Waar ben je naar opzoek?

5 tips om milieubewust te leven met kinderen

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5 tips om milieubewust te leven met kinderen

Een beter milieu begint bij jezelf. En zo is het ook gewoon. Maar hoe kun je nou milieubewust gaan leven met kinderen? Zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen? In deze blog geeft ik je 5 tips uit eigen ervaring. Deze simpele tips zijn prima toe te passen in een gezinsleven. 

Tip 1: Pak de fiets!

Dit is een voor de hand liggende tip. Pak de fiets wanneer je de kinderen naar school brengt of boodschappen gaat doen. Wanneer je kinderen oud genoeg zijn kunnen ze meefietsen. Je leert ze bewust omgaan met een item wat geen geld kost in verbruik én het is natuurlijk heel gezond.

Tip 2: Afval

Ik leer mijn kinderen dat afval in de afvalbak moet. Ook kleine dingetjes. En het liefst ook nog gescheiden indien mogelijk. Ik laat ze af en toe het glas naar de glasbak brengen. Zo leren ze ook dat glas ‘een nieuw leven’ kan krijgen als je het in de juiste bak gooit. Een goed voorbeeld doet trouwens volgen…

Tip 3: Duurzame kleding

Het is heel aantrekkelijk bij de grote goedkope warenhuizen te shoppen (vind ik ook) maar de kleding is vaak niet duurzaam. De ECO kleding van Polarn O. Pyret is milieugecertificeerde kleding. Op ieder kledinglabel staat vermeld waarom het product een milieubewuste keuze is. Meer over het merk Polarn O. Pyret lees je in deze blog. De ECO kinderkleding van Polarn O. Pyret herken je aan het wolkje met de tekst ‘ECO’. Kijk dan wat een super leuk kleding. ECO kleding is niet suf 😉 .

Eco Kinderkleding Polarn O Pyret

Tip 4: Breng oude kinderkleding naar een goed doel

Er staan genoeg kledingcontainers waar je oude kleding heen kunt brengen. Maar misschien kan iemand in je naaste omgeving de duurzame kinderkleding ook goed gebruiken. Gooi kleding dus niet weg!

Tip 5: Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen

Dit kunnen kinderen van jongs af aan leren. Het scheelt zoveel in watergebruik! En ook volwassenen kunnen hier nog wat van leren. Kleine moeite…

Er zijn nog veel meer tips. Wat dacht je van:

 • Neem een tas mee als je boodschappen gaat doen (tegenwoordig moet het ook wel omdat je geen plastic tasjes meer krijgt).
 • Koop geen speelgoed met batterijen.
 • Verbinder de vleesconsumptie in het gezin.
 • Koop producten zonder verpakkingen. Waarom plastic om een bloemkool. Dat is toch onzin?
 • Doe de lampen uit in huis.
 • Apparaten hoeven niet op stand-by te staan. Zet ze dus uit!

Hebben jullie nog aanvullingen? Ik ben benieuwd!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Kinderwens

Waarom kinderwens: wel of geen kinderen?

 • 4 weken geleden
 • 2 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Wat is strippen bij een bevalling?

 • 4 weken geleden
 • 2 minuten lezen