Waar ben je naar opzoek?

Baby’s in VUmc krijgen moedermelk

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Baby’s in VUmc krijgen moedermelk

Couveuse baby

Vanaf vandaag krijgen alle baby’s op de afdeling neonatologie van het VU medisch centrum in Amsterdam moedermelk. Als de moeder niet zelf in staat is om melk te geven dan maken ze gebruik van speciale melkdonoren. Die zorgen ervoor dat elk babytje een flesje moedermelk kan krijgen. 

Moedermelkbank

Vier jaar geleden startte het ziekenhuis met een moedermelkbank en nu is het VUmc het eerste ziekenhuis in Nederland dat moedermelk aan alle baby’tjes aanbiedt.

Een wisselende groep van 25 vrouwen zorgt voor moedermelk. Dit zijn vrouwen die zelf ook pas bevallen zijn en meer dan genoeg melk hebben voor hun eigen baby. Om mee te draaien in deze groep onderga je een strenge selectie en screening. Dit wordt in samenwerking met Sanquin gedaan.

Moedermelkbanken worden steeds bekender. In Europa zijn er tweehonderd moedermelkbanken.

Prematuur baby’s

Prematuur baby’s hebben veel baat bij moedermelk, blijkt uit onderzoek. Te vroeg geboren baby’tjes ontwikkelen zich beter dan baby’s die kunstvoeding krijgen. Moedermelk is het advies maar niet elke moeder is in staat om dit te geven. Te vroeg geboren baby’s kunnen moedermelk krijgen maar als ouders moet je hiervoor wel toestemming geven.

World Prematurity Day

Op 17 november is het World Prematurity Day (Wereld Prematuren Dag). Voor veel een nietszeggende dag. Helaas voor ook veel mama’s en papa’s wel. Zou jij moedermelk van een donor geven als je kindje te vroeg geboren is en jij daar zelf niet toe in staat bent?

Bron: Het ParoolBeeld: Stockfresh

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Sonja zei

    Super goed initiatief! Ik had bij mij maar enkele keren kv nodig, ben vrij direct gaan kolven, en had voldoende. Maar ook de eerste voeding had ik graag donorvoeding gehad. Super fijn voor alle toekomstige baby’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen