Waar ben je naar opzoek?

Zonnebrand voor je baby en tips voor het gebruik

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Zonnebrand voor je baby en tips voor het gebruik

Ik kan mij nog goed de eerste zomer als moeder herinneren. We hadden dat jaar veel zonnige dagen, dus ik wilde met de kleine lekker van de zon genieten. Maar dan wel met een goede zonnebrand om mijn baby tegen de zon te beschermen. Want de babyhuid is gevoelig voor de zon.

Ik had toen alleen geen idee welke crème ik moest gebruiken. Ik dacht daar afgelopen week weer aan terug toen een vriendin aan mij vroeg welke zonnebrand ze voor haar baby moest kopen. 

Dat inspireerde mij om een blog te maken over zonnebrand voor baby’s. Hieronder zie je het resultaat! Naast voorbeelden van geschikte zonnebrandcrèmes, geef ik je ook praktische tips over het gebruik ervan en wat je nog meer kunt doen om je baby tegen de zon te beschermen.

Zonnebrandcrèmes

Een goede zonnebrand voor baby’s heeft in ieder geval een hoge SPF (Sun Protection Factor), is geschikt voor de gevoelige babyhuid en plakt niet. Enkele voorbeelden van crèmes die hieraan voldoen, zijn:

Nivea SUN Baby Protect en Care

Naast de zonnebrand voor volwassenen heeft Nivea ook voor baby’s een (parfumvrije) crème. Speciaal voor de gevoelige babyhuid. Baby Protect en Care heeft een extra waterresistente formule. Toch blijft regelmatig smeren belangrijk. Zeker als je baby heeft gezwommen of flink heeft gezweet, is het aan te raden om hem opnieuw in te smeren.

La Roche-Posay

De hydraterende en kalmerende zonnebrand van La Roche-Posay is niet alleen geschikt voor de ‘normale’ babyhuid, maar ook voor baby’s die last hebben van eczeem. De zonnebrand is, net zoals die van Nivea, parfumvrij.

Naïf natuurlijke zonnebrandcrème

Deze Naïf zonnebrand is speciaal ontwikkeld voor baby’s en jonge kinderen en bevat geen parabenen. De crème is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat jojobaolie en zinkoxide die de gevoelige huid beschermen en voeden. Het middel smeert fijn en laat geen witte waas achter op de huid.

Zwitsal Voor en Na ‘t zonnetje

Het bekende merk Zwitsal mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, want wie is er niet opgeroeid met hun producten? Deze set bevat een SPF50+ zonnebrandcrème en een fles aftersun om na een zonnige dag de babyhuid te verkoelen.

Ultrasun Baby

Ultrasun Baby is een parfumvrije zonnebrand die een witte waas op de huid achterlaat. Ideaal als je het prettig vindt om te kunnen zien of je geen lichaamsdelen vergeten bent in te smeren. De crème is bijzonder goed bestand tegen water. Maar het advies is om je baby toch opnieuw in te smeren als de huid nat geworden is of als je baby flink heeft gezweet.

Tips voor het gebruik van zonnebrandcrème voor baby’s

 • Als je met de baby op zonnige dagen naar buiten gaat, smeer hem dan voor het aankleden in. Op die manier kan de zonnebrandcrème goed intrekken.
 • Wees niet te zuinig met de crème. Het moet dik op de huid zitten, anders neemt de beschermende werking van de zonnebrand af.
 • Vergeet niet om de oorschelpen, handen en de voeten in te smeren. Het klinkt misschien vreemd, maar deze lichaamsdelen worden soms vergeten. Terwijl ze snel kunnen verbranden.
 • Als je een zonnebrandspray gebruikt, let dan goed op dat de crème tijdens het sprayen niet in de mond en ogen van je kleintje komt.
 • Smeer je baby iedere twee uur opnieuw in. Als je baby gezwommen of flink heeft gezweet, smeer hem dan gelijk nog een keer in.

Wat kun je nog meer doen om je baby tegen de zon te beschermen?

 • Zelfs als je zonnebrand met een hoge SPF gebruikt, is je baby niet volledig tegen de zon beschermd. Doe je baby daarom een shirtje aan en zet een zonnehoedje op.  
 • Blijf tussen 11:00 en 15:00 uur in de schaduw, de zon is dan het felst.
 • Doe een zonnebril bij je baby op om de ogen tegen UV-straling te beschermen.
 • Als je baby jonger dan 1 jaar is, is het aan te raden om hem uit de directe zon te houden.
 • Zorg ervoor dat baby’s voldoende vocht binnenkrijgen.

Geniet van het mooie weer!

Heb je zelf nog een andere goede tip om baby’s tegen de zon te beschermen? Stuur ons jouw tip dan even door, want we plaatsen hem er graag bij. Zo zorgen we er als moeders gezamenlijk voor dat we met onze baby’s veilig van het mooie weer kunnen genieten!

Bescherm je baby tegen de zon

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 1 maand geleden
 • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 6 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 6 maanden geleden
 • 3 minuten lezen