Waar ben je naar opzoek?

Ware liefde!

2 minuten lezen Shirley
Ware liefde!

ware liefde

Vanaf mijn plekje op de bank zwaai ik het scepter over mijn huishouden. Hoewel… Eigenlijk ben ik blij dat mijn man dat nu voor me doet.
Wanneer je als mama echt niks mag voor een aantal weken dan moet je los laten. De zorg voor de kinderen en het huishouden zal niet precies zo gebeuren als je dit zelf gedaan zou hebben. Maar wees eerlijk, is dat zo verschrikkelijk?

Mama’s kunnen niet ziek zijn

Gelukkig heb ik zo’n man die het ziek zijn wel mogelijk maakt. Zelfs naast zijn werk. Hij zorgt ervoor dat de kinderen niets te kort komen. Ze gaan netjes aangekleed en verzorgd naar school, lunchpakketjes naar wens en speelafspraakjes worden gemaakt. De kinderen krijgen afwisselend ‘gezond’ en ‘minder gezond’ op het bord. In de avonden gaan ze onder de douche. En ondanks dat ook papa moppert dat de kamers opgeruimd moeten worden, organiseert hij ook genoeg leuks.

Koude biefstuk

Met één klein meisje wat nu eindelijk de grote stappen naar zindelijkheid neemt, is het af en aan lopen naar het toilet. Maar ze is nu een hele week zonder ongelukken, verdiend haar stickers voor het poepen en plassen en heeft gisteren een uitstapje gemaakt naar de winkel voor een cadeautje. Maar manlief loopt trouw met haar mee naar het toilet. Ook als het een bezoekje is tijdens het avondeten en zijn stuk vlees voor de zoveelste keer koud dreigt te worden.

Zelf doen!

Het bedritueel is wisselend soepel tot een groot drama. Rekken tot en met en dan in slaap vallen zodra ze één minuut op bed liggen. Tandenpoetsen is een dagelijkse beproeving. Het zelf doen viert bij alle drie hoogtij, maar de noodzaak om na te poetsen is aanwezig. Enig verweer hiertegen mondt uit in een discussie. Een discussie die standaard door papa gewonnen wordt. De kinderen hebben alleen nog niet door dat discussiëren in dit geval nutteloos is en proberen het elke avond opnieuw.

Ware liefde

Naast de zorg voor de kinderen zorgt hij ook voor mij. Maakt ontbijt, zet koffie of thee, smeert een broodje en maakt het avondeten klaar. Boodschappen worden gedaan, het huis wordt schoongemaakt. Hij doet de was en zorgt dat alles weer schoon in de kast belandt. Zijn stappenteller slaat op hol bij alles wat hij de afgelopen week gedaan heeft en doet. Pas in de avond, als de kinderen op bed liggen, dan pas ploft hij neer op de bank. Aan alle kanten verdiend! En zelfs op die momenten vraagt hij of hij nog iets voor mij kan doen. Als dat geen ware liefde is!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 4 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 5 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen