Waar ben je naar opzoek?

Belangrijk: zorg ervoor dat je je voogdij regelt!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Belangrijk: zorg ervoor dat je je voogdij regelt!

De voogdij; het is geen onderwerp waar je gezellig over gaat zitten babbelen want je moet er niet aan denken dat je als beide ouders een ongeluk zou krijgen en het niet zou overleven of kort na elkaar zou sterven. Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje en je gaat echt wel eens zonder je kinderen de deur uit. En niet alleen een ongeluk kan je overkomen, je kunt ook ernstig ziek worden met de dood tot gevolg.

Voogdij regelen

Het is daarom belangrijk om je voogdij goed te regelen. Je moet er niet aan denken wat er met je kinderen zou gebeuren als je dit niet goed voor elkaar hebt. Wij hebben dit twee jaar geleden bij de notaris allemaal vast laten leggen. Ook wat er met het huis en ons geld gebeurd als wij er niet meer zijn. Ik wil niet dat familie voor verassingen komt te staan. In goed overleg is het voogdijschap binnen de familie geregeld. Er zijn meerdere mogelijkheden waar de kinderen ondergebracht kunnen worden. Onze voorwaarde is in ieder geval dat ze bij elkaar blijven binnen de familie!

Wie krijgt de voogdij over jouw kinderen?

Heb jij het voogdijschap goed geregeld? Als je kinderen hebt vind ik dat je verplicht bent als ouders om daarover na te denken. Uit onderzoek van Dela blijkt dat jonge ouders in de leeftijd van 18 tot 34 jaar niet goed voorbereid zijn op een onverwachte gebeurtenis. 83% van de jonge gezinnen heeft niet officieel vastgelegd wie de voogdij over hun kinderen krijgt als beide ouders iets zou overkomen. Dat vind ik echt bizar veel!

Neem je verantwoordelijkheid en regel het goed!

Ook denkt bijna de helft niet na over het eventuele nalatenschap. Als je je nalatenschap en voogdijschap niet goed hebt geregeld kunnen nabestaanden in vervelende situaties komen. Er moet dan een rechter bij aan te pas komen om de voogdij voor de kinderen te verdelen als niemand is aangewezen als voogd. Als ik daaraan denk, dat ik dat niet goed geregeld zou hebben, krijg ik er buikpijn van.

Ik vind dat je daar als ouders serieus over na moet denken. Er zou je morgen maar wat overkomen en je hebt niks geregeld…

Voogdij regelen

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • Anita zei

  Je kan sinds een jaar gratis met je digid op de website van de rechtspraak een voogd aanwijzen. Hebben wij ook gedaan!

  • Hilde zei

   Dat wilde ik ook toevoegen als reactie! Het heet een aantekening voor gezag na overlijden ( in het gezagsregister). Google op gezagsregister digid en rechtspraak.nl en je vind zo de goede info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Geldzaken

Budgettips huishouden: 8 geldbesparende tips!

 • 11 uur geleden
 • 5 minuten lezen
Tieners & Pubers

De lichamelijke ontwikkeling van een puber

 • 13 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Tieners & Pubers

12 jaar kind en alle ontwikkelingsfases

 • 1 dag geleden
 • 2 minuten lezen