Waar ben je naar opzoek?

De activity tracker voor kids: Garmin Vivofit jr review (+ winactie)

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De activity tracker voor kids: Garmin Vivofit jr review (+ winactie)

Na vele donkere dagen wordt het eindelijk weer wat lichter buiten. De temperaturen gaan ook weer omhoog en daar worden mijn kinderen blij van. En mama ook! De afgelopen weken wilden ze wel naar buiten maar was het of te koud, te snel donker of ze konden geen vriendjes vinden om buiten te spelen. Met het zonnetje wat vandaag schijnt voelen we de lente alweer. En… na het eten is het ook nog licht. Hoera! Ze kunnen weer naar buiten!

Hup naar buiten!

Zoon L. komt nu op een leeftijd dat hij het ook wel interessant vindt om spelletjes te spelen op de Wii U of de iPad. Toch vinden wij het belangrijk dat ze veel buitenspelen. Buitenspelen is gezond! Om zijn digitale behoefte te combineren met de gezonde buitenlucht heeft hij sinds kort een activiteitentracker. Deze heeft hij gekregen van Garmin.

60 minuten per dag bewegen én je taken doen

Met de activiteitstracker wordt hij op een speelse manier aangemoedigd en uitgedaagd om (meer) te bewegen: minimaal 60 minuten per dag. Gelukkig beweegt hij genoeg maar dit is een leuk extraatje en een stok achter de deur om voldoende te bewegen én elke dag zijn taakjes te doen zonder gemopper.

Met de Garmin Vivofit Junior activiteitstracker kun je doelen behalen. Op mijn telefoon stellen we een doel in. Bijvoorbeeld een bepaald aantal stappen per dag. L. verdient daarmee virtuele munten als hij zijn doel behaald heeft. Hij doet er alles aan om zijn doel te behalen.

Munten verdienen

Er zijn ook taken in te stellen die dagelijks gedaan moeten worden: bed opmaken, speelgoed opruimen, pyjama opruimen, oefenen voor drumles en het konijn eten geven. Per taak kun je een aantal munten weggeven: 1 munt, 3 munten of 5 munten. En je kunt ook instellen op welke dag de taak gedaan moet worden. Als hij genoeg munten heeft kan hij deze beloning gebruiken om spelletjes te spelen op zijn activiteitstracker. Maar… ik kan zelf ook een beloning instellen. Bijvoorbeeld een kwartiertje langer TV kijken, een spelletje op de iPad of een avondje opblijven.

Tijd bijhouden

Op de app kun je alles instellen: de tijden dat je kind gaat slapen en opstaat, de taken die elke dag gedaan moeten worden en waar hij ‘punten’ mee kan verdienen en je kunt de activiteiten meten. Als er een taakje is gedaan kun jij dit afvinken in de app en krijgt het polsbandje een melding. Het kind kan op het polsbandje ook aangeven dat hij twee minuten gaat tandenpoetsen of dertig minuten tv gaat kijken. Het polsbandje gaat trillen als de tijd voorbij is. Handig als mama of papa de tijd even vergeten is…

Duidelijkheid

Ik vind het een ontzettend leuk ding. Zoon L. vindt het ook heel erg leuk. Ik hoef nu niet meer te zeuren om zijn dagelijkse of wekelijkse taken. Voor hem is nu duidelijk wat hij moet doen. Hij is gevoelig voor ‘beloningen’ en maakt er een sport van om elke dag zijn munten te verdienen. Op deze manier gaat het heel leuk en op een speelse manier.

https://www.instagram.com/p/BQgbBHKlxio/?taken-by=love2bemama_com&hl=nl

 

 

Overige pluspunten:

 • De batterij gaat een jaar mee. Je hoeft hem niet op te laden.
 • De activity tracker is waterdicht (ze kunnen er ook mee zwemmen).
 • Je kunt zelf taken toevoegen aan de app.
 • De activity tracker heeft een rekbaar bandje en het is een klein handzaam model.
 • Je beheert zelf de app.
 • Aan de app kun je meerdere gezinsleden toevoegen en ook papa kan taken afvinken via zijn mobiel.
 • De activity tracker kan ook als horloge gebruikt worden. Handig om te kijken wanneer je weer naar huis moet.

Lees ook: GPS tracker: waar is mijn kind?

Win een Vivofit jr. in kleur naar keuze

Wil jij zo’n activity tracker winnen? Garmin stelt er 2 beschikbaar.
Maak kans op één Vivofit jr. t.w.v. 99,- per stuk in een kleur naar keuze. Wat moet je daarvoor doen?

De winactie is inmiddels verlopen. Hierbij feliciteer ik Angela Ruigrok en Danielle Uijl met de activity tracker.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Danielle Uijl zei

  Ja wat leuk, gewonnen!! Wat zal mijn zoontje blij zijn

 • Wanda Berg zei

  Real flower zou ik heel graag willen winnen voor mijn kleine meid het geeft mijn een heel fijn gevoel om al haar taken bij te kunnen houden via deze handige Activity Tracker en zou kan ik haar ook verantwoordelijkheidsgevoel leren. Heb mijn eigen geabonneerd op het YouTube kanaal onder de naam Wvs. Heb deze winactie ook laten schitteren op mijn tijdlijn zodat andere er ook nog op tijd bij kunnen zijn nu maar heel hard hopen fijn weekend liefs Wanda

 • Karin zei

  De rode zou fantastisch zijn voor mijn technische snufjes verslaafde neefje!

 • Willianne zei

  Zou er ook wel 1tje voor mijn partner willen;)

 • Willianne Schenk zei

  Super leuk zeg! Mijn zoontje is 8 en ruim 7 jaar enig kind geweest dus de zelfstandigheid is ver te zoeken:/. (Yes eigen schuld…). Lijkt me een ideale manier om hem zijn klusjes te laten doen. Hij mag er graag bij mopperen maar dit maakt het zo veel leuker! En zit er voor mij minder stress bij:) Beloning zal een middagje zwemmen worden, kan hij de Garmin daar ook gelijk testen! Weet zeker dat het experiment daarmee zal slagen. Kleur groen is de favoriet.

 • Kijk dat is nu een positieve manier om techniek te gebruiken bij kinderen. Mijn dochter zou het echt geweldig vinden om haar doelen te behalen en aangezien ze het liefst op de bank hangt met een boekje of aan tafel knutselt (hele leuke dingen natuurlijk, maar niet heel actief :)) kan ze een leuk hulpmiddel wel gebruiken. De ‘Real Flower’ vind ik wel echt super gaaf voor haar, maar tegen een ander leuk kleurtje zegt ze natuurlijk ook geen nee.

 • Moniek S zei

  Broken Lava vind ik gaaf!
  Facebook volgde ik al, YouTube nu ook!

 • Tamara zei

  Superleuke actie! Ik doe graag voor Emma mee voor de mooie tracker met de bloemen. Ze is dol op spelletjes met muntjes, dus dat wordt een makkie om haar kamer opgeruimd te krijgen 😉

 • Fleur zei

  Wat leuk! Mijn kinderen spelen soms ook veel liever op de iPad dan buiten en laat staan dat ze te porren zijn voor een klusje. Dit lijkt me dus een ideale manier om het te combineren! Ik doe graag mee voor de kleur Real Flower

 • Anita vd Weide zei

  O dat is superhandig, mijn dochtertje zal hier zoveel zelfstandiger van worden. En wat zal haar zelfvertrouwen ook groeien… leuke manier om dingen te leren en meer te bewegen!
  Ik vind die met de roze/blauw en mint rozen bandje het mooiste.
  Groeten Anita

 • Corinne zei

  Gaaf! De real flower zou super leuk zijn voor mijn dochter!

 • Marian Zw zei

  Rood of blauw vind ik super mooi. Hier ook een paar kids die soms zonder dat ik het in de gaten heb weer voor de tv zitten maar….. ook gevoelig zijn voor beloning

 • Caroline Verwaeren zei

  Dit lijkt me ideaal voor mijn zoontje (5j)! Hij heeft er vrijdag 6 weken gips opzitten door een gebroken elleboog en zal opnieuw moeten leren om actiever te zijn. Aangezien ik zelf hoogzwanger ben en met keizersnede zal bevallen, kan ik zelf niet zo gemakkelijk meedoen. Een activity tracker zou voor hem zeker een extra stimulans zijn.

  Graag een stoer groen (of rood) exemplaar.

 • Marcia van de Velde zei

  Wat een geweldige actie wederom! De red lava is erg stoer en zou mijn zoon vast tot actie kunnen stimuleren. We wachten af.

 • Monique Lansink zei

  Super !!! Kleur: maakt me niet uit, alles behalve roze.

 • Danielle Uijl zei

  Wat een leuke actie. Mijn zoon houdt van buitenspelen en dan kan hij mooi zien wanneer hij naar binnen moet. Taken vindt hij niet zo leuk maar mer deze tracker wordt het een stuk leuker gemaakt. Zou graag de rode voor hem willen winnen

 • Mariska zei

  Leuk! Voorkeur voor de gebloemde versie!

 • Suzanne zei

  Geweldig!!! Ik hou wel van dit soort snufjes! Denk dat de kinderen dit ook kunnen waarderen.

 • Marlies zei

  Een rode voor mijn zoontje Luca Milan Potgieter!! Supergaaf! Actie gedeeld en abonnee @ you tube!

  • Jester Nynke Schoustra zei

   Ik ga voor blauw. Een mooie gadget voor Ivo die ook nog eens handig is.. voor ons dan in dit geval. We gaan duimen.

 • Esmeralda Figeland zei

  Kleur maakt niet uit…hij vind het allemaal mooi. Maar wat een handig ding zeg!

 • Ilse Havinga zei

  Rood graag voor mijn neefje Stijn!

 • Angela zei

  Ik wil graag de broken lava winnen voor mijn zoontje Swen. Swen is heel actief en vind het wanneer het hem uitkomt ook leuk om klusjes te doen. Daar de takjes toe te voegen word je er aan herinnert en vergeet je het minder snel. Kortom erg leuk om uit te testen.

 • Anna zei

  Super gaaf voor mijn nichtje!! Ik doe mee voor de rode..
  Facebook; An Na

 • Angela zei

  Ik zou graag de broken lava willen winnen voor mijn zoontje Swen.
  Swen is heel actief en helpt mama graag met allerlei klusjes. Leuk om dit bij te houden en te zien op de app. Dat word duimen de komende dagen!

  • Hoi Angela, gefeliciteerd! Je hebt een activity tracker gewonnen. Ik ga je een mailtje sturen zodat ik hem naar je op kan laten sturen.

   groetjes Linda

 • elisabeth maria martina zei

  blauw voor kleindochter benthe zou te gek zijn

 • Marian B zei

  Dit lijkt me wel wat voor mijn zoontje! Taakjes doen en wanneer opstaan is hier een dingetje. De activity tracker broken lava zouden we graag uitproberen!

 • Anouk D. zei

  Dit lijkt me ideaal voor mijn zoontje van 5. Activiteit genoeg, maar opruimen en dingen doen (of volhouden) zonder zeuren zijn nog een puntje van aandacht. Dit zou daar een goed motivatie voor zijn! Ook heel fijn dat de activity tracker waterdicht is!!
  Voorkeur: Rood

 • will zei

  Facebook en YouTube, waarom niet gewoon meedoen via je nieuwsbrief.
  Ik heb geen Facebook enz. En wil dat ook niet.
  Jammer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen