Slapen met je smartphone? Niet doen!

Ik maak mij er elke dag schuldig aan. Ik slaap zowat OP mijn iPhone. Heel slecht, I know. Maar toch blijf ik het doen. Het is niet alleen heel slecht (want ik kan toch ook wel eens zonder dat ding) maar ook ongezond. Steeds vaker komt dat laatste aspect naar boven. Maar wat moet ik eraan doen? Ik gebruik mijn iPhone namelijk ook als wekker en ik vind het prettig om een telefoon in de buurt te hebben als ik ’s nachts alleen thuis ben…

Slapen met je smartphone

Veilig slapen met je smartphone

Over het wekker gedeelte in de inleiding; ik heb een wekker aangeschaft. Zo’n oldskool ding. Maar dat bleek voor mij niet te werken. Batterij leeg, viel op de grond, wekker kwijt, kinderen aan knopjes zitten etc, etc. Dat ding ligt dus weer in de kast.

Mijn iPhone kan ik ook niet beneden laten liggen want als ik ’s nachts alleen ben wil ik hem bij mij hebben. Dus dat is ook geen optie. Maar wat dan wel? Ik wil iets meer ‘afstand’ nemen van mijn iPhone maar hem toch kunnen gebruiken.

Dat de stralingen ongezond zijn, daar geloof ik wel in. Een smartphone geeft hoogfrequente stralingen af. Dat is zo dat je last hebt van deze straling want je merkt het niet. Maar inmiddels is er verband aangetoond met klachten als hoofdpijn, slapeloosheid (moi!), allergieën en zelfs gewrichtspijn. Het kan geen kwaad om hier eens bij stil te staan en ik wilde hier wat aan doen.

Toen ik opeens een persbericht kreeg van Bed Affair werden met ogen geopend: veilig slapen met je smartphone met een nachtconsole van alpenden. Ik zou dan geen ‘last’ meer moeten hebben van de straling maar ik blijf wel gewoon ontvangst hebben en mijn mobiel kan ik nog steeds als wekker gebruiken.

Slapen met je smartphone

Klinkt zweverig?

Misschien een beetje maar ik vind het echt een goede uitvinding. Het is namelijk ook zo dat ik mijn iPhone echt weg moet leggen en hem ’s nachts, als ik weer eens wakker ben, hem niet zo makkelijk kan pakken en meer rust krijg. Alleen dat al is een voordeel.

Hoe werkt het?

De nachtconsole is een stalen houder wat geschikt is voor alle smartphones. Je zet je smartphone in de houder en van onderen kun je de oplader inpluggen. Easy de peasy. De console heeft een handgemaakte bodem van massief alpendennenhout. Dit is een bijzondere houtsoort (ook wel arme genoemd) en heeft een gezondheidsbevorderende werking. Wanneer je de console gebruikt reduceert hij de schadelijke straling maar blijft je iPhone wel gewoon werken.

Wetenschappelijk onderzoek door de BundesWehr Universiteit in München bevestigt zelfs dat de met de nachtconsole gerealiseerde stralingsreductie 100% bedraagt.

Advies van het World Health Organization

In het dagelijks leven worden we door vele apparaten beïnvloed. Stralingen van apparaten die onzichtbaar zijn. Dit wordt ook wel elektrosmog genoemd en kunnen veel dingen in je lichaam verstoren: je biologische klok, je hartritme. En ze kunnen ook diverse klachten veroorzaken.

Er zijn zelfs sterke aanwijzingen dat er een verband is tussen elektromagnetische straling en het ontstaan van hersentumoren, afname van de zaadkwaliteit bij mannen en beïnvloeding van het ongeboren kind bij zwangere vrouwen. Om deze straling zoveel mogelijk te beperken, wordt door de World Health Organization (WHO) dan ook geadviseerd om het gebruik van mobiele telefoons te verminderen.

Het is dan ook niet aan te raden om te slapen met een mobiele telefoon naast je bed, tenzij je je telefoon volledig uitzet of maatregelen neemt om de straling ervan te beperken.

Daarom is deze nachtconsole zo fijn om te gebruiken. Wij hebben er inmiddels twee op onze nachtkastjes staan en ik ben er heel tevreden over. Ik pak mijn iPhone minder snel en naar bed is naar bed. En ik ben natuurlijk blij dat ik mijn iPhone ‘gewoon’ kan blijven gebruiken ☺️ Wil je meer informatie over de nachtconsole of de producten van Bed Affair? Bekijk dan even hun website.

Deze producten heb ik gekregen.

 

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

1 reactie

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.