Waar ben je naar opzoek?

Je weet dat je een Foodie (light) Moeder bent als…

3 minuten lezen Carol Rock
Je weet dat je een Foodie (light) Moeder bent als…

Foodie moeder

“Hahaha, die gekke New Yorkers met hun hysterische voedselobsessie!” Deze opmerking, of vergelijkbaar, is vast ook een keertje uit mijn mond gekomen. Een bijna natuurlijke reactie van ons Nederlanders om eerst hard te lachen om die ‘malle Amerikanen’ om het vervolgens een jaar of wat later volledig te kopiëren. Best apart hoe makkelijk we van gedachten kunnen veranderen. Ja ook ik dus.

Kunstmatige voedingsstoffen

Toen we hier net kwamen wonen, trakteerden wij onze zoon op zo’n leuk Spiderman ijsje. De dag erna was hij nog steeds niet uitgestuiterd. Sindsdien blijven we dus uit de buurt van blauw voedsel en de Spidermanijsjes (ook die van Spongebob trouwens). Algauw kwamen we erachter dat Amerikanen dol zijn op kunstmatige voedingsstoffen en suiker, veel suiker in alles. Ik vrees dat deze gewoonte in combinatie met de voedsel hysterie op dit ‘eiland’ me een foodie hebben gemaakt. Een Foodie Light, dat dan weer wel, want daarvoor houden we te veel van eten. Lekker eten, vet eten, zoet eten en afhaal eten, alles wordt hier weleens geserveerd. Alles met mate en zolang er maar genoeg bewogen wordt!

Maar goed, de meeste dagen zijn we wat eten betreft, heel goed geïntegreerd hier. Dus daar gaat ‘ie dan: Je weet dat je een Foodie Moeder bent als…

 1. De zin “Eten hoort niet blauw te zijn!” weleens uit jouw mond ontsnapt is. Meestal wanneer jouw kinderen in de winkel iets ‘lekkers’ aanwijzen een half Smurfendorp op gespuugd heeft.
 2. Je inmiddels weet dat suiker in vele gedaantes kan verschijnen in de ingrediëntenlijst van producten. Het woord ‘suiker’ is daar meestal niet één van.
 3. Je voor die enorme schappen met typisch Amerikaanse cerials staat en hoofdschuddend denkt aan al die ouders die hun kinderen de dag met een portie uit één van deze pakken ‘gif’ laten beginnen.
 4. Jouw kinderen heus weleens Fruit Loops mogen voor ontbijt, maar daar loop je dan graag even voor om, zodat je ze bij de biologische supermarkt voor drie keer zoveel, maar wel met normale ingrediënten, kunt aanschaffen.
 5. Jij die moeder bent die (want ‘ken nog best goed zien zonder leesbril’) minutenlang naar ingrediënten staat te turen tijdens het boodschappen doen.
 6. De plankjes in jouw keuken vol staan met potten quinoa macaroni, zilvervliesrijst en volkoren pasta en jouw wettige wederhelft daar heel verdrietig van wordt (want geen Foodie, ook niet light).
 7. Het winkelpersoneel in de Health Nut (soort Tuinen) nog net niet de champagne ontkurkt, wanneer jij binnen komt wandelen.
 8. Je elke week lijdzaam toeziet hoe dat ene meisje nog vóór aanvang van de balletles wordt volgestopt met Cheese Dorito’s en frisdrank en je het liefst een hartig woordje met haar ouders zou willen spreken over haar diabetes in wording.
 9. Je bijna wilt huilen van geluk (en trots) wanneer jouw kinderen vragen of ze avocado mogen als snack.
 10. Als het voltallige personeel van de biologische pizzeria je bij elk bezoek net iets te enthousiast en in koor begroet met: “Hello, how are you!!!”
 11. Je bij het lezen van “All you can eat…” op de etalageruit van een restaurant visioenen ziet van legbatterijkippen en koeien volgespoten met antibiotica en heel snel doorloopt!
 12. Je echt niet begrijpt waarom je een kind een glas Cola te drinken zou geven.
 13. Je een hekel hebt aan kindermenu’s in restaurants. Sinds wanneer zijn chicken fingers en mac ’n cheese gerechten waarvoor je naar een restaurant gaat? Of nee, sinds wanneer zijn chicken fingers en mac ’n cheese überhaupt gerechten?
 14. Je jouw vriendin quasi niet-begrijpend aankijkt wanneer zij voorstelt gewoon de bakjes van de ‘take out’ te gebruiken om etensrestjes in te bewaren. Vervolgens leg je haar, met een minachtend lachje en een “Wij doen nooit ‘take out’. We maken alles zelf…” het zwijgen op.
 15. Je na een avondje Trick or Treat (Halloween) direct en met een verbazingwekkende behendigheid (lees; ongemerkt) de felst gekleurde snoepjes uit de oogst verwijdert (of deze aan manlief doneert, want nog steeds geen foodie, ook nog geen light).
 16. Jouw tas altijd vol zit met ‘veilige’ snacks van huis. Je hebt namelijk geen zin om onderweg geconfronteerd te worden met hangry kinderen, waardoor je vervolgens in paniek iets chemisch of lichtgevends van de straatkiosk in hun mond moet werpen.
 17. Je tevreden al de bovengenoemde nummers hebt aan gevinkt, omdat je denkt dat je zojuist een foutloos tentamen hebt afgerond.

Lees ook: Je weet dat je een Control Freak (moeder) bent als…

Lees ook: Je weet dat je (nog) geen ouder bent als…

Lees ook: Je weet dat je een luie mama bent als…

Lees ook: Je weet dat je een chaotische-LOMPE mama bent als…

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Kinderwens

Waarom kinderwens: wel of geen kinderen?

 • 4 weken geleden
 • 2 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Wat is strippen bij een bevalling?

 • 4 weken geleden
 • 2 minuten lezen