Waar ben je naar opzoek?

5 tips om je stemming te resetten

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
5 tips om je stemming te resetten

Elke moeder heeft het wel eens even gehad, zit er wel eens even doorheen. Ik wel tenminste. Er zijn van die dagen dat alles fout loopt en alle drie de kinderen om de haverklap huilen (vaak om niks) of elkaar constant in de haren zitten. Op die dagen lijkt bij mij ook alles te mislukken; de hagelslag valt van de tafel, de vaatwasser heeft niet gedraaid, ik loop hard tegen het aanrecht aan… Bah! Op dat soort dagen zou ik mijn stemming wel willen resetten. Terugspoelen en opnieuw beginnen!

Chagrijnig

Op zo’n dag kan ik tot in mijn tenen chagrijnig zijn. En dan komt het ook echt vanuit mijn kruin. Ik ben niet vaak chagrijnig maar dan wel! Niemand kan meer wat goed doen, ik ben boos op mijn man, mijn kinderen en vooral op mijzelf. Een huishouden runnen en kinderen opvoeden is niet makkelijk nee. En als moeder zet je vaak ook de toon van de rest van het huishouden… Nice! Als mama niet lekker in haar vel zitten pikken de kinderen dat binnen no time op. De stemming van het gezin zal weerspiegelen op mijn eigen stemming. Herkenbaar!

Mama is moe!

Als ik op zoek ga naar de bron van deze ‘problemen’ dan kom ik vaak uit bij mijn eigen oververmoeidheid. Sinds de geboorte van de kinderen ben ik constant moe. Er zijn weken dat ze allemaal prima slapen maar er zijn ook dagen dat het elke nacht bal is. En als het geen bal is en iedereen rustig slaapt dan ben ik zelf mega onrustig; in de nacht uit bed om te plassen (zwaar irritant) en gewoon maar niet in een vaste slaap komen. Ik word van elk geluid wakker. Moeder eigen?

Resetten

Af en toe moet ik even resetten. Een momentje voor mijzelf nemen om er weer een paar uur tegenaan te kunnen. Of resetten samen met mijn kinderen om de stemming weer gezellig te krijgen. Hoe ik dat doe? Onderstaande tips pas ik zelf wel eens toe of zou ik nodig toe moeten passen 😉

5 tips om je stemming te resetten

 1. Een spelletje spelen met mijn kinderen. Hiermee creëer ik een rustmoment en roep ik iedereen aan tafel. We zitten gezellig samen, praten wat en aan het eind van het spel is iedereen weer tot rust gekomen. Mama ook!
 2. Schoonmaken! Schoonmaken helpt af en toe echt wel. Staat mijn huis op zijn kop en zit iedereen elkaar in de haren? Dan stuur ik ze de tuin in voor een frisse neus en ik ga als een speer door het huis heen. Van een opgeruimde en schone vloer word ik blij.
 3. Een bad nemen. Dit gaat natuurlijk niet als ze alle drie thuis zijn maar als het kan dan laat ik de boel de boel en spring ik in bad. Wat trouwens ook fijn is om af en toe samen met één kind lekker te badderen. Dat doet je ook goed als je niet zo fit bent. Voor de kinderen ook erg rustgevend.
 4. Werken. Ik hou van mijn werk en ik doe het heel graag. Hier word ik ook heel blij van en het doet mij goed om even alleen bezig te zijn.
 5. Knuffelen met de kinderen. Hoe vervelend ze ook zijn en hoe chagrijnig ik ook ben, van knuffelen worden we allemaal blij. Het liefst in het grote bed en daarna lezen we samen een boekje of kijken we een film. Iedereen happy!

Wist je dat…

… een ‘retreat’ ook heel goed is om tot jezelf te komen? Met een retreat kun je even opladen bij de yoga, de wellness en je innerlijke rust vinden met behulp van een persoonlijke coach. Na afloop begin je als een herboren moeder. Pure Me Retreats bied speciaal voor mama’s en mommy to be’s verschillende retreats aan gericht op het (bijna) moederschap.

Wat dacht je van een Mommy-2-Be-Retreat? Je wordt als zwangere vrouw goed in de watten gelegd en je leert bewust genieten van je zwangerschap en je kunt je optimaal ontspannen. Je boekt een 6 daagse reis met o.a. een workshop, stiltewandeling, zwangerschapsmassage en zwangerschapsyoga. Maar ook biologische maaltijden, een zwangerschapsshoot en onbeperkt fruit eten.

Maar een Mommy&Baby retreat is ook geweldig. Deze is speciaal samengesteld voor alle mama’s die er heel graag even tussenuit willen maar wel met hun kleintje. Mama worden is namelijk niet niks. Er zijn zeer kundige kraamverzorgsters die helpen bij de zorg van de baby en dan kunnen de mama’s heerlijk genieten van een massage, gesprek of yogales.

5 tips om je stemming te resetten

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

 • 1 dag geleden
 • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

 • 1 week geleden
 • 4 minuten lezen