Waar ben je naar opzoek?

Welkom in de wereld van de controlfreak moeder

3 minuten lezen admin Love2BeMama
Welkom in de wereld van de controlfreak moeder

Help! Ik denk dat mijn man, de vader van onze kinderen, zich niet redt zonder mijn shitload aan lijstjes en instructies die over de kinderen gaan. Die lijstjes en instructies zijn er niet alleen als ik een hele dag (wat overigens zelden voorkomt) weg ben. Die zijn er altijd. Dagelijks. En ik betrapte mezelf er van de week op dat het best sneu is als je ook nog gaat vertellen hoe de sjaal bij de peuter omgedaan moet worden. “Die sjaal moet namelijk twee keer omgeslagen worden en niet als strop om zijn nek zoals hij dat bij zichzelf doet.” 

Doe dit, doe (niet) dat (niet)

Ook vermeld ik dat hij ze niet moet vergeten vast te zetten op de fiets, de verlichting echt aan moet doen en dat de oudste absoluut niet voor hem uit mag fietsen, omdat hij anders zijn hand niet uitsteekt en misschien wel onder een auto komt. Lekker veel vertrouwen heb ik hé? Dit soort betuttelingen vind ik van mezelf vrij kansloos, maar neuroot die ik ben, ik stop er niet mee.  

Hij vroeg overigens altijd wel hoeveel melk hij moest geven en of de poeder eerst moest en wanneer ze naar bed moesten, maar dat vind ik dan weer vrij normaal. Zo’n klein briefje als ik even een paar uurtjes van huis was kon dus helemaal geen kwaad…

Ik meld ook altijd dat de kleintjes tussen half 10 en 10 fruit mogen, dat een mandarijn gewoon gegeven kan worden en hij die absoluut niet in stukjes moet snijden wegens de kans op stikgevaar. Plus uitleg dat ze van grote stukken zelf kunnen reguleren hoeveel ze binnen krijgen. En ja, dat doe ik nog steeds. Niet een eenmalige instructie. Gelijk een tipje voor nieuwbakken moeders.  

Lees ook: De Helikoptermoeders

“O, en druiven schat, die moet je dan in de lengte doormidden snijden, want als ze zich dan verslikken glijdt die makkelijker door de luchtpijp.”

“O en lief? Als ze banaan (niet in stukjes of fijn prakken) hebben gehad wil je dan ‘s middags geen ontbijtkoek geven? Dan kan ik er vannacht namelijk uit, omdat ze last hebben van obstipatie of anders gezegd ze krijsen omdat hun enorme keutel er niet uit wil en dat frustreert enorm.”  

“Wil je trouwens nog even de was doen? En dan alleen sokken e.d. in de droger hoor. De was graag goed ophangen en niet zo over het rekje gooien. Anders gaat het stinken.” 

“Als de oudsten uit school komen mogen ze niet voor 16 uur op de playstation en bij mooi weer pas na het avondeten. Ik zou het fijn vinden als je dezelfde regels hanteert als ik, anders denk ik dat ze me niet meer leuk vinden.” 

Lees ook: Voor de moeder die denkt dat ze het niet goed genoeg doet…

Ik zoek hun kleding uit want stel je voor…

En dan de kleren. Die leg ik dus ‘s avonds altijd klaar, want als ik ergens niet tegen kan is dat hij ze uitzoekt. En soms gaat dat goed, maar als je het presteert om op een kaki broek een oceaanblauwe trui te doen dan krijg ik serieus kortsluiting. Stel je voor dat Fred van Leer op straat loopt, jij er hip bij loopt en je kind eruit ziet als een flitsende kauwgombal. Nachtmerrie!  

“Wat dan wel weer noodzaak is, is dat je ze tijdens het buitenspelen een oude jas, broek en schoenen aan doet.” 

“Vanavond ben ik rond vijf uur thuis. Je mag het (voorbereid door moi) eten op zetten, maar je hoeft verder niets te doen hoor.” 

En nu IK weer!

En als ik dan thuis kom, het huis aan kant is, de kinderen rustig zijn – zijn ze bij mij dus nooit he – en mijn man in de keuken staat om het eten te maken. Dan groet ik iedereen blij met een kus, duw hem voorzichtig aan de kant en neem alle taken weer over. 

Welkom in mijn wereld. Die van de controlfreak. De moeder die weer aan het werk is na jaren thuis te zijn geweest. 

O, en mijn man? Dat is geen softie hoor. Verre van dat zelfs. Maar ik denk dat hij stiekem een boek over vrouwen heeft gelezen. Hij knikt tegenwoordig en zegt (bijna) overal ja op. Hij heeft vast geen zin meer in discussies en eerlijk? Ik weet dat hij zich prima red zonder mij alleen dat gevoel he? Heerlijk! 

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen