Waar ben je naar opzoek?

Deze 12 moeders staan aan de zijlijn van het sportveld

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Deze 12 moeders staan aan de zijlijn van het sportveld

Een teamsport voor kinderen is niet alleen gezond, ze leren er ook nog eens heel veel van. Voor ouders betekent het vooral dat ze eindeloos veel uren aan het sportveld staan.  En dan heb ik het nog niet over het in- en uitpakken van de sporttas, rijbeurten en het doen van de voetbalwas. Tja… je moet er wat voor over hebben!

Lees ook: Laat jij je kind sporten?

Aan de zijlijn staan vaak vele andere moeders. Als moeders (en vaders) ben je collega’s van elkaar aan de zijlijn (van welke sport dan ook). Je staat uren met elkaar aan de zijlijn. We hebben onze collega’s onderverdeeld in 12 types. Lees verder om te zien wie ze zijn.

En vergeet niet: neem dit vooral met een korreltje zout 🙂

Lees ook: De 10 type moeders die je ontmoet op de eerste schooldag van je kind

1. De moeder die vergeet te letten

Ze zit meestal aan de zijlijn de krant te lezen, is verdiept in haar boek, speelt met haar iPad of stuurt een WhatsApp naar een vriendin. Wanneer er een doelpunt wordt gemaakt zal ze dit niet opmerken.

2. De assistent van de coach

Ze denkt dat ze de assistent is van de coach maar ze is het niet. Ze kent alle spelregels en neemt het spelletje uitermate serieus en ze kent het veld op haar duimpje. Ze bemoeit zich ook graag tegen de coach aan en weet het altijd beter.

3. De moeder met een goed reactievermogen

Deze moeder zit zo in het spel dat ze het gevoel heeft zelf middenin het veld te staan. Vanaf de zijlijn ontwijkt ze ballen, schiet ze op het doel, doet ze warming up en ze scoort mee!

4. De sociale moeder

Deze moeder ziet het sportieve ochtendje als een ochtendje socialisten voor zichzelf. Als je naast deze moeder staat ben je aan het eind van het spel weer helemaal up-to-date. Ze weet alle nieuwste roddels van de school, de buurt en de sportvereniging. Ze is drukker met praten dan met het kijken naar haar kind. Een doelpunt mist ze met gemak!

5. De onzichtbare moeder

Wie is toch die moeder?
Ze komt en gaat en niemand heeft haar gespot. Ze staan onzichtbaar langs de zijlijn.

6. De WHAT-THE-F*CK-moeder

Dit is een zeer fanatieke moeder. Ze neemt het spel heel erg serieus. Zo serieus dat ze zelfs een hartaanval zou kunnen krijgen als de tegenpartij scoort. Ze is van het schreeuwen, het schelden en het gooien met dingen. Kruis niet het pad van deze moeder want je stoort haar in het spel en je zou zo maar wat naar je hoofd geslingerd kunnen krijgen…

7. De betweter

Deze moeder weet ALLES over de sport van haar kind. Maar dan ook echt ALLES. Ze zal het altijd beter weten.

8. De bluffer

Haar zoon was op 5-jarige leeftijd al de beste met peutergym en daar zijn zijn talenten ontdekt. Op zijn 14e kwamen er vele scouts om zijn talenten te spotten. Haar zoon is de beste in het veld en iedereen moet het weten.

9. De snack moeder

Deze moeder is van de snacks. Haar tas puilt uit van de gezonde snacks zoals granola repen en stukjes fruit. Ze weet wat het beste is voor de kinderen om te eten en waar ze veel energie van krijgen. Zij zal ervoor zorgen dat ze niks tekort komen.

10. Het mode poppetje

Yoga broeken en jeans is meestal de outfit van een zijlijn-moeder maar niet voor deze moeder. Ze betreed het liefst op hakken het veld en is tot in de puntjes netjes gekleed. Haar gezicht zit strak in de make-up en haar haren hebben de perfecte scheiding. Ze zou de hoofdrol kunnen spelen in een Ralph Lauren advertentie.

11. De taxichauffeur

Deze moeder rijdt het sportende kroost graag van hot naar her. Ze heeft een grote auto met genoeg zitplaatsen en vind het niet erg dat schreeuwende en enthousiaste kinderen haar achterbank bezetten. Ze geniet ervan!

12. De trotse moeder

Zijn we dat niet allemaal?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen