Waar ben je naar opzoek?

De ‘battles’ waar een moeder elke dag tegen strijd (en verliest…)

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De ‘battles’ waar een moeder elke dag tegen strijd (en verliest…)

Zoals vele moeders heb ik waanbeelden over het perfecte moederschap en Super Mama zijn. Een perfect ontbijt, goed en welopgevoede kinderen, een schoon huis, speelgoed wat opgeruimd is en lege wasmanden. 

Maar in de praktijk komt het erop neer dat, wanneer mijn kinderen in bed liggen, ik mijn huis rondkijk en mij afvraag wat ik de hele dag heb gedaan en waarom bovenstaande niet is gelukt. Waar was Super Mama?

Lees ook: Ik ben geen huisvrouw, sorry!

Maar tevens besef ik mij ook dat Super Mama niet bestaat. En als ze al wel bestond dan weet ik zeker dat het ook haar niet zou lukken om alles perfect onder controle te houden. Dat maak je mij niet wijs!

Ook vandaag verloor ik weer de strijd:

1. De was

Wat ben ik blij als alle wasmanden leeg zijn. Maar tevens komt dat zelden voor. Als ik denk alle was gedaan te hebben vind ik wel weer iets wat in de wasmand moet. En tegen het einde van de dag gaat er weer heel wat kleding in de wasmand. Het is een illusie dat lege wasmanden bestaan. Tenzij je wilt leven als een nudist…

2. De afwas

Voordat er kinderen waren stond de vaatwasser één keer in de twee dagen aan. Nu ik drie kinderen heb die om de 27 minuten voedsel willen staat dat ding meerdere keren per dag aan. En ik ben van het luie soort: ik doe uit principe niet aan ‘de restjes afwassen’. Waarom heb ik dan een vaatwasser? Er staat dus altijd wel wat op het aanrecht te wachten wat vies is.

3. Een opgeruimd huis

Altijd blijft er wel ergens wat liggen: een stapel, een hoek vol speelgoed, een bak wat nodig uitgezocht moet worden, een bak wat op Marktplaats gezet moet worden, rommeltjes, dozen die uitgezocht moeten worden. Er komt geen eind aan.

4. To-Do-Lijstjes

Oh daar schreef ik afgelopen week nog een blog over. Mijn To-Do-Lijstje was mij namelijk behoorlijk beu en schreef mij een brief.

5. Huilen 

Ik hou van mijn kinderen. Super veel! Maar kinderen hebben ook heel vaak de neiging om heel erg irritant te huilen. En dan niet huilen omdat ze pijn hebben maar huilen omdat ze iets willen wat ze niet krijgen. En als het woord ‘nee’ valt dan storten ze zicht er aarde en zetten het op een janken. En dat is echt super super SUPER irritant. En het is mij vandaag niet gelukt om de dag ‘jank-loos’ door te komen. En als het mijn kinderen niet zijn dan zit ik zelf wel een potje te janken 😉

Maar morgen is er weer een nieuwe dag toch? En een schrale troost: op huishoudelijk gebied ben ik dan misschien geen Super Mom maar voor mijn kinderen ben ik wel de meest geweldige mama die er is! 

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen