Waar ben je naar opzoek?

5x Waarom een smartphone voor moeders onmisbaar is

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5x Waarom een smartphone voor moeders onmisbaar is

De meningen zijn erover verdeeld; over smartphones. Moet je met je tijd meegaan of stug blijven volhouden in een leven zonder smartphone? Ik ga graag met mijn tijd mee, ik vind de technologie namelijk erg interessant en leuk. Ik kan niet zonder mijn smartphone. Ok, dat is misschien iets wat overdreven want ik kan echt wel een dag (of langer) zonder. Maar in mijn leven is mijn smartphone wel belangrijk geworden. Ik gebruik hem voor mijn werk maar als moeder zijnde is mijn smartphone ook onmisbaar.

Waarom mijn smartphone voor mij onmisbaar is deel ik graag met jou!

1. Thuiswerken

Ik combineer het moederschap en thuiswerken. Ik ben fulltime moeder maar ook fulltime blogger. Dat komt erop neer dat wanneer de kinderen op school zijn, met papa even weg zijn, zelf spelen of slapen ik mijn uurtjes werk probeer te pakken. Mijn smartphone is daarin onmisbaar. Zo kan ik namelijk op de wc, als ik even snel een kopje koffie drink of als ik nog 5 minuten bij school moet wachten, snel mijn e-mail beantwoorden.

2. Foto’s en filmpjes

Mijn iPhone 6 plus heeft zo’n goede camera dat ik de hele dag door mijn smartphone gebruik als fototoestel. Ik maak zo honderden foto’s die mij erg dierbaar zijn. Maar ook filmpjes! Foto’s zijn voor mij belangrijk en ik ben dolbij dat ik met mijn smartphone ieder moment kan vastleggen. Een camera heb ik niet altijd bij de hand, mijn smartphone wel.

3. Appen met familie en vrienden

What’sApp is echt een uitvinding! Ik ben lid van vele groepjes; vriendinnen-groepje, moeders-van-school-groepje, familie-groepje, zussen-groepje, vrienden-groepje. Voor alles heb ik wel een groepje. Heel handig voor als je wat wil afspreken (je hoeft geen datumprikker meer te gebruiken) of opa en oma foto’s door wil sturen van hun lieve kleinkinderen. Ook als ik een baaldag heb dan ben ik zo weer vrolijk door opbeurende berichtjes uit het vriendinnen-groepje.

4. Kunstwerken van mijn kinderen vastleggen

Mijn kinderen komen dagelijks met stapels tekeningen en knutselwerkjes thuis. Ook 3D werkjes worden wekelijks op de kast uitgestald. We hebben één deur waar alle 2D creaties op geplakt worden en één kast waar alle 3D werkjes uitgestald worden. En tja… wat doe je er daarna mee? Ik kan ze moeilijk allemaal bewaren maar ze zijn zo leuk. Daarom maak ik van alle kunstwerken, die ik te leuk vindt om nooit meer te herinneren, een foto en bewaar ik deze in mijn filmrol op mijn telefoon. Elk schooljaar maak ik een fotoboek met die kunstwerken. Ik denk dat het super leuk is voor later en het scheelt een hoop ruimte op zolder 😉

5. Series kijken en relaxen

Toen mijn kinderen nog baby’s waren en ze ‘s avonds aan hun huiluurtje begonnen, lag ik regelmatig op bed mijn baby in slaap te wiegen. Als baby dan eindelijk sliep en ik in een onmogelijke houding op bed lag, bang hem weg te leggen en weer van voor af aan te beginnen, begon ik met het kijken van series. Gewoon op mijn telefoon (mits ik in de positie was hem te kunnen pakken binnen mijn bereik). Dit werden tevens momentjes dat ik zelf ook tot rust kwam!

Zie je wel? Een smartphone is voor moeders onmisbaar. Dus neem een T-Mobile iPhone! Niet alleen als de kinderen jong zijn, ook als ze ouders zijn. Dan kun je ze appen en bellen als het eten op tafel staat 😉 .

Credits afbeelding: Picjumbo

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kerst met kinderen

Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

  • 17 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Kerst met kinderen

De 8 leukste adventskalenders

  • 23 uur geleden
  • 4 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

  • 24 uur geleden
  • 2 minuten lezen