6 tips van een deskundige: zo overleef je de koude dagen

Gelukkig is het hier voorjaarsvakantie dus wij hoeven niet elke dag op tijd op school te zijn. Het is namelijk berekoud te komende dagen. Donderdag kan er zelfs een gevoelstemperatuur zijn van -17 graden. Extreem weer voor Nederlandse begrippen en wij Nederlanders kunnen daar niet zo goed mee omgaan 😉. Hoe gaan we de komende dagen overleven? 

Tips om de koude dagen door te komen

RTL Nieuws heeft een paar tips op hun site gezet die van toepassing zijn op het koude weer. Biofysicus Boris Kingma zegt namelijk dat ons lichaam met deze kou echt extra hulp nodig heeft. Dit zijn tips die hij geeft:

Tip 1: Je moet jezelf en je kinderen goed inpakken. Dit is echt een must!

Ons lichaam is namelijk, door de kou, niet meer in staat om zelf genoeg warmte te produceren als je buiten bent. Draag handschoenen en een muts. Isoleer jezelf zo goed mogelijk!

Tip 2: Vaseline? Niet gebruiken!

Door vaseline te gebruiken isoleer je de huid en zorg je ervoor dat er meer vocht in je huid blijft. Door de kou gaat dat bevriezen en heb je meer risico op koudeletsel.

Lees ook: 15 tips voor het gebruik van Vaseline

Tip 3: Neem een bad

Ga voordat je gaat slapen lekker in bad of neem een warme douche. Je lichaam warmt lekker op en je kunt door de warmte beter in slaap vallen. Vergeet niet jezelf (en de kids) goed af te drogen.

Tip 4: Kleed je warm als je gaat slapen

Als je lichaam koud is kom je moeilijk in slaap. Warme kleden is een must: trek een warme pyjama aan en sokken om warm te blijven.

Tip 5: Let extra goed op ouderen

Ouderen hebben het zwaar. In de kou stijgt hun bloeddruk geeft Kingma aan. Let dus extra goed op de oude mensen de komende dagen.

Tip 6: Drink en eet goed

Eet en drink goed. Door te eten wordt je lichaam verwarmd. Bij het verteren van eten komt warmte vrij. Eten is dus belangrijk. Vergeet daarbij niet warm te drinken want door warm drinken wordt de temperatuur in de kern van je lichaam hoger.

Alle uitgebreide tips voor de komende dagen vind je hier. Pas goed op jezelf, je kinderen en de ouder.

BewarenBewaren

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.