Waar ben je naar opzoek?

5 tips om milieubewust te leven met kinderen

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5 tips om milieubewust te leven met kinderen

Een beter milieu begint bij jezelf. En zo is het ook gewoon. Maar hoe kun je nou milieubewust gaan leven met kinderen? Zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen? In deze blog geeft ik je 5 tips uit eigen ervaring. Deze simpele tips zijn prima toe te passen in een gezinsleven. 

Tip 1: Pak de fiets!

Dit is een voor de hand liggende tip. Pak de fiets wanneer je de kinderen naar school brengt of boodschappen gaat doen. Wanneer je kinderen oud genoeg zijn kunnen ze meefietsen. Je leert ze bewust omgaan met een item wat geen geld kost in verbruik én het is natuurlijk heel gezond.

Tip 2: Afval

Ik leer mijn kinderen dat afval in de afvalbak moet. Ook kleine dingetjes. En het liefst ook nog gescheiden indien mogelijk. Ik laat ze af en toe het glas naar de glasbak brengen. Zo leren ze ook dat glas ‘een nieuw leven’ kan krijgen als je het in de juiste bak gooit. Een goed voorbeeld doet trouwens volgen…

Tip 3: Duurzame kleding

Het is heel aantrekkelijk bij de grote goedkope warenhuizen te shoppen (vind ik ook) maar de kleding is vaak niet duurzaam. De ECO kleding van Polarn O. Pyret is milieugecertificeerde kleding. Op ieder kledinglabel staat vermeld waarom het product een milieubewuste keuze is. Meer over het merk Polarn O. Pyret lees je in deze blog. De ECO kinderkleding van Polarn O. Pyret herken je aan het wolkje met de tekst ‘ECO’. Kijk dan wat een super leuk kleding. ECO kleding is niet suf 😉 .

Eco Kinderkleding Polarn O Pyret

Tip 4: Breng oude kinderkleding naar een goed doel

Er staan genoeg kledingcontainers waar je oude kleding heen kunt brengen. Maar misschien kan iemand in je naaste omgeving de duurzame kinderkleding ook goed gebruiken. Gooi kleding dus niet weg!

Tip 5: Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen

Dit kunnen kinderen van jongs af aan leren. Het scheelt zoveel in watergebruik! En ook volwassenen kunnen hier nog wat van leren. Kleine moeite…

Er zijn nog veel meer tips. Wat dacht je van:

 • Neem een tas mee als je boodschappen gaat doen (tegenwoordig moet het ook wel omdat je geen plastic tasjes meer krijgt).
 • Koop geen speelgoed met batterijen.
 • Verbinder de vleesconsumptie in het gezin.
 • Koop producten zonder verpakkingen. Waarom plastic om een bloemkool. Dat is toch onzin?
 • Doe de lampen uit in huis.
 • Apparaten hoeven niet op stand-by te staan. Zet ze dus uit!

Hebben jullie nog aanvullingen? Ik ben benieuwd!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 3 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 3 maanden geleden
 • 12 minuten lezen