Waar ben je naar opzoek?

Wat ik graag zou verbannen, maar niet doe!

2 minuten lezen Shirley
Wat ik graag zou verbannen, maar niet doe!

Kennen jullie dat? Dat waar je kinderen helemaal gelukkig van worden. Dat wat hun oogjes doet glanzen van plezier maar waar jij als ouder van denkt ‘Alsjeblieft niet!’. Dit is voor mij de top drie van zaken die ik graag zou verbannen, maar niet doe omwille van die glansoogjes.

Shine bright like a diamond

De BSO van mijn kinderen had er een abonnement op. In allerlei kleuren en formaten. Glitters. Vooral niet zuinig gebruiken was het motto. Nee, juist niet. Hoe meer, hoe beter. En ongeacht wat het knutselwerk was. O-VER-AL kunnen glitters opgeplakt worden. Het gevolg is dat ze als een soort Hans en Grietje een glitterspoor van BSO naar huis achterlaten. Dan worden alles op de bank neergegooid waar het als een soort vergeten speelgoed blijft liggen.

Verbannen, die krengen!

Hoewel vergeten… Want het maakt niet uit of je het op de ‘Kids Wall of Fame’ ophangt of dat het een enkeltje vuilnisbak krijgt op het moment dat je kinderen niet krijgen, die glitters blijven nog een paar maanden na glitteren. Het zijn net de dennennaalden van de kerstboom. Die krengen kom je na een jaar ook nog tegen.

Lees ook: 25 dingen die jou in 5 seconden de tofste mama op aarde maken!

Nieuw behang

Naast glitters hebben ook stickers een oneindige aantrekkingskracht. Dit feestje krijgt vaak een hoogtepunt ten tijde van de AH-plaatjes acties. Voor mij is het verzamelen nog leuk. Maar die stapel dubbelen, daar gaat het faliekant fout. Zoonlief was de laatste keer zo enthousiast dat ik zo ongeveer zijn gehele kamer te lijf moest gaan met stickerverwijderaar. Gelukkig kreeg ik weer nieuwe plaatjes bij de aanschaf van dit schoonmaakartikel. Kon zoonlief de boel daarna gelijk weer opleuken.

Skaten en boarden

Bijna ieder kind vindt skaten, skeeleren of skateboarden leuk. Ik ook vroeger. Maar waar wij vroeger naar buiten mochten zonder helm, pols-, knie- en elleboogbescherming is dat nu echt niet oké. Je kind zou maar vallen en zich ernstig verwonden. Dat kan en mag niet. Dus naast de wielen kopen we er een soort harnas bij. Verantwoord ouderschap kan worden aangevinkt!

Lees ook: Mijn kind maakt mij gek…!

Maar dan… De kinderen willen, het liefst alle drie tegelijk, op de skeelers. Dus, spullen pakken. Drie stuks beschermingsets  uit de kast. Eerst die maar eens aan. Met of zonder hulp, uiteindelijk zijn ze zover dat de skates aan kunnen. Daar moet mama mee helpen, die gespjes zijn zo makkelijk nog niet. Dat wil ik best doen. Achter elkaar help ik mijn kinderen op de wielen. Prima toch?

Prima ja. Totdat de laatste eindelijk ook zover is dat ze wat kan doen en nummer één alweer voor je neus staat dat ze er ‘even’ mee wil stoppen. Dat even ken ik. Dat betekent dat ze het nu uit doet en ik over een kwartier weer mag helpen met aandoen en dat ik zo een soort van bezigheidstherapie heb voor de aankomende uren. Maar hé, ze vinden het leuk dus verbijt ik mijn frustratie en herhaal het proces…

En jullie? Wat zouden jullie graag verbannen?

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen