Waar ben je naar opzoek?

Word je gek van alle dingen die moeten?

Word je gek van alle dingen die moeten?

“Ik moet nog een cadeautje halen voor het kinderfeestje van vanmiddag, morgenavond werk ik over omdat er last minute een vergadering is ingelast, de wasmachine is stuk dus er moet echt een monteur langskomen, Julia loopt al tijden met te kleine onderbroeken dus die moet ik ook echt vandaag kopen en oh fuck, ik ben vergeten oppas te regelen voor morgenavond, want Rick is er de hele week niet i.v.m. die klus van zijn werk en als klap op de vuurpijl, mijn moeder belt net dat ze ziek is dus ik kan vanavond niet mee sporten.”

Word jij ook gek van alle dingen die moeten? Heb je het gevoel dat je in dienst bent van iedereen om je heen, behalve van jezelf? Tijd voor actie. Want wie zegt wat moet?

Niks moet!

Stap 1:
Wordt bewust van het feit hoe vaak jij het woord MOET uitspreekt of denkt. Trust me. Te vaak.

Stap 2:
Maak een lijstje voor vandaag met punten waar jij het woord MOET aan koppelt.

Stap 3:
Bekijk de punten kritisch. Wat MOET er echt? Zet een duidelijke streep door de dingen die niet echt moeten. Echt, dit voelt bevrijdend.

Stap 4:
Denk op voorhand na voordat je JA zegt op verzoeken en vragen van buitenaf. Bijvoorbeeld die last minute ingelaste werkvergadering. In plaats van meteen akkoord te gaan, kan je ook zeggen dat je er over nadenkt en dat je er nog op terugkomt. Dan geef je jezelf de tijd om rustig de afweging te maken of het echt haalbaar is ja of nee. En bij haalbaar bedoel ik, wat offer je op om erbij te zijn? Je vrije tijd met de kinderen, oppaskosten, stress… Is dat het waard? 

Stap 5:
Zeg vaker JA tegen jezelf. Waar krijg jij energie van? Waar word jij blij van? Echte energiegevers zijn vaak kleine dingen. Verwen jezelf met een uurtje wandelen, smeer een masker op je gezicht, spreek af met een vriendin voor een bak koffie en een goed gesprek of lees een vrolijk magazine. Hier heb je in je drukke bestaan veel meer aan dan dat je je laat leven door het plan van een ander.

Wat is jouw plan? Hoe wil jij leven? 

Lieve moeders: plan tijd voor jezelf in!

Leefcoach Inge heeft veel ballen die in de lucht gehouden moeten worden. Gelukkig is ze daarin een expert en kan ze die kennis goed overbrengen op moeders met jonge kinderen. In deze blog besteed ze aandacht aan jou als vrouw!…

  • Inge Mol – Leefcoach

Photo by Bich Tran from Pexels

Inge Mol - Leefcoach

Inge (33) is getrouwd met Maarten en samen zijn ze ouders van Demy (9) en Noa-Lynn (7). Naast hun gezin runnen ze ook een eigen coach-praktijk, Coach voor je leven.

Inge helpt moeders met jonge kinderen naar een leven in balans. Als moeder krijg je er een grote rol bij en als je het op alle vlakken (te) goed wil blijven doen, heb je veel ballen in de lucht te houden. “Het is geen kwestie van jongleren, maar een kwestie van de juiste keuzes maken.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen