Waar ben je naar opzoek?

Wanneer een liedje je diep van binnen raakt

2 minuten lezen Janine Janna Oostland Janine Janna Oostland
Wanneer een liedje je diep van binnen raakt

“Bedankt voor de vlam, want die brand weer als ooit tevoren!” Een stukje tekst van het nummer Reunie van rapper Snelle. Ik had nooit wat met dit muziek genre maar toen ik goed naar de tekst luisterde en naar deze persoon keek voelde ik het. De tekst kwam binnen als een mokerslag. Wanneer een liedje je raakt dan voel jij hetzelfde…

Rapper Snelle heeft een hazenlip en is daar vroeger mee gepest… Zonder dit pesten was deze tekst er nooit gekomen.

“Bedankt voor de vlam want die brand weer als nooit te voren, maar dat geeft nu niet, zonder jou was er geen muziek, natuurlijk ben je bang voor de reünie”

Rapper Snelle

Op school waren ze hard

Ik heb geen hazenlip maar het scheelde niet veel. Bij mij is het net ‘goed’ gegaan. Ik heb wel een streep onder mijn neus en heb twee verschillende neusgaten. En ja ook daar waren van die mensen die mij op de middelbare school verschrikkelijk mee gepest hebben. Ik kon geen klaslokaal in gaan zonder termen als scheefneus te horen.

Mensen die voor de ramen stonden en met hun handen hun eigen neuzen scheef te maken. Ik vond het verschrikkelijk; was bang om alleen door de gangen te lopen, bang om alleen op het plein te zijn, en heb ook echt wel een tijd gehad dat ik eigenlijk helemaal niet meer naar school wilde door dit pestgedrag. Door dit nummer kwam dit allemaal even binnen. Blijkbaar toch iets wat voor altijd pijn blijft doen en gevoelens die door zo’n mooi nummer weer boven komen.

Gefaald als moeder?

Faal je als je er even doorheen zit? Of siert het je dat je toe durft te geven en even de tijd neemt om op krachten te komen? Ik koos voor mijzelf om bij te komen. Heb ik nu gefaald…

  • Janine Janna Oostland

Een deel van mijn leven

En als ik verder nadenk over die gevoelens, denk ik dat die onzekerheid nog altijd wel een deel van mijn leven is. Mijn gedrag in bepaalde situaties die mij hetzelfde laten voelen als toen. Een stukje onzekerheid die ik voor altijd met me meedraag. Vaak onbewust.

“Nu ben ik de man op de reünie, misschien schil ik wel een appel op de reünie…”

Maar hoe mijn neus of bovenlip er ook uit ziet; ik kan er mee leven. Ook ik kom de pesters nog wel eens tegen, maar ik sta er boven en kan er nu na zoveel jaren niet boos meer om zijn. En ik denk dat hoe ouder je wordt, je steeds meer je echte zelf ontdekt en dat je stukje bij beetje jezelf kan accepteren zoals je bent.

Photo by Kaboompics .com from Pexels

Janine Janna Oostland

Ik ben Janine, 31 een spontane vrije vogel met een creatieve geest en tevens mama van 3 kinderen en vrouw van mijn Engelsman Liam.
Ik hou van creatieve bezigheden, fijne uitstapjes en mooie wandelingen, lekker koken en gezelligheid.

Het leven is een rollercoaster er gebeurd zo veel en er zijn zoveel mooie dingen te doen en beleven, waarin ik jullie met mijn verhalen mee neem in de hoogtepunten.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen