Waar ben je naar opzoek?

10 dingen die je moet doen VOORDAT de baby komt

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
10 dingen die je moet doen VOORDAT de baby komt

Ben jij bijna uitgerekend? Dan gaat er een heleboel veranderen. Ik zou zeggen: neem het er daarom nog even van dat je baby veilig en warm in je buik zit. Er gaat namelijk een heleboel (positief!) veranderen. Misschien maak je je ook wel heel erg druk over de bevalling. Des te meer redenen om dat even helemaal uit je hoofd te zetten en even aan jezelf te denken en dingen af te handelen. Let it go!

Lees ook: 7x hoe overleef ik de kraamhulp?

 1. Ga slapen

Misschien zijn je nachten bagger en waarschijnlijk kun je overdag op elke plek slapen. Neem het er dan ook van. Je gaat heel wat slapeloze nachten krijgen dus rust goed uit. Kun je niet slapen? Ga dan gewoon ‘dom’ op de bank liggen. Beetje series kijken enzo.

2. Breng tijd door met je partner

Dat kan er wel eens bij in schieten als je hoogzwanger bent, je alleen maar overal pijn hebt en de vermoeidheid overheerst. Vergeet je partner niet! De eerste maanden na de geboorte kunnen erg heftig zijn waardoor je weinig tijd hebt voor elkaar. Maak dit vooraf alvast bespreekbaar zodat het niet rauw op je dak komt vallen. Probeer, nu het nog kan, samen dingen te doen, lekker uit eten te gaan of gewoon fijn op de bank te hangen. Plan zo weinig mogelijk sociale dingen in en denk alleen lekker aan jezelf (en je partner)!

Lees ook: Top 30 meest foute acties en opmerkingen van een man tijdens de bevalling

3. Breng tijd door met je kinderen

Als je al kinderen hebt vergeet dan niet tijd door te brengen met ze. Voor je kinderen gaat er ook een heleboel veranderen. Ze krijgen er straks een broertje of zusje bij en dat is natuurlijk erg wennen. Ga leuke dingen met ze doen en praat met ze over de tijd die gaat komen. Laat ze onderdeel zijn van wat gaat komen en betrek ze bij de komst van het broertje of zusje.

4. Zorg dat je de zaakjes op orde hebt

Zorg ervoor dat alle rekeningen, indien mogelijk, betaald zijn en het papierwerk netjes is opgeborgen. Zo kom je niet, na je bevalling, voor onverwachtse verrassingen te staan.

Lees ook: 6x je voorbereiden op de komst van een baby met weinig budget

5. Grote schoonmaak

Geef toe aan je nesteldrang! Vraag eventueel hulp als het je zelf niet meer lukt.

6. Ga naar de kapper, de schoonheidsspecialiste en de pedicure

En ga genieten!

7. Maak je koelkast schoon en ruim je voorraadkast op

En maak eventueel van alles wat je in huis hebt alvast maaltijden die je in kunt vriezen. Ideaal voor tijdens je kraamweek.

8. Ga een avondje uit met vriendinnen

Bijvoorbeeld naar de nieuwste film Bridget Jones Baby!
Of ga lekker sushi eten. Want ook al ben je zwanger… deze sushi mag je wel eten!

9. Ga winkelen

Desnoods online! Zoek een leuke ‘bevallingsoutfit’ uit en een leuke pyjama voor in je kraambed. Ook mama mag zichzelf wel eens verwennen met wat leuks.

10. Geniet vooral!

Geniet van het einde van je zwangerschap en het kleine wondertje wat in je groeit. Sta daar dagelijks even bij stil. Voordat je het weet is de kleine eruit en zit je in de achtbaan van het leven met een baby.

Lees ook: Mijn top vijf van handige babyspulletjes: ná de kraamtijd

Bron afbeelding: Fotografie Renate Smit

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen