Waar ben je naar opzoek?

Wat te doen bij zwangerschapskwaaltjes?

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wat te doen bij zwangerschapskwaaltjes?

Helaas verliepen mijn drie zwangerschappen niet volgens het boekje en kan ik boeken vol schrijven over zwangerschapskwaaltjes. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten zocht ik juist naar oplossingen om mijn zwangerschapskwaaltjes te verminderen.
De tips die mij goed hebben gedaan wil ik graag met jullie delen!

Bekkeninstabiliteit

Ik heb alle drie mijn zwangerschappen last gehad van mijn bekken. En deze problemen zijn inmiddels blijvend helaas. Ik ben met van alles bezig (geweest) om het weg te krijgen maar met de juiste tips en de juiste leefstijl wordt het minder. Helemaal weg gaat het nooit…
Dit was wel het meest vervelende tijdens de zwangerschap en het belemmerde mij enorm. Aan het eind van een meestal drukke dag kon ik bijna niet meer op mijn benen staan. Ik zorgde er dan voor dat ik de avond vrij plande en lekker lang ging douchen of in bad ging en daarna vroeg naar bed. Want ‘rust’ was tijdens de zwangerschap het beste medicijn. Voor deze baddersessies gebruikte ik de ontspannende Lavendel douchecrème van Weleda.

Lees ook: 25 remedies tegen zwangerschapsmisselijkheid

Vermoeide en onrustige benen

Vooral aan het eind van mijn zwangerschap had ik ontzettend veel last van onrustige benen. Om gék van te worden. En natuurlijk net als ik in slaap ging vallen. En in die laatste weken sliep ik al zo slecht… Ik heb er helaas ook wat spataderen aan overgehouden. Op de site van Weleda stonden vele bruikbare tips waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. De vier meest bruikbare tips voor mij waren:

  1. Neem regelmatige een wisseldouche: Mijn benen douchte ik afwisselend met koud en warm water en daardoor kreeg mijn bloedcirculatie een prikkel.
  2. Meer op blote voeten lopen: Ik doe dit eigenlijk altijd al. Zodra het kan doe ik mijn schoenen uit. Maar tijdens de zwangerschap is het een uitstekende manier om de bloedcirculatie te prikkelen.
  3. Leg je benen regelmatig omhoog: Ik zorgde ervoor dat ik in bed een extra kussen had liggen zodat ik mijn benen omhoog kon leggen. Hierdoor kan het bloed makkelijker terugstromen naar je hart.
  4. Gebruik verkoelende gel: heel fijn bij onrustige benen en spataderen. Hiervoor gebruikte ik de Venadoron Gel van Weleda.

Jeuk

Naast onrustige benen had ik bij mijn derde zwangerschap veel last van jeuk. Jeuk aan mijn benen en jeuk op mijn buik. Heel vervelend. Hiervoor gebruikte ik de Zwangerschapsolie van Weleda. Deze verzorgt intensief de droge huid en helpt bij jeuk en een trekkerig gevoel. Na het gebruik werd de jeuk zeker minder.

weleda-zwangerschapsolie

Striemen

Helaas is mijn huid niet ongeschonden ‘uit de strijd’ gekomen. Maar ondanks dat de striemen al zichtbaar waren verzorgde ik mijn buik elke dag met de Zwangerschapsolie van Weleda. Deze zwangerschapsolie houdt de huid soepel en helpt striemen te voorkomen. Tevens voedt deze olie intensief. Een heel fijn product tijdens de zwangerschap en wat extra verwennerij voor mijn zwangere buik destijds.

Brandend maagzuur

Oh dat brandende maagzuur vond ik misschien nog wel het ergste. Hier had ik vooral tijdens de laatste maanden van mijn zwangerschap heel veel last van. Ik sliep al ontzettend slecht en door het brandende maagzuur kon ik helemaal niet meer slapen. Ik heb echt van alles geprobeerd. Wat mij het meeste hielp was yoghurt eten. Soms zelfs middenin de nacht! Wil je meer tips? Kijk dan even hier!

Lees ook: Maak een verzorgingskit voor de dagelijkse verzorging van je baby.

Door al die stomme kwaaltjes was ik echt blij dat het einde naderde. Ik kon ook echt jaloers zijn op vrouwen die fluitend door de zwangerschap gingen. Tegen de bevalling zag ik ook best wel op. Vooral toen het de tweede en derde was. Omdat ik toen wist hoe het was om te bevallen… Ik probeerde mij zo goed als het kon voor te bereiden op de bevalling. Voor het verbeteren van de soepelheid van het perineum (het gebied tussen je vagina en anus) gebruikte ik Perineum Massageolie van Weleda. Dit verbetert de huidelasticiteit van het vaginale weefsel en helpt een knip of inscheuren voorkomen. Het product heeft een discrete geur en is 100% natuurlijk. Vanaf week 34 van de zwangerschap gebruikte ik deze olie. Je kunt hem ook na de bevalling nog gebruiken om het opgerekte weefsel weer terug in vorm te brengen.

Wat zijn jouw tips tegen zwangerschapskwaaltjes? Deel ze vooral met ons!

Deze blog is in samenwerking met Weleda gemaakt.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen