Waar ben je naar opzoek?

Bekende YouTube moeder Sophie Rose overleden

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Bekende YouTube moeder Sophie Rose overleden

Wie het nieuws in mamaland wel een beetje volgt heeft het misschien al voorbij zien komen. De bekende vloggende moeder, Sophie Rose, die bekend werd omdat ze haar recht om te genieten van het moederschap met beiden handen aangreep, is overleden. Sophie werd vooral bekend omdat ze haar recht claimde om haar 4-jarige zoontje borstvoeding te geven (het liefst tot hij 8 jaar zou zijn).

Sophie wilde met haar YouTube kanaal borstvoeding normaliseren. Daarnaast pleitte ze ook voor natuurlijk ouderschap, thuisonderwijs en het open zijn over seksualiteit.

De Britse Sophie Emma Rose (40) woonde met haar zoontje Shaye (5) in Thailand en ze was zes maanden zwanger van haar vriend Danny (29).

Sophie is begin mei omgekomen bij een auto-ongeluk. Haar vriend Danny schreef een eerbetoon op Facebook en YouTube (let op: heftig verhaal) waarbij het tevens een oproep deed voor haar familie en vrienden.

“Ik ben totaal in shock. Ik ben de meest bijzondere persoon, waar ik mijzelf ooit aan verbonden heb, verloren. En ik ben niet alleen haar kwijt, ze was ook zwanger van mijn kind. Mijn kindje ben ik ook verloren. Ik heb geen contact met al haar vrienden en familie, want haar telefoon en laptop zijn ook stuk, dus ik kan ze niet op de hoogte brengen. Kent u een van hen? Breng ze dan op de hoogte dat dit is gebeurd is.”

De vriend van Sophie, Danny, wordt verantwoordelijk gesteld voor haar dood. Hij wordt beschuldigd van roekeloos rijden op zijn scooter wat het ongeluk, en de dood van Sophie, veroorzaakte. Sophie is, na het ongeluk, door een vrachtwagen overreden en overleden.

Haar laatste video werd online gezet enkele uren voor het ongeluk. De vader van Shaye was op bezoek en ze brachten samen tijd door. Haar YouTube kanaal is nu verwijderd.

Of je nu achter haar leefstijl staat of niet; het is vreselijk! En deze moeder zette op internet wel een hit neer door zichzelf te zijn én te blijven en te doen wat goed voelde voor haar en haar kind.

 

Bumpy shot on the rocks at Banana beach today. Having a bit of child free time 💜

Een bericht gedeeld door Sophie (@sophiesjoy) op

Bron: News.com.au

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 10 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 5 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 7 dagen geleden
  • 4 minuten lezen