Waar ben je naar opzoek?

Wat moet je regelen als je zwanger bent?

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Wat moet je regelen als je zwanger bent?

Verwelkom jij binnenkort je kleine wonder op deze wereld, maar moet je nog veel regelen voor de grote dag? De aanloop naar de geboorte van je kind is er eentje met veel ups and downs. Het ene moment voel je jezelf dolgelukkig en kijk je uit naar die magische gebeurtenis. Het andere moment word je overmand door stress omdat je nog heel wat te regelen hebt. Wij geven je graag enkele tips mee om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Wat moet je regelen als je zwanger bent? Dit gaan wij je vertellen!

Wat moet je regelen als je zwanger bent?

Om te beginnen: Waar wil je bevallen?

Wil je graag bevallen in het ziekenhuis of thuis? Kies je voor de laatste optie, dan moet je zorgen dat je volgende zaken in huis hebt:

 • Kraampakket;
 • Matrasbeschermer;
 • Steriele kompressen;
 • Alcohol van 70 procent.

Toch moet je hier op voorhand niet te veel over nadenken. Waar en wanneer je bevalt, heb je niet altijd zelf in de hand. Als het moment daar is, zal je snel merken of je thuis kan bevallen of toch maar beter naar het ziekenhuis rijdt. Maar natuurlijk is er nog veel meer wat je moet regelen als je zwanger bent. Er komt heel veel op je af.

Babyboom Nederland: Zwangerschappen stijgen in 2021

Het aantal zwangerschappen in Nederland, maar ook elders in Europa, is de afgelopen anderhalf jaar fors toegenomen. Zo merken ook verkopers van bijvoorbeeld babyslofjes, wiegjes en kinderwagens. De link tussen het coronavirus en het aantal oplopende zwangerschappen is al snel…

 • Love2BeMama

Babykamer klaarmaken

Wat moet je regelen als je zwanger bent; natuurlijk dé babykamer. Als er iets is wat je zeker en vast in orde moet maken is het de babykamer. Probeer deze kamer op voorhand helemaal in orde te brengen. Je wil niet dat je kind geboren wordt in een kinderkamer die niet af is. Trommel wat vrienden en familie op om de babykamer in orde te brengen. Dit hoeft geen karwei te zijn dat weken aansleept. Zet je hier een weekendje aan met wat mensen en de babykamer is volledig klaar.

Wat moet je regelen als je zwanger bent? Geboortekaartjes!

Ook dit kan op je lijstje ‘wat moet je regelen als je zwanger bent’: het geboortekaartje. Eenmaal je kindje geboren is wil je dat aan de hele wereld laten weten. Laat daarom originele geboortekaartjes maken. Je kan zelf je kaartje ontwerpen en hebt mogelijkheden genoeg om hét perfecte kaartje te creëren. Je kan kiezen welke, vorm, kleur en stijl het kaartje heeft en of je al dan niet een foto gebruikt. 

Als je op voorhand het geslacht al kent, kan je een kaartje ontwerpen in een bepaalde kleur of een bepaald thema. Vroeger was een geboortekaartje voor een meisje roze en dat voor een jongen blauw. Vandaag heb je veel meer keuze en hoef je je niet meer aan deze kleuren te houden. Als je het geslacht nog niet kent, kan je het kaartje heel neutraal houden, waardoor het zowel voor een jongen als voor een meisje geschikt is. Dan wordt het al makkelijker wat je moet regelen als je zwanger bent.

Heel veel gratis babydozen en kraampakketten

Hoera! Je bent zwanger of je bent kersverse ouder van een klein hummeltje! Misschien zelfs wel twee of drie… Wat super leuk en (wederom) bijzonder. Als je voor het eerst zwanger bent kom je in een compleet nieuwe wereld terecht….

 • Linda Bosscher

Babykleertjes kopen 

Niet te vergeten ‘wat moet je regelen als je zwanger bent’: vergeet ook zeker geen babykleertjes te kopen. In het begin draagt zo’n klein baby’tje vooral rompertjes, maar het is belangrijk om er genoeg te hebben voor mocht je kindje eens een ongelukje hebben. Wat is er fijner dan voor dat kleine wonder schattige kleertjes te kopen? Zo ben je helemaal voorbereid op de komst van jouw baby! Zijn we iets vergeten bij wat je moet regelen als je zwanger bent? Laat het ons vooral weten!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 1 maand geleden
 • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 6 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 6 maanden geleden
 • 3 minuten lezen