Waar ben je naar opzoek?

10x terug naar de 90’s

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
10x terug naar de 90’s

Ik ben geboren in het jaar 1985. Van de jaren 80 heb ik niet veel meegemaakt. De jaren 90 daarentegen kan ik mij heel goed herinneren. Dat is de tijd waarin ik ben opgegroeid. Het lijkt ver achter mij te liggen maar het valt best mee. De jaren 90 waren prachtige jaren en er zijn best wel wat dingen die ik mis. Waarvan ik het jammer vind dat mijn kinderen het niet meegemaakt hebben. Al zie ik een aantal dingen nu weer terugkomen. Nostalgie ten top! Je zal dit vast herkennen als je een tiener was in de jaren 90.

1. Spice Girls

Ik was ontzettend fan van de Spice Girls. Ik kon heel dramatisch meezingen met de liedjes en uren fantaseren over een bezoekje aan een concert. Helaas is het nooit zover gekomen. Mijn ouders waren in die tijd erg streng en vonden het vreselijk dat ik naar die muziek luisterde.

Trouwens… die plateau schoenen vond ik VRESELIJK.

Mijn vriendinnen waren overigens geen fan van de Spice Girls maar van… the Backstreet Boys. En die waren nog een tikkeltje erger (die vriendinnen dan).

 

2. Furby’s

Ja in de jaren 90 liep bijna iedereen met een Furby rond. Die vreselijke beesten zijn nu weer in!

Furby

3. Britney Spears

Oh vergat ik bijna Britney Spears te noemen. Ook daar was ik fan van! En ik draaide Hit me baby one more time keer op keer. Vanaf dat moment wilde ik naar High Shool en op streetdance. Helaas ging dat niet door… Ik ken nog veel liedjes letterlijk uit mijn hoofd. Dat kan ik van de liedjes anno 2016 niet zeggen. Het waren dan ook geen hoogstandjes 😉 (nu wel eigenlijk?)

Ik zal je de bijbehorende dansjes besparen.

Baby-One-More-Time-Video-Britney

Beeld: Youtube.com via Popsugar.com

4. Heartbreak High

Over High School bespoken… ik was verslaafd aan de serie Hartbreak High. Een Australische televisieserie die, volgens mij, tegen het einde van de middag op televisie was. Zodra ik uit school kwam keek ik deze serie. De acteurs waren stuk voor stek ‘lekkertjes’ en dit was een veelbesproken onderwerp op de middelbare. Zwijmel!

HBH-heartbreak-high-9445362

5. Titanic

In het jaar 1997 kwam de film Titanic uit. Dit was de eerste film waar ik zonder mijn ouders heen ging. Maanden had ik er naar uitgekeken en ik leefde mij helemaal in in de film. Het was net of ik er zelf in speelde. En natuurlijk, vanzelfsprekend was ik daarna fan van… Leonardo DiCaprio.

6. Deze armbanden… de klaparmband

Mateloos populair: de armband waar je uitslag van kreeg doordat hij zo strak om je pols zat.

Armbanden

7. De Tamagotchi

Hoe kan ik die vergeten? Mijn ouders werden er stapelgek van en middenin de nacht ging dat ding ook wel eens af… natuurlijk was hij dan nergens te vinden. Je moest er goed voor zorgen anders begon hij te piepen en te liepen. Ook als je hem weer eens stiekem mee naar school had genomen. Vervolgens moest hij een nachtje op school blijven en de meester ging hem echt niet voeren. Hij had er nog tien in zijn bakje liggen! Kon je weer opnieuw beginnen…

Schermafbeelding 2015-11-29 om 21.09.32

8. De MAG schoenen

Gelukkig mocht ik ze van mijn moeder niet hebben…

MAG schoenen

9. Het schoolbord én de wisser

Tegenwoordig hebben ze op school een digibord. ‘Vroeger’ waren dat nog schoolbord. Toen ik nog voor de klas stond (zoveel jaar geleden is dat niet) begon ik ook nog op een schoolbord. Ik vond het een vreselijk ding. Vooral dat piepen en krassen en dat stofnest van een wisser.

Het schoolbord

10. Eh… een beeld zegt meer dan woorden

🙂

Kleding in de 90's

Beeld: Listotic.com

Wat voor herinneringen heb jij aan de 90’s?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen