Waar ben je naar opzoek?

4x ver weg met je kids

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
4x ver weg met je kids

Een verre reis maken met kinderen lijkt een hele onderneming, maar we hebben het zelf ervaren: ver reizen met kinderen is leuk! Je komt snel in contact met de lokale bevolking en bovendien leren kinderen je op een andere manier naar de wereld kijken. Bereid je goed voor, plan voldoende vrijheid en afwisseling in en je zult zien dat zowel jij als je kinderen volop kunnen genieten van de reis. 

Je moet alleen nog even nadenken wat je zoekt in een bestemming…

1. Family fun? Ga naar Amerika

The Big Apple, het Wilde Westen, Hollywood en de Grand Canyon. Een rondreis door Amerika is één groot avontuur. In het zuidwesten lijkt het soms net alsof je op een filmset rondloopt. Flaneer over de walk of fame langs de beroemde sterren en beproef je geluk in gokwalhalla Las Vegas. Vervolg je reis door het ruige landschap van Monument Valley langs échte cowboys en speur naar hertjes in het Yosemite National Park. Waar wacht je nog op? Bring your kids to route 66!

Ver weg met je kids: Amerika

2. Ruige natuur? Spot beren in Canada

Tel walvisstaarten aan de kust, spot bruine beren langs de kant van de weg en peddel in een kano op een ijsblauw meer. Canada is een ideale bestemming voor het hele gezin. Het westerse land heeft een uitstekend wegennet en de reisafstanden zijn behapbaar. Overnacht midden in de natuur op een onbewoond eilandje onder de heldere sterrenhemel. ’s Avonds kropen we dicht tegen elkaar aan bij het kampvuur en roosterden onze kids marshmallows. Avontuur gegarandeerd, dus!

Wer weg met je kids: Canada

3. Wilde dieren spotten? Op safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is speuren naar de Big Five en meer… En, een groot voordeel is dat je hier ondanks de grote afstand geen last hebt van een jetlag. Er is nauwelijks tijdsverschil. Hobbelend in een 4X4-drive speur je over de uitgestrekte savanne, onze kids keken hun ogen uit toen er plots een struisvogel voorbij snelde. Overnacht op bijzondere plekken zoals in een struisvogelboerderij, een Kaaps-Hollands wijnhuis of een safaritent in de bush. Maar natuurlijk is Zuid-Afrika meer: fietsen door wijngaarden, een township bezoeken en pinguins spotten op het strand.

4. Aziatische gastvrijheid? Ga voor afwisselend Bali

Bali lijkt haast wel gemaakt voor reizen met (jonge) kinderen. Stap na een lange vlucht in een exotische wereld vol sprookjesachtige tempels, glooiende rijstvelden en poederwitte stranden voor eindeloos speelplezier. Je zult al snel merken dat je kroost door Balinezen op handen wordt gedragen waardoor je gauw in contact komt met de lokale bevolking. Zoef op een mountainbike door de rijstvelden, leer hoe je zelf een bloemoffer maakt en kom bij van alle indrukken op de goudgele stranden van Sanur.

Ver weg met je kids: Bali

Wil jaar volgend jaar met je kids een verre reis maken? Reisorganisatie RiksjaKids biedt reizen aan naar verschillende bestemmingen over de hele wereld, waar je goed met kinderen op stap kunt gaan. Sfeervolle accommodaties met fijne zwembaden, onontdekte plekjes en activiteiten die de reis zowel voor jou, als voor je kids bijzonder maken. De reisspecialisten hebben zelf met hun gezin door deze landen gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Advertorial

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
  • Indrukkend mooi, waanzinnig, gaaf…allemaal termen die me te binnen schieten als ik aan het rondreizen denk. Mijn man en ik willen zijn van plan om dit soort reizen te maken als we met pensioen zijn en de kinderen dus allang uit het huis. Maar inderdaad, waarom niet met de kinderen? Ik wacht er nog een paar jaartjes mee, aangezien ze allebei nog onder 2 zijn, en tot die tijd zal ik proberen wat meer te weten te komen over de hoe en wat etc. Ondertussen sparen sparen sparen. RiksjaKids ga dus zo googlen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen