Waar ben je naar opzoek?

15 dingen die ik nooit gezegd zou hebben als ik geen kinderen had (maar ik zeg het nu wel…)

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
15 dingen die ik nooit gezegd zou hebben als ik geen kinderen had (maar ik zeg het nu wel…)

Tja, kinderen veranderen je leven. Daar zijn we het allemaal wel over eens. Voordat ik kinderen kreeg had ik wel een mening over de opvoeding. Maar ook dat veranderde toen ik moeder werd. Wat ik bedacht had dat mijn kind nooit zou doen, deed hij toch. En daar bleef het niet bij. Hij zei dingen waar mijn oren vroeger van gingen klapperen en als moeder kom ik nu in situaties waar het zweet mij van uitbreekt.

Als moeder leer je elke dag… Zo komen er ook dingen uit mijn mond waar ik vroeger niet eens over nagedacht zou hebben dat ik dat zou kunnen zeggen. En ik deel ze graag met jullie want ik weet zeker dat het herkenbaar is.

Hierbij mijn lijstje met 15 dingen die ik NOOIT gezegd zou hebben als ik geen kinderen had…

1. Tegen mijn zoon: “Lik niet aan de stenen!”

Kinderen hebben de gewoonte om van alles in hun mond te stoppen en overal aan te gaan likken. Met hun tong langs de trapleuning in een warenhuis, een lego blokje in hun mond stoppen, papier gebruiken als kauwgum (bij gebrek aan beter) of de tegeltjes in het openbaar toilet aflikken. WHY?

Lees ook: 10 euvels die alleen een jongensmama kent

2. “Asjeblieft, eet dat hondenvoer niet!”

Opa en oma hebben twee honden. De brokjes zijn bere interessant en lijken ook niet vies te zijn. Mijn kinderen hebben er alle drie wel eens een hapje (of meer) van genomen… Ik vraag mij af ‘WAAROM’? In de verste verte lijkt het niet op de muesli in de yoghurt. Wat is het dat hondenvoer dan zo’n aantrekkingskracht heeft? Hondenvoer gaat er zo in maar wat mama voorschotelt wordt met lange tanden gegeten…

3. “Schatje, die bloem kun je NIET eten…”

Als het beneden te stil is, wanneer ik boven ben, dan kan dat niet veel goeds betekenen. Op een ochtend kwam ik beneden en trof ik mijn dochter aan op het aanrecht. Ze had uit de la een pak bloem gepakt en ALLES zat eronder. Inclusief mijn dochter. Het meel zat zelfs in haar mond. WAAROM?
Haar antwoord: “Ik had zin in pannenkoeken…”
Ze had mij de dag daarvoor pannenkoekenbeslag zien maken mét meel en waarschijnlijk dacht ze dat het hetzelfde zou smaken als pannenkoeken…

4. “Klim niet in de koelkast!”

Kinderen zien in alles een klimrek. Zo ook een koelkast! Mijn 5-jarige denkt dat het heel normaal is om met je hoofd en bovenlichaam in de koelkast te klimmen. Slecht idee!

5. “Beschilder je gezicht niet met tandpasta, en smeer het niet op alle kastjes”

Tandpasta. Het zit altijd overal. Maar niet op hun tanden.
Voordat ze naar school gaan moet ik het overal af poetsen. Van hun gezicht. Van hun schone kleding. Uit hun haren. Ze houden ook elke ochtend een tandpasta-gevecht. Het blijft leuk, maar niet voor mama.

6. “Stop GEEN kralen in je neus. Ook niet in je oren.”

Zucht. Deze spreekt voor zich toch?

Lees ook: 10 euvels van een meisjesmama

7. “Waarom smeer je poep op de muren?”

Ik haalde mijn 18 maanden oude dochter uit haar bedje. Blijkbaar had ze doorgelekt in haar luier en vond zij dat ze de poep overal aan moest smeren. NIET LEUK!

8. “We stoppen geen schroeven in onze mond!”

En ook geen batterijen. Waarom stoppen kinderen toch ALLES in hun mond? En dat gaat echt niet over op een bepaalde leeftijd.

9. “Niet op je broertje tekenen!”

Mijn 3-jaar oude dochter houdt ervan om op zichzelf te tekenen. En ook op anderen. Ze maakt hele kunstwerken op de buik van haar broer. Die dit allemaal laat gebeuren…
Papier in overvloed maar nee, alle lichaamsdelen komen aan bod.

10. “We stoppen geen (dode) insecten in onze broekzakken”

Geen spinnen. Geen lieveheersbeestjes. Geen torren. Geen mieren. Geen sprinkhanen.

11. “Niet crossen op de fiets van je zusje!”

Zelf heeft meneer een grote jongensfiets. Een mountainbike. Zo eentje waar je prima mee kunt crossen. Maar… hij moet en zal op het kleine fietste van zijn zusje slippen en door bosjes rijden. Het blijft leuk.

12. “Waarom hebben jullie de hele fles badschuim gebruikt in bad?!”

Het komt heel vaak voor dat, wanneer ze in bad zitten en ze een fles badschuim in het zicht krijgen, deze vervolgens tot op de bodem leeg geknepen wordt in bad…
En de hele badkamer onder het water en het schuim zit.

Eerlijk toegegeven: vroeger deed ik dat zelf ook…

13. “Kauwgum is om op te kauwen. Niet om door te slikken!”

Af en toe krijgen ze kauwgum. Zodat ze het niet van de straat likken…
Bere interessant natuurlijk. Maar ik blijf het herhalen: “Niet doorslikken!”

14. “Gebruik niet zoveel wc papier!”

Onze wc’s zijn drie keer per dag verstopt. En het wc papier is niet aan te slepen…

15. “Meubels kun je niet stapelen. En er al helemaal niet op klimmen!”

Stoelen, krukjes, tafeltjes. Alles wordt op elkaar gestapeld. En als ik niet oplet, dan klimmen ze er ook nog bovenop.

Nee, het leven met kinderen is niet saai. Elke dag is anders en een avontuur! Ik ben benieuwd naar jullie aanvullingen 🙂

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen