Waar ben je naar opzoek?

De regie over je eigen leven terug.. moeders, het wordt makkelijker!

1 minuut lezen Esmee

Kinderen kunnen zelfstandig spelen

We zijn een jaar verder… vorig jaar schreef ik tijdens de vakantie mijn blog ‘vakantie op een hoog voetstuk‘. Ik lees het nogmaals en realiseer me dat ik er heel anders in sta nu. Een nieuwe fase is aangebroken en het maakt de beleving heel anders.. de kinderen kunnen zelfstandig spelen!!

Zelfstandig spelen

In de speeltuin kan ik een boekje lezen en in het zwembad kan ik in een hoekje van het kinderbad ontspannen en mijn zoon wel 100x voorbij zien komen van de glijbaan. Voor de tent zonnen zonder elke minuut te kijken waar de kinderen zijn lukt ook, want ze spelen gewoon op het veldje met hun vriendjes en vriendinnetjes. Met andere woorden… ik heb de regie weer terug!

Kinderen zelfstandig spelen, mama relaxen

Regie over mijn eigen leven

Na de ‘rollercoaster’ jaren van achter de kinderen aanlopen, helpen en bezig te houden, zijn we nu in de fase zelfstandigheid beland. In de tent naast ons zit een gezin met een baby en een peuter waar de ouders continu verzorgend en corrigerend bezig zijn en de rust niet hebben tot de kinderen op bed liggen. Het gevoel dat je blij bent dat het 19.00 uur is… heb ik ook lang gehad waar ik me dan weer schuldig over voelde.

Kinderen zelfstandig spelen, mama relaxen

Het wordt echt makkelijker!

Nu kan ik zeggen dat die tropentijd erg pittig was… je geniet ervan, maar het put je ook uit. Alle gevoelens passeren de revue: jaloezie naar andere moeders met hele rustige kinderen, blijdschap dat je samen met je man twee prachtige kinderen hebt, boosheid dat de verdeling van de verzorging niet altijd eerlijk is en verdriet door vermoeidheid. Ook moeders kunnen verdrietig zijn als ze elke uur van de klok zien in de nacht met een slapeloos kind. Ik wil dan ook zeggen tegen alle moeders die het soms niet zien zitten: het wordt echt makkelijker! Probeer ondertussen te genieten van de kleine momenten en hulp vragen mag! Had ik misschien ook wat vaker moeten doen, dat heb ik wel geleerd.

Reacties
  • Zeker waar, wat een mooie boodschap om aan jonge moeders te geven. Schaam je niet voor je moeheid en vraag hulp!

  • Evelien zei

    Vorig jaar voor t eerst zo’n jaar gehad waarbij we niet steeds met de kinderen mee moesten om ze te helpen met schommelen enzo. En dit jaar beginnen we weer van voor af aan. Hoewel de oudste twee nu heerlijk zelfstandig zijn. Hebben we nu weer een kleintje erbij.

  • Karolina zei

    Daar zitten we nog midden in maar het wordt steeds beter. Maar er zijn echt dagen dat ik naar die 19:00 echt uitkijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen