Waar ben je naar opzoek?

Agent deelt heftig verhaal: tijdens zijn dienst stikte een kind

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Agent deelt heftig verhaal: tijdens zijn dienst stikte een kind

Kind stikt in druif

Toen ik dit bericht per toeval tegenkwam kreeg ik kippenvel. Ten eerste omdat dit een vreselijk verhaal is van een kindje wat stikt en iets kleins waarbij je niet elke dag stilstaat en ten tweede omdat dit is wat agenten onder andere dagelijks meemaken. Alleen komen ze te vaak negatief in het nieuws en dat wordt gevoed door de media en alle reacties die men tegenwoordig te pas en te onpas op internet achterlaat. De politie; waakzaam en dienstbaar.

Dit is het verhaal van een jongetje, dat stikte in een druif. De dienstdoende agent probeerde hem te redden. Tevergeefs…

Kind stikt in druif

Agenten maken heftige dingen mee tijdens hun werk. Dagelijks. Veel dingen hebben wij geen eens weet van. Dat laat dit verhaal wel weer zien. Dit is het verhaal van een agent uit Purmerend die met een hele aangrijpende gebeurtenis te maken krijgt. Tijdens zijn dienst in 2007. Dat is al jaren geleden maar hij deelt zijn verhaal nu op Facebook.

De man wil anoniem blijven. Tijdens zijn dienst in 2007 krijgen hij en zijn partner een melding. Aangekomen op het desbetreffende adres dreigt een 2-jarig jongetje in een druif te stikken. Het jongetje ligt levenloos op de bank met blauwe lippen. Moeder zit machteloos op de bank. Hij handelt adequaat en past de Heimlichmanoeuvre toe. Hij doet er alles aan om de druif uit de keel van het jongetje te vissen net zolang totdat de ambulance aankomt. De ambulancebroeder neemt het van hem over en de agenten ondersteunen de moeder.

Hij was niet meer te redden…

De ambulancebroeder kan het jongetje niet meer redden. Voor de agent kwamen deze woorden heel hard binnen. De agent moest vervolgens de moeder vertellen dat het jongetje overleden was. De agent is in shock. Thuis aangekomen heeft hij eerst alle druiven doormidden gesneden.

Als hij een paar dagen later weer in dienst komt ziet hij de rouwkaart: “Jij bent onze vriend middenin de nacht. Jouw lichtje is zo mooi en zacht. Jij bent hier best ver vandaan. Maar jij schijnt toch mooi door mijn raam.”
Dat was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen… De agent kreeg van de ouders een persoonlijke uitnodiging om afscheid te nemen van het jongetje. Buiten de afscheidsdienst om.

Waarschuwing

Het slachtoffertje heeft de druif waarschijnlijk gekregen van zijn 6-jarige broertje. De moeder van het jongetje is verpleegster en de dag erna zou haar andere zoon jarig zijn. De agent heeft gehandeld zoals moest op dat moment. Maar ook hij is een mens en hij zal dit voorval zijn hele leven meedragen… De politie; elke dag anders…

Laat dit vreselijke voorval een waarschuwing zijn. Kinderen kunnen in fruit stikken omdat dit een zachte substantie heeft. Dit kan ervoor zorgen dat de luchtpijp helemaal afgesloten is met fatale gevolgen. Denk hierbij aan cherrytomaatjes en druiven. Snijd ze liever een keer doormidden voordat je ze aan je kind geeft.

Bron: Metro, Facebook Politie Purmerend

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Hoeveel voeding mag je baby? Check dit voedingsschema!

  • 9 minuten geleden
  • 3 minuten lezen
Pasen

Wat is Pasen en wat vieren we op deze dag?

  • 19 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over weekendjes weg met het gezin

Weekendje weg Nederland: De leukste plekken!

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen