Waar ben je naar opzoek?

13 tips: zo kom je aan 10.000 stappen per dag!

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
13 tips: zo kom je aan 10.000 stappen per dag!

Sporten is goed voor je gezondheid. Dat weten we nu echt wel! Maar sporten is niet voor iedereen weggelegd. Ik kamp met erge bekken- en heupproblemen, waardoor ik dagen na het sporten nog met veel pijn loop. Ik moet het echt heel rustig opbouwen. Van een blokje om tot ooit (hopelijk) een kilometer of 5 hardlopen. De dokter heeft mij aangeraden om bij het de eerst pijnsteek te stoppen. Dan ben ik al te ver over mijn grens gegaan.

Fitheid in kaart brengen

Om toch voldoende beweging te krijgen houd ik minimaal de grens van minimaal 10.000 stappen per dag aan. Als je kinderen hebt dan zit je daar al redelijk snel aan. Dus eigenlijk stel ik voor mijzelf het doel 11.000 – 12.000 stappen per dag. Om mijn fitheid in kaart te brengen en bij te houden heb ik een fitbit charge aangeschaft. Dit is voor mij een steuntje in de rug om mijn dagelijkse beweging te krijgen, proberen voldoende te slapen en bij te houden wat ik eet en drink.

Maar hoe kom je nou aan minimaal 10.000 stappen (of meer) per dag?

stappenteller

Dit zijn mijn tips!

1. Stel jezelf een doel

Misschien zijn 10.000 stappen teveel om mee te beginnen. Bouw het op en stel doelen aan jezelf. Maar geloof mij: als je kinderen hebt die naar school en sportclubjes gaan dan zit je zo aan 10.000 stappen.

2. Beweeg tijdens je werk

Heb je een baan op kantoor? Of zit je veel voor je werk? Sta dan om het half uur op om even wat te wandelen. Wandelen kan ook gewoon op kantoor. Naar het koffieapparaat of de wc. Of je neemt wat vaker de trap in plaats van de lift.

3. Parkeer je auto iets verder weg dan nodig

Parkeer je auto altijd een stukje verder weg dan eigenlijk nodig is. Zo zet je weer wat meer stappen!

4. Ga je huis schoonmaken

Ja echt… het werkt! Van boven tot onder en je hebt meteen een workout te pakken.

5. Ga wandelen

De meest simpele: ben je thuis met kind(eren)? Ga wandelen. En neem je kinderen mee. Je wordt er ook nog eens gelukkiger van en je krijgt er een energie boost van.

9 simpele en effectieve energie boosters voor vermoeide mama’s

6. Maak een avondwandeling

Ben je de hele dag druk geweest op je werk of thuis met de kinderen? Doe, indien mogelijk, ‘s avonds nog een avondwandeling door de wijk. Goed voor het slapengaan en goed voor je extra stappen.

7. Pak vaker de fiets

Dit telt ook mee voor je stappen!

8. Neem een hond

Tja… valt weinig over te zeggen verder 😉

9. Skip de Albert Heijn bezorgservice

En doe zelf je boodschappen… Doe de weekboodschappen en breng je boodschappentassen één voor één naar binnen.

10. Plan een stapavond met je vriendinnen

Het liefst elke week. En dans tot je erbij neervalt. Je stappenteller zal op hol slaan!

11. Ga naar de sportschool of hardlopen

Dit is voor de fanatiekelingen. En eigenlijk vind ik dat zij dan hun doel moeten verhogen!

12. Doe mee met de Avondvierdaagse

Geef je op als hulpouder bij de Avondvierdaagse van je kinderen. En loop alle avonden mee!

13. Traplopen

Ook in huis kun je veel traplopen. Dit is meteen een goede workout. Is het niet noodzakelijk? Loop dan alsnog een keer extra de trap op en af. Goed voor je been- en bilspieren ook. Als extra bagage kun je nog een kind onder je arm nemen of een wasmand. Wordt die was ook weer eens gedaan…

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • ByLeen zei

  Sporten ben ik nog steeds niet aan toe gekomen of eigenlijk ik weet gewoon niet wat ik moet gaan doen en wat ik leuk vind haha
  Maar ren hondje heb ik wel en inderdaad een lekkere lange wandeling met de hond maken is ook leuk om te doen en is ook weer beweging 🙂

  Schoonmaken doe ik helaas ook vaker dan dat ik zelf zou willen :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

 • 2 dagen geleden
 • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Welke rechten heeft een alleenstaande vader?

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen