Waar ben je naar opzoek?

3 tips om gezond op gewicht te komen voordat je zwanger raakt

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
3 tips om gezond op gewicht te komen voordat je zwanger raakt

Als je zwanger wil worden is een goede gezondheid van groot belang. Het gaat straks immers niet meer alleen om je eigen gezondheid, maar ook om die van je kindje.
Als je last hebt van overgewicht is het goed om daar iets aan te doen voor je in verwachting raakt. Zo creëer je de beste basis om je zwangerschap in te gaan. Slimme keuzes op het gebied van voeding spelen daarbij natuurlijk een grote rol. En wist je dat een gezond gewicht een positief effect heeft op je vruchtbaarheid?

Maar hoe pak je dat nu precies aan? En wat ís dan een gezond gewicht? Ik geef je 3 tips om gezond op gewicht te komen voordat je zwanger raakt.

Tip 1

Dat is natuurlijk een inkoppertje. Eet gezond en gevarieerd. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg groente en fruit eet en varieer hiermee volop. Eet je de ene dag broccoli, zet dan de volgende dag peulvruchten op het menu. Kies je de ene keer voor vlees, bak de volgende keer dan een lekker visje of eet vegetarisch. Het gaat om voldoende voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen.

Lees ook: 8 Tips om af te vallen zonder honger te lijden

Tip 2

Beweeg! Voldoende beweging is sowieso belangrijk, ook als je geen pogingen doet om zwanger te worden. Beweging zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt en dat is natuurlijk enorm belangrijk als je wil afvallen. De meest ideale combinatie is natuurlijk de combi gezond eten met regelmatig bewegen.

Tip 3

Sommige vrouwen hebben een zetje nodig om de eerste kilo’s eraf te laten gaan. Een vliegende start zeg maar! Het gebruiken van een maaltijdshake kan dan gedurende een bepaalde periode goed zijn. En lekker is het ook nog! Je kan de shakes mengen met (amandel)melk of (soya)yoghurt en je maakt zo een lekkere romige drank. Mét de belangrijke voedingsstoffen, maar zonder kunstmatige toevoegingen of chemische zoetstoffen.

Als je wil afvallen is het belangrijk je goed te (laten) informeren over de manieren en de hulp die je kan krijgen. Bespreek dit gerust anders eens met je huisarts!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 3 dagen geleden
  • 4 minuten lezen
Zomerse activiteiten

Waarom de zomer zoveel beter is nu kinderen ouder zijn

  • 6 dagen geleden
  • 6 minuten lezen