Waar ben je naar opzoek?

Deze 5 dingen willen alle kinderen van gescheiden ouders

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Deze 5 dingen willen alle kinderen van gescheiden ouders

Meestal is de scheiding van twee ouders een pijnlijk proces. Hoe goed je het ook wil afronden voor je kinderen. Een handjevol ouders lukt het om dit zo goed mogelijk af te handelen. Maar heel vaak zijn het ook vechtscheidingen. Kinderen willen maar één ding: ze willen niet tussen wal en schip vallen en veel liefde krijgen.

Een scheiding is een onderdeel van de toekomst van je kinderen. Lig je in scheiding? Vergeet dan niet dat je kinderen het liefst willen dat de scheiding goed verloopt.

Hierbij nog 5 tips die je mee kunt nemen in een scheiding:

1. Je kind wil rust en vrede

Kinderen hopen dat hun ouders bij elkaar terugkomen maar het meest van alles willen ze rust, vrede en harmony tussen hun ouders.

2. Je kind wil duidelijkheid

Probeer meteen tot een omgangsregeling te komen of een schema zodat je kind weet wanneer hij waar is. Je kind wil graag weten wat de scheiding voor hem gaat betekenen. Waar gaat hij wonen en wanneer? Je kind wil duidelijkheid en structuur in zijn leven.

3. Je kind heeft geen zin in drama

Zelfs als je je ex niet uit kunt staan probeer de scheiding dan door te komen zonder teveel drama. Het liefst GEEN drama. Ooit hebben jullie van elkaar gehouden, daar is een kind (of kinderen) uit voortgekomen. Houd dat in je achterhoofd. We snappen allemaal dat je niet zomaar gaat scheiden maar probeer het voor je kind rustig te houden. Kinderen hebben bij een echtscheiding vaak het gevoel dat ze een ‘tussenpersoon’ zijn, dat ze moeten kiezen. Ze willen dat niemand gekwetst wordt en houd van allebei de ouders. Het is al zo’n moeilijke positie voor kinderen. Maak het voor hen zo makkelijk mogelijk.

4. Je kind wil jullie allebei zien

Ook al woon je apart, je kind wil jullie allebei zien. Als het mogelijk is probeer dan allebei actief betrokken te zijn bij het leven van je kind. Mocht de situatie het toelaten dan is het misschien mogelijk om samen af en toe wat met je kind te doen. Ooit zal je ook samen bij het altaar staan als je kind gaat trouwen. Probeer er wat van te maken en probeer het samen!

5. Je kind wil de vrijheid om van jullie allebei te houden en wil dat van hem gehouden wordt door allebei de ouders

Je kind wil de mogelijkheid hebben om van allebei de ouders te houden zonder schuldgevoel. Ga als ouder de andere ouder ook niet bekritiseren tegenover je kind. Je kind wil zich ook geliefd voelen door beide ouders. En kinderen verdienen dit. Geen enkel kind zou zich schuldig moeten voelen over de tijd die hij doorbrengt met een ouder. Als moeder moet je blij zijn dat je kind zich veilig en gelukkig voelt bij de andere ouder. En andersom. Er is meer dan genoeg ruimte in het hart van je kind om allebei de ouders lief te hebben.

Aan alle gescheiden ouders: leer kijken door de ogen van je kind!

Kinderen van gescheiden ouders

Bron: Villapinedo.nl

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen