Waar ben je naar opzoek?

Ach lieve Monique toch…

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Ach lieve Monique toch…

Monique Smit is nog geen week geleden bevallen en is nu alweer terug op haar oude gewicht. De vlag mag uit want ze past haar oude spijkerbroek weer! Dit bericht was een doorn in het oog van journalist Chantal Anthonio. Ze is het zat dat bekende mama’s zoals Doutzen Kroes, Yvke Sturm, Eva Mendes en nu ook Monique Smit in no time weer ‘op hun oude gewicht’ zitten en dit uitgebreid verkondigen aan zwanger en moederend Nederland.

Waarom jij wel en ik niet?

Chantal Anthonio heeft haar buik er van vol. Ze vraagt zich af wat dé boodschap is van dit soort berichten. Wat willen deze moeders hiermee zeggen?

Chantal: “Wat ik me dan afvraag: wat is eigenlijk je boodschap? Wat wil je hiermee nu precies zeggen? Waarom wil je dit zo graag benadrukken? Is dat, omdat:

A. je vindt dat je niet zo dik hoeft te blijven na de zwangerschap.
B. je vrouwen die na de zwangerschap wel wat zwaarder zijn dan voor de bevalling, op z’n zachtst gezegd niet kunt begrijpen.
C. je slank worden na de zwangerschap belangrijker vindt dan ….
D. Ik heb helemaal geen boodschap!

Om eerlijk te zijn, denk ik dat je kiest voor antwoord D. Dat je inderdaad geen boodschap wilt uitdragen. Je hebt er gewoon niet zo goed over nagedacht. Je bent gewoon blij, blond en bijna weer op gewicht, hihi! En o ja, ook mama, natuurlijk!”

Chantal haalt flink uit naar deze moeders en ze vraagt zich af waarom het hun wel lukt en haar na zes jaar nog steeds niet.

>> Lees verder: De open brief aan Monique Smit: “O wat fijn dat je zo snel weer op gewicht bent!”

Open brief aan Monique Smit

Credits foto: Instagram Monique Smit

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
  • Lisette oldenhuizing zei

    Tjah…. ik zat ook wel binnen een week op mijn oude gewicht. De ellende kwam pas tussen de 3 en 6 maanden daarna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

  • 1 week geleden
  • 1 minuut lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

  • 1 week geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 1 maand geleden
  • 3 minuten lezen