Waar ben je naar opzoek?

9 simpele en effectieve energie boosters voor vermoeide mama’s

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
9 simpele en effectieve energie boosters voor vermoeide mama’s
Newborn sleeping child
Bron afbeelding: Stockfresh

Afgelopen week kon je deze blogpost lezen. Een blog van een zwaar vermoeide mama die het liefst van de aardbodem wil verdwijnen. Natuurlijk maar voor even maar ze wil het wel! Als moeder kun je doodop zijn, het gevoel hebben dat je achter de feiten aanloopt het in het vicieuze cirkeltje terecht komen. Helaas ook hier herkenbaar… Zeker met hele jonge kinderen. Moeders hebben nou eenmaal gebroken nachten en kunnen niet zomaar even bijslapen. Je zult dus toch de dag door moeten komen.

> Indeze blog kun je de geheimen van een gelukkige en blije moeder al lezen. Hier heb je misschien ook wat aan!

Als het je het gevoel hebt in te storten heb je misschien wat aan deze 10 simpele en effectieve tips om je energie een boost te geven…

1. Ga sporten

Ja echt… het is misschien niet je favoriete bezigheid maar het kan wel helpen. Niet na één keer natuurlijk. Maak er je gewoonte van. Kun je niet naar de sportschool? Ga dan thuis sporten, hardlopen of een lang stuk wandelen.

2. Zet ramen en deuren open: frisse lucht!

Zorg voor frisse lucht in huis als je op dat moment niet in staat bent om naar buiten te gaan. Een te warm huis werkt niet bevorderlijk voor je vermoeidheid.

3. Maak een smoothie

Een smoothie met lekker veel fruit en groenten kan je een energie boost geven.

4. Kauwgom

Het klinkt misschien gek maar als je op het punt staat in slaap te vallen van oververmoeidheid, neem dan een stukje kauwgom. Het helpt je helder en alert te blijven.

5. Plan wat leuks

Ben je te moe en merk je dat je wat rust nodig hebt? Plan wat leuks voor jezelf of met vriendinnen. Je wordt er echt geen slechtere moeder van.

6. Drink genoeg water

Het is echt waar: water drinken is belangrijk. Je droogt jezelf uit als je niet voldoende drinkt en daar word je moe van. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt.

7. Ga naar de dokter

Kom je er echt niet zelf bovenop? Ga dan naar de dokter. Een gesprek kan je al goed doen. Misschien kun je vragen om voedingssupplementen voor meer energie.

8. Minder met suiker

Iedereen zal wel weer over dit punt vallen (want… we zijn er allemaal groot mee geworden toch?) maar van suiker kun je ook heel moe worden. Je kunt bij jezelf onderzoeken hoe je reageert op suiker. Probeer het te minderen of te laten staan. Wellicht geeft dat je energie ook een boost.

Gezonde en suikervrije kookboeken

9. Denk creatief

Als moeder moet je creatief denken. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de kinderen een nachtje uit logeren te brengen. Je zal op andere momenten moeten bijtanken. Zet de televisie aan en laat je kinderen een film kijken. Misschien kun jij ondertussen een dutje doen? Ga ‘s avonds in bad als manlief thuis is. Ga een dagje winkelen. Spreek af met vriendinnen en kinderen in het park. Een paar dagen achter elkaar eerdere naar bed gaan kan misschien ook al helpen.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
  • MetMirjam zei

    Ik krijg altijd gelijk weer nieuwe energie als ik de ramen even open zet. Ik wil niet zeggen dat ik na een korte nacht gelijk helemaal klaar ben voor een nieuwe dag, maar de geur van buiten doet mij altijd goed haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Origineel kraamcadeau geven? Check deze leuke ideetjes!

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Koken & Bakken

Barbecue thuis verzorgen: tips om de leukste thuisbarbecue te organiseren

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen