Waar ben je naar opzoek?

11x wat een moeder nooit zal zeggen

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
11x wat een moeder nooit zal zeggen

Ik ben een gezegend persoon dat ik moeder ben van drie prachtige kinderen. Elke dag geniet ik van ze en probeer ik een moeder te zijn waar ze later trots op zijn. Ik ben niet perfect, ik doe het niet perfect en ik voed al helemaal niet op ‘volgens de boekjes’ maar ik volg mijn hart. Ik wil het beste voor ze, sloof mij voor ze uit en geef ze alle liefde van de wereld. Ik hoop dat dat genoeg is!

>> Lees ook: 17x wat je niet verteld wordt over het moederschap!

Het moederschap heeft mijzelf en mijn leven compleet veranderd. Dingen die ik vroeger met gemak zou doen zijn nu wel een dingetje. Een voorbeeld wat voor elke moeder herkenbaar is is doorslapen! En zo zijn er nog wel meer dingen die mijn leven, na de komst van de kinderen, een compleet andere draai hebben geven.

Maar wat voor moeder je ook bent; 11x wat een moeder nooit zal zeggen. Jij toch ook niet?

11 dingen die je een moeder NOOIT hoort zeggen!

Zegt ze het wel? Dan liegt ze 🙂 ik weet het zeker!

1. “Ik voel mij zo uitgerust en relaxed. Als herboren!”

Ok, niet alle dagen zijn hectisch en ik neem ook tijd voor mijzelf maar echt helemaal uitgerust zijn dat ben ik al jaren niet.

2. “Ik denk dat ik teveel slaap heb gehad vannacht…”

Ehh, slaap? Wat is dat? Elke nacht ben ik minstens één a twee keer uit bed. Is het niet voor de kinderen dan is het wel omdat ik zelf naar de wc moet. Hoera voor een zwakke blaas en verzakte baarmoeder. Iets met drie zwangerschappen en drie bevallingen 😉

3. “Ik geniet er echt van om met mijn 3 kinderen boodschappen te doen.”

Veel moeders beweren dat ze het écht leuk vinden om met de hele kudde boodschappen te doen. Ik geloof er niks van. Met één of twee is het prima te doen maar als ze alle drie mee zijn dan staat het zweet mij op de rug. Ze zitten elkaar te jennen, te klieren of achter elkaar aan te vangen. En het gaat altijd nét goed bij het wijnschap… Tuurlijk moeten ze luisteren maar na een dag school is de supermarkt geen succes.

4. “Tuurlijk schatje, ga je gang en maak nog meer rotzooi. Zo veel mogelijk graag. Ik hou ervan om je speelgoed op te ruimen.”

Ja, ze moeten leren hun eigen speelgoed op te ruimen. En ja, dat doen ze ook. Maar toch zwerft er altijd en overal speelgoed waar ik mijn benen over breek. Dat is echt mijn favoriete momentje van de dag; als ze op bed liggen om overal nog speelgoed te rapen. NOT!

5. “Mijn vloer? Die is echt super schoon!”

Uhm. Bij jou? Bij mij niet. Tijdens mijn twee wekelijkse dweil beurt blijft mijn dweil zwart. Hoe vaak ik hem ook uitspoel of zelfs een schone pak.

6. “Mijn leven is écht niet anders geworden sinds ik kinderen heb…”

You wish! Mijn leven is zeker wel veranderd: ik heb een grote verantwoordelijkheid gekregen, ik kan niet zomaar meer de deur achter mij dichttrekken en zes jaar geleden heb ik voor het laatst een fatsoenlijke nacht gehad. Maar in geen geval zou ik mijn leven in willen ruilen en probeer ik net zoveel te blijven doen als voordat ik kinderen had. Het meeste is ook te combineren mét kinderen.

7. “De wc is zo schoon dat je van de wc bril kunt eten.”

Ik probeer wel een aantal keer per week een doekje door de wc te halen. Soms wel dagelijks Maar met een zoon (die wel zittend plast), een dochter die zindelijk probeert te worden en vriendjes die regelmatig binnen wandelen en ook moeten plassen is mijn wc denk ik niet de schoonste van de hele wereld. Ik doe m’n best om hem schoon te houden!

8. “Die woedeaanval die je net had heeft mijn gedachten compleet veranderd. Kom, we doen het op jouw manier!”

Nooit toegeven aan woedeaanvallen. Je verpest je kind! 😉 Wees consequent. Wees consequent. Wees consequent. Wees consequent. -herhaal- Wees consequent. Wees consequent. 

Woedeaanval

9. “Joh, spelen met zand is goed voor je ontwikkeling. Haal het maar naar binnen. Geen probleem!”

Dat spelen met zand en water goed is voor de ontwikkeling van kinderen weten we. Ik vind het heerlijk om ze te zien kliederen. Maar dan wel buiten. En niet alles mee naar binnen nemen in gieters, emmers en schepjes. En ook niet met laarzen naar binnen banjeren. Die trek je buiten of in de garage uit. Maar zodra ze heel nodig naar de wc moeten zijn ze dat vergeten… Verder vind ik het prima en zeg ik: “Klieder er maar op los!”

10. “Strooi maar lekker veel hagelslag op je brood.”

Bij mij mogen ze de helft van hun boterham ‘beleggen’ met hagelslag en hem dubbelvouwen. Maar het wil wel eens voorkomen dat ze per ongeluk uitschieten. Eigenlijk gebeurd dat dagelijks. Vervolgens kunnen ze van de berg hagelslag wat uit hun broodje valt nog een broodje beleggen. Ach… je kunt nooit genoeg suiker binnenkrijgen…

11. “Ik stop ermee!”

Nee dat gaat niet. Ik ben 24/7 moeder ook al heb ik het soms helemaal gehad en zou ik ze allemaal achter het behang willen plakken. Ermee stoppen, het bijltje erbij neergooien kan écht niet. Ik probeer op die momenten rust te zoeken, een momentje voor mijzelf te nemen (als is het op de wc met de deur op slot) of opa, oma, vriend, vriendin, manlief of een buurvrouw in te schakelen. We staan er immers niet alleen voor!

Het komt goed!

>> Lees ook: 10 lessen voor (bijna) mama’s.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 2 maanden geleden
  • 12 minuten lezen