Waar ben je naar opzoek?

Wij eten vegetarisch (en de kinderen ook!)

2 minuten lezen janine-janna Janine Janna Oostland
Wij eten vegetarisch (en de kinderen ook!)

Op een gegeven moment ging de knop om, vlees eten is zo gewoon maar het staat ons tegen. De hele vleesindustrie, het dierenwelzijn, kweekvlees; wat eet je eigenlijk? Al deze vragen deed ons besluiten geen vlees meer te eten. Wij eten vegetarisch en de kinderen ook.

Ook de kinderen doen mee

Het was even omschakelen maar creatief met je eten omgaan en heel veel uitproberen genieten we nu van lekkere gevarieerde maaltijden. En ja ook onze kinderen eten vegetarisch. Wel hebben we de regel dat wanneer ze op de BSO een broodje worst of salami op hun pizza willen dat dat wel mag. Buiten de deur mogen ze vlees weten. We verbieden het ze niet om geen vlees te eten maar thuis doen we het niet.

Lees ook: 9 fun kitchen hacks: zo maak je koken leuk!

Onze zoon van 6 is er maar wat trots op dat hij geen vlees eet en heeft er ook geen enkele moeite mee. Het valt mij zelfs op dat als men vraagt wat hij bij zijn patatjes wil, hij niet meer voor een frikandel kiest maar een kaassoufflé 🙂 Dochterlief van 4 is een echt vlees beest en mist haar broodjes salami. Ze verafschuwd vleesvervangers als groenteburgers maar een Vega rookworst gaat er wel goed in. De jongste van 2 jaar is in de chilli of macaroni (met quorn vlees = nep gehakt ) druk op zoek naar de vleesjes en hij vindt het allemaal wel prima.

Eet wat de pot schaft!

Daarbij voeden wij onze kinderen op met het ‘we eten wat de pot schaft’ mentaliteit. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om voor ieder wat wils te koken. Gister aten we voor het eerst dit najaar weer eens lekkere hutspot! Super lekker met de Unox vegetarische rookworst. Over de rookworst heb ik nog mijn twijfels maar we hebben gesmuld!

Vandaag maakte ik zelf aardappel wedges, marineerde ik ze in olijfolie met knoflook, paprikapoeder, peper en zout en ze gingen 45 minuten de oven in. Daarbij maakte mijn zoon (6) de aubergine pizza’s uit het vitamine boek van de Lidl en bloemkool met kaassaus.

Lees ook: Als zwanger worden niet lukt

Wat eten we vandaag?

Het is elke week weer veel denkwerk; wat eten we vandaag? Ook ik heb daar last van en met mij denk ik heel veel andere mama’s. Daarom is het misschien leuk af en toe een weekmenu te delen. Ik zal dan een Vega menu delen met de daarbij behorende recepten. Voor de inspiratie en het delen van de lekkerste recepten en zo kunnen wij moeders elkaar helpen.

Lees ook: Weekmenu voor moeders: 7 dagen kookinspiratie!

We eten veel meer groentes

Nog even dit: de vraag of wij geen voedingsstoffen missen nu wij geen vlees meer eten en hoe wij ons daarbij voelen? Over onze gezondheid maak ik mij geen enkele zorgen. We eten zeer gevarieerd en eten veel eieren en kaas om aan onze eiwitten te komen. Door minder vlees te eten eten wij veel meer groentes, wat alleen maar super gezond is! En het voelt fijn om niet meer mee te werken aan die verschrikkelijke vleesindustrie.

Janine Janna Oostland

Ik ben Janine, 31 een spontane vrije vogel met een creatieve geest en tevens mama van 3 kinderen en vrouw van mijn Engelsman Liam.
Ik hou van creatieve bezigheden, fijne uitstapjes en mooie wandelingen, lekker koken en gezelligheid.

Het leven is een rollercoaster er gebeurd zo veel en er zijn zoveel mooie dingen te doen en beleven, waarin ik jullie met mijn verhalen mee neem in de hoogtepunten.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen