Waar ben je naar opzoek?

Vorige week zijn wij eindelijk verhuisd! Na jaren van voorbereiding en daarna de bouw van ons huis zag ik toch wel op tegen het verhuizen. En ik moet zeggen dat het mij aan de ene kant is meegevallen, maar aan de andere kant ook tegen is gevallen. Het liefst pak ik alles in één dag weer uit, maar dat gaat niet. Overal staan nog dozen en ook de spullen van de kinderen zijn nog lang niet uitgepakt en hun kamers nog niet helemaal op orde. Daarbij komt nog eens dat we allemaal erg moe zijn. Moe van alles; verhuizing én wennen aan een nieuw huis. Maar als papa en mama lekker bezig zijn met uitpakken vermaken de kids zich met onze nieuwe kidsproof tablet.

Kidsproof tablet: Extra oppas in huis

Dat ik de kidsproof tablet af en toe als oppas gebruik weten jullie wel. Sinds de verhuizing is daar nog een oppas bijgekomen. Misschien vind het je het raar of stom maar voor ons is het nu een enorme uitkomst. De kinderen zijn moe van school en alle indruk rondom de verhuizing en hangen na schooltijd graag op de bank. Dit doen ze nu samen met hun nieuwe Kurio kindertablet.

Een tablet met ‘toezicht’

De Kurio tablet hebben wij gekregen en ik ben er heel blij. Een enorme uitkomst in deze drukke en vermoeide tijden. Het is een fijne kidsproof tablet voor zowel kinderen als ouders. Op YouTube ‘verdwalen’ ze wel eens en als ik dat niet goed controleer komen ze bij de raarste filmpjes. Dat wil ik echt niet! Met de Kurio kunnen kinderen veilig het internet op omdat je als ouder aan kunt geven wat ze wel en niet kijken en kunnen doen. Op een veilige manier kunnen ze kennismaken met alle gemakken van de technologie van nu. Een wereld gaat voor ze open en ik bepaal wat ze wel of niet kunnen. Ideaal! Zo kan mama ondertussen rustig dozen uitpakken (want die dozen pakken zich helaas niet vanzelf uit…) of even genieten van een momentje rust.

Kidsproof tablet

Wanneer de kinderen zich vermaken op de Kurio hoef ik mij niet druk te maken. Omdat ik vooraf alles ingesteld heb is er, tijdens het gebruik, geen extra toezicht nodig. Als ik denk dat ze toch nog teveel kunnen zien kan ik dit zo aanpassen. Wat ik ook een groot voordeel vind is het tijdslimiet wat je in kunt stellen zodat ze nooit langer dan wenselijk met de tablet spelen. Heel fijn! Voor de kinderen is het op deze manier ook duidelijk dat het klaar is met de kidsproof tablet en ze wat anders moeten gaan doen. Dat scheelt ook een hoop strijd!

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

Kinderen en schermpjes. Menig ouder heeft er toch wel grijze haren van. Zeker tijdens vakanties. Als ze veel thuiszitten en het liefst hele dagen doorbrengen achter de tablet of spelcomputer. Natuurlijk zien we onze kinderen het liefste buiten, maar als…

  • Denise Meijer

Rare kinderfilmpjes op YouTube

Niet alleen het tijdslimiet kan ik instellen, maar ook welke apps ze wel of niet mogen gebruiken. Het mooiste van de Kurio is dat ze een Genius Internetfilter hebben. De Genius optie maakt namelijk zelf al een selectie voor je kind op basis van de leeftijd die jij als ouder invoert. Daarna kun je het zelf nog verder instellen naar wens. De basisveiligheid is dus al aanwezig. Zo belanden ze niet meer in de donkere hoeken van het internet. Wel fijn want vandaag zag ik bij de NOS weer een filmpje voorbij komen waarbij wordt benadrukt dat onze kinderen veel filmpjes op YouTube zien die, zacht gezegd, NIET geschikt voor hun zijn. Sommige filmpjes zijn zelfs gemaakt voor pedofielen maar worden weggezet als filmpjes voor kinderen. Dit heeft mij nog weer extra aan het denken gezet.

Nog meer voordelen kidsproof tablet

Deze fijne kidsproof tablet heeft nog meer voordelen: hij is spatwater- en knoeiproof en heeft een blue light filter die de kwetsbare kinderogen beschermt tijdens het kijken naar het beeldscherm. Als je de tablet koopt zijn er al vele apps en games geïnstalleerd en is hij klaar voor gebruik. Met de Telekids-app kunnen kinderen direct hun favoriete RTL programma kijken en met o.a. de Squala app (1 maand gratis) kunnen ze leerzaam aan de slag. Ik vind de prijs van de Kurio met daarbij alles wat je krijgt aan functies op de Kurio ook heel gunstig. Hij is heel prettig in gebruik en een echt goede kidsproof tablet voor kids.

Leuk voor kids, gemak voor ouders: het online verlanglijstje

In de periode voor Sint en Kerst is er nog wat leuks voor kinderen: op hun Kurio kidsproof tablet kunnen ze een online verlanglijstje maken. Bij Listi vinden ze een onafhankelijk speelgoedboek waarmee kinderen hun eigen verlanglijstje maken en ouders kunnen direct zien wat de laagste prijs per aanbieder is en online bestellen. Hoera voor deze optie! Leuk voor kinderen en ideaal voor ouders. Op een lijstje met drie tot vier artikelen kun je al 24 euro besparen als je via Listi koopt.

Schrijf een review en ontvang een cadeaubon

De Kurio tablet heeft nog veel meer functies. Wil je meer weten over wat hij allemaal kan? Check dan even deze website. Daar staan alle functies duidelijk omschreven. Koop jij een Kurio én laat jij een review achter op de website van Bol.com dan ontvang je een waardebon van 12,50 euro.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen