Waar ben je naar opzoek?

Wie de schoen past trekt hem aan

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wie de schoen past trekt hem aan

Met drie kinderen gaan er jaarlijks wel een stuk of 6 paar schoenen door. En dan tel ik nog niet de slippers en de sandalen mee. Er worden heel wat schoenen versleten. De zoektocht naar goede schoenen vind ik altijd een gedoe. Zoonlief heeft een uitgesproken voorkeur en ook dochterlief weet wel wat ze wil: het liefst ook drie verschillende soorten mét glitters. Ze moeten leuk zijn, goed passen, makkelijk aan te trekken zijn en van goede kwaliteit zijn. Zelfredzaamheid met schoenen vind ik erg belangrijk. 

Kindervoeten zijn kwetsbaar

Het online kopen van schoenen vond ik altijd wel spannend. Zouden ze passen? Vallen ze niet tegen? Ik heb het nu een paar keer gedaan en dat ging goed. Toch bezoek ik graag een stenen winkel als ik schoenen moet kopen. Online is er genoeg informatie te vinden; maat- en stijladvies bijvoorbeeld. Of je kunt online veel gestelde vragen vinden: kan ik schoenen een maatje grotere kopen?

Kindervoeten zijn erg kwetsbaar omdat ze nog in de groei zijn. Doordat ze voor een groot gedeelte uit kraakbeen bestaan kunnen ze makkelijk misvormen. Het is daarom belangrijk om goede schoenen te kopen in een goede maat en met een goede pasvorm. Kindervoeten kun je snel verpesten. Met slecht passende schoenen kunnen kinderen op jonge leeftijd al een voetafwijking krijgen. Deze komen dan pas op latere leeftijd aan het licht.

Schoenen online kopen is makkelijk en dat moet ook kunnen want je krijgt genoeg informatie maar toch zou ik de gespecialiseerde schoenenwinkels niet vermijden. Daar hebben ze echt verstand van het opmeten van kindervoeten en je kunt er laten checken of de schoenen waar ze op lopen nog geschikt zijn.

Wie de schoen past trekt hem aan

Goede schoenen

De kinderschoenen van Braqeez zijn niet saai, lopen fijn, zijn scherp geprijsd en gebaseerd op de laatste trends. De schoenen zijn slijtvast, wat fijn is met spelende kinderen, en hebben een rubberen zool. Zo glijden ze niet uit! De schoenen zijn soepel waardoor ze er goed op kunnen lopen. De schoenen van Braqeez zijn hier thuis goedgekeurd!

Kinderschoenen Braqeez
Yes, schoenen met glitters… 

De eerste stapjes

De eerste stapjes zijn hier gezet op BunniesJR. Toen de kinderen gingen lopen vond ik het erg leuk om de eerste schoentjes te kopen. Dat is toch een speciaal momentje. En goede schoenen vind ik erg belangrijk, hoe jong ze ook zijn. De eerste stapjes zijn door alle drie gezet op BunniesJR. En deze schoentjes bewaar ik ook voor ze. BunniesJR zijn fijne schoenen die ervoor zorgen dat kindjes op een verantwoorde en hippe manier hun eerste stapjes kunnen zetten. Ze staan hiermee stevig in hun schoenen!

Je hebt al Babybunnies vanaf maat 18. Deze zijn soepel, licht en lekker zacht. Je kunt ze makkelijk aantrekken. Met deze schoentjes kunnen kinderen ook wennen aan schoentjes. Het zijn net slofjes. Op de website van BunniesJR kun je ook maat- en stijladvies vinden zodat je weet welk maatje het beste bij je kindje past. Voor de eerste schoentjes zou ik wel adviseren om een winkel te bezoeken!

BunniesJR

Vind jij het kopen van goede kinderschoenen belangrijk?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties
 • Bregje zei

  Hoi Linda,

  Goed om te weten, hier zal het lopen nog wel een paar maanden op zich laten wachten, maar het is altijd fijn om al voorbereid te zijn! Thanks voor de tips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 4 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

 • 4 maanden geleden
 • 12 minuten lezen