Waar ben je naar opzoek?

Baby’s in VUmc krijgen moedermelk

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Baby’s in VUmc krijgen moedermelk

Couveuse baby

Vanaf vandaag krijgen alle baby’s op de afdeling neonatologie van het VU medisch centrum in Amsterdam moedermelk. Als de moeder niet zelf in staat is om melk te geven dan maken ze gebruik van speciale melkdonoren. Die zorgen ervoor dat elk babytje een flesje moedermelk kan krijgen. 

Moedermelkbank

Vier jaar geleden startte het ziekenhuis met een moedermelkbank en nu is het VUmc het eerste ziekenhuis in Nederland dat moedermelk aan alle baby’tjes aanbiedt.

Een wisselende groep van 25 vrouwen zorgt voor moedermelk. Dit zijn vrouwen die zelf ook pas bevallen zijn en meer dan genoeg melk hebben voor hun eigen baby. Om mee te draaien in deze groep onderga je een strenge selectie en screening. Dit wordt in samenwerking met Sanquin gedaan.

Moedermelkbanken worden steeds bekender. In Europa zijn er tweehonderd moedermelkbanken.

Prematuur baby’s

Prematuur baby’s hebben veel baat bij moedermelk, blijkt uit onderzoek. Te vroeg geboren baby’tjes ontwikkelen zich beter dan baby’s die kunstvoeding krijgen. Moedermelk is het advies maar niet elke moeder is in staat om dit te geven. Te vroeg geboren baby’s kunnen moedermelk krijgen maar als ouders moet je hiervoor wel toestemming geven.

World Prematurity Day

Op 17 november is het World Prematurity Day (Wereld Prematuren Dag). Voor veel een nietszeggende dag. Helaas voor ook veel mama’s en papa’s wel. Zou jij moedermelk van een donor geven als je kindje te vroeg geboren is en jij daar zelf niet toe in staat bent?

Bron: Het ParoolBeeld: Stockfresh

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
  • Sonja zei

    Super goed initiatief! Ik had bij mij maar enkele keren kv nodig, ben vrij direct gaan kolven, en had voldoende. Maar ook de eerste voeding had ik graag donorvoeding gehad. Super fijn voor alle toekomstige baby’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Uncategorized

Geboortevolgorde en verschillen in karakter bij je kinderen

  • 17 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Keyboard spelen boek kinderen: aan de slag!

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Muzikale opvoeding: 5x Waarom is muziek zo belangrijk?

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen