Waar ben je naar opzoek?

Zelf (groente)friet maken doe je zo

1 minuut lezen admin Love2BeMama
Zelf (groente)friet maken doe je zo

Er gaat niet veel boven zelfgemaakte frietjes. Van die mooie, rechte patatjes gemaakt van verse aardappel. Maar man o man, wat een werk is dat. Gelukkig zijn er tegenwoordig goed betaalde professionele frietsnijders te koop waarmee je in een handomdraai verse frietjes op tafel zet.

Je zorgt voor een goede kwaliteit aardappels, schilt deze en haalt deze door een frietsnijder. Zet ondertussen de pan vet al klaar en voor je het weet heb je een schaal heerlijke verse frietjes op tafel staan.

Groentefriet

Wij Nederlanders eten heel wat friet, zo’n 10 kilo per jaar. Verstandig is om zo nu en dan je gewone friet achterwege te laten en groentefriet te maken. Je kan hier verschillende soorten groenten voor gebruiken, zoals pastinaak, zoete aardappel of winterpeen. Zo krijg je in één keer een heleboel gezonde voedingsstoffen binnen. En niet vet, want ze worden in de oven gebakken. Door de frietsnijder lijken de groentefriet nét op gewone frietjes, dus ook bij kinderen is deze friet vaak ook favoriet. Zeker als je ze combineert met een lekker stukje gegrilde kip en appelmoes.

Wil je zo’n handig apparaat aanschaffen? Kijk dan eens hier: professionele frietsnijder van Horecarama.

Photo by Sharon McCutcheon from Pexels

 

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen