Welkom in de peuterpubertijd! Het is een fase…

Wat gaat dat snel, zat ik nog eerst lekker te kletsen over de ‘zware’ en ‘leuke’ lasten van het zwanger zijn, maar ondertussen is mijn kleine meisje alweer bijna twee jaar! Kleine meisjes worden groot… Ik hoorde moeders om me heen altijd zeggen: “Geniet iedere dag, want ze worden zo snel groot”. En nu zitten we al in de peuterpubertijd!

De tijd gaat zo snel

Het eerste jaar tel je in maanden, maar het tweede jaar kan ik het al geeneens meer bijhouden. De ontwikkeling gaat razendsnel en wat vind ik dat geweldig om te zien! Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ze haar eerste stapjes zette. Nu begint ze alweer te veranderen in een peuter. Lauren ontwikkelt een eigen wel. Voor mij als ouder breekt er dan ook een nieuwe en boeiende periode aan. 

Alleen spelen

Ik geniet met volle teugen van deze periode, vooral de fantasie als ze aan het spelen is met haar pop of met haar knuffels. Heerlijk om naar te kijken. Ze kan zichzelf goed vermaken. Puzzelen is ook één van haar favoriete bezigheden. Het blijft bijzonder wat er in zo’n klein koppie omgaat. Daar bedoel ik mee het leren en het doorhebben van puzzels en andere educatieve spelletjes

Lees ook: 10 dingen die peuters oprecht haten

Het is een fase, het is een fase, het is….

Lauren is heel trots op zichzelf en denkt af en toe de wereld om haar draait. Het hoort natuurlijk bij de normale ontwikkeling van Lauren want ze verwacht dat alle aandacht op haar gericht is. Ze kan er niet goed tegen wanneer ik met andere dingen bezig ben. Op dat moment probeert ze op allerlei manieren aandacht te trekken en begrijpt niet dat ik ook nog andere dingen te doen heb en niet steeds mijn aandacht op haar kan richten. Ze kan dan ook erg kwaad worden wanneer ik haar geen aandacht geef.

Welkom in de peuterpuberteit! 😉 want het zijn maar ‘fases’

Hoe ervaar jij deze periode? Vind je het lastig in sommige situaties of gaat het je super gemakkelijk af? 

Esther Boomkamp

Hi! Mijn naam is Esther (29) en sinds 2012 ben ik samen met mijn vriend Remco. Samen met mijn vriend heb ik een prachtige dochter Lauren (4-1-2018) waar ik nooit over uitgepraat raak. Ik vind het prettig om alles te kunnen delen met een publiek en een ontzettende leuke band op te bouwen met mensen die houden van dezelfde interesses als ik. Ik zou mezelf omschrijven als spontaan, eerlijk, creatief en grappig.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.