Waar ben je naar opzoek?

9 signalen dat je 3-jarige misschien wel een GANGSTER is

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
9 signalen dat je 3-jarige misschien wel een GANGSTER is

Misschien had je al wel je vermoedens en een deel van jou weet het eigenlijk al zeker. Na het zien van alle waarschuwingssignalen kun je er niet meer onderuit. Je 3-jarige is waarschijnlijk een GANGSTER. Is het tijd om hulp te zoeken?

Maar hoezo een gangster? Als moeder weet je het gewoon. De signalen zijn overduidelijk. Je hebt nou eenmaal een threenager in huis. Je kan je kind niet meer meenemen naar de speeltuin want hij bijt. Hij kan niet meer mee naar de supermarkt want hij gooit met wijnflessen. Hij haalt het bloed onder je nagels vandaan. Je dacht dat de ‘ik-ben-2-en-zeg-nee-fase‘ voorbij was? Nou berg je maar voor de 3-jarige.

Als je kind voldoet aan onderstaande punten is de kans groot dat je 3-jarige een gangster is. Mijn tip: herken de onderstaande signalen op tijd!

* Overal waar ‘hij’ staat kan ook ‘zij’ gelezen worden.

De waarschuwingssignalen

1. Je kind steelt koekjes van baby’s

Je bent de moeder van die 3-jarige die naar die andere baby liep en zo dat koekje uit zijn mond plukte. En toen die baby even niet los wilde laten kreeg hij inderdaad een tik op zijn hoofd. Van jouw peuter.

2. Je kind jaagt andere kinderen uit speeltoestellen in de speeltuin

Hij heeft geen zin om te wachten maar wil meteen in de draaimolen. Of meteen op de schommel die bezet is. Hij zal er dan ook alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Wachten op je beurt? Nooit van gehoord. Als hij eraan komt rennen alle kinderen meteen weg. There is the boss! En als ze het nog niet begrijpen worden ze hardhandig weg gebonjourd.

3. Je kind steelt producten uit de supermarkt

En dan gaat het om een Suprise ei, fruit of een zakje snoep. Kleine producten die je later, bij het uitpakken van de tassen, onderin de tas vindt.

4. Je overweegt angst-medicatie aan te vragen bij de huisarts

Want je durft niet meer met hem naar de speeltuin. Zie punt 2.

5. Tatoeëren zit er al vroeg in

En dan het liefst op het gezicht. Braveheart-stijl met permanente markers. In plaats van kleuren op papier wordt het gezicht gebruikt.

6. Slopen it is!

Als je peuter de peuterspeelzaal of de kinderopvang binnenkomt dan is het eerste wat hij doet iets slopen van een ander kind: een blokkentoren omgooien, met zijn voeten tegen een autobaan aanschoppen, een tekening verscheuren. Slopen it is!

7. Hij kan manipuleren als de beste

Soms ben je er helemaal klaar mee en zet je je 3-jarige op de gang. Even afkoelen. Allebei. Mama en de peuter. Maar de peuter presteert het dan altijd om juist op dat moment heel nodig en veel te moeten poepen. Hij doet het er gewoon om!

8. Ruig doen, rammen en botsen

Met zijn driewieler, die normaal gesproken best naar binnen mocht, ramt hij tegen de koelkast, schramt hij langs muren, botst hij tegen de muur en vliegt hij over de kop. En in plaats van te huilen roept hij: “Dat was TOF mama! Nog een keer…”
Hoe harder, hoe ruiger, hoe wilder, hoe beter!

9. Onderhandelen it is

Tja als je wil dat je peuter gaat slapen moet je eerst eindeloos onderhandelen: het licht moet aan, de deur moet open, slokje water, nog even poepen, daarna nog plassen, nog een verhaaltje. En als je dan eindelijk beneden bent staat je threenager daar weer. Nog een slokje water, nog een kusje, even mee naar boven lopen want anders gaat hij echt niet slapen…

Dus moeders. Dit zijn de waarschuwingssignalen. Als je kind dit gedrag vertoont raad ik je aan naar de fles wijn te grijpen en nu een glas achterover te slaan. En vergeet niet: het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is fase, het is een fase, het is een fase…

Lees ook: 20x van peuter naar eigenwijze kleuter. Berg je maar!

Bron hoofdbeeld: Stockfresh

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kids & Media

Waarom een tablet in huis onmisbaar is

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Relatie & Seks

Een avondje uit met bulletvibrator van Rocks-off

  • 6 dagen geleden
  • 4 minuten lezen