Waar ben je naar opzoek?

Wakker worden met kinderen

2 minuten lezen Shirley

opstaan! Wakker worden met kinderen

Half zes in de ochtend, manlief stapt uit bed. Zijn dag begint. Ik merk het nauwelijks en draai me nog eens om. Kwart over zes gaat mijn eigen wekker. Ik snooze nog even en geniet van een klein meiske wat tegen me aan komt liggen. Na een “Hoi mama” volgt al snel de inmiddels standaardvraag “Televisie aan?”. Slaapdronken zoek ik de afstandbedieningen. Lang leve Dora op dit tijdstip. Na nog twee keer snoozen moet ik eraan geloven. Op naar de badkamer.

Rustig gewekt…

Ik word gevolgd door een bijna driejarige. Langzaam maakt ze haar grote broer en zus wakker. Soms door zachtjes rond te scharrelen op de kamers, andere keren door vol het grote licht aan te gooien. Dit zorgt ervoor dat, terwijl ik onder de douche sta, één of twee kinderen hun beklag komen doen over het wekgedrag van kleine zus. Vervolgens besluit de jongste haar hele speelgoed- en knuffelvoorraad  te verplaatsen van haar slaapkamer naar de badkamer.

Als ik uit de douche stap sta ik bovenop een porseleinen kopje…

Ik onderdruk een krachtterm, zucht eens diep en loop met een handdoek om naar de kamer van onze oudste dochter. Vragen of ze zich nu toch maar aan wil kleden. Gelijk de wedervraag wat voor weer het wordt en de vraag of ik wil helpen uitzoeken. Ik weet al waar dit gaat eindigen. Na mijn eerste advies en de direct volgende, luidkeelse “Nee!” van dochterlief gooi ik de figuurlijke handdoek in de ring. De echte handdoek houd ik mooi om! Ik besluit dat ze het zelf uit mag zoeken en loop een deur verder.

En passant vraag ik aan onze uk of ze de spullen terugbrengt naar haar eigen kamer. Zoon van zes heeft kleding klaarliggen maar besluit ter plekke dat het wat anders moet zijn. Zijn kast wordt leeggehaald en vertwijfeld vraag ik me af waarom ik ook al weer anderhalf uur heb staan strijken. Ach, hij is in ieder geval aangekleed.

Multitasking op de vroege ochtend

Tussen de resten speelgoed doe ik iets met mijn haar en make-up gevolgd door snel aankleden. Al multitaskend vraag ik aan zoonlief wat hij wil voor het ontbijt.  Zoals altijd moet hij hier minimaal tien minuten over nadenken. Dochter is makkelijker en onze uk weet heel duidelijk wat ze wil.

Eenmaal beneden snel klaarmaken en eten. Verplicht vitaminen voor iedereen. Na veel geheu van deze moeder zijn de borden leeg en het drinken op. Tijd voor het tandenpoetsen en haren doen. Daarna elkaar helpen met schoenen en jassen. Over het algemeen moet ik ergens achter een klein ding aanrennen en ziet zij het allemaal als een grote grap.

Snel, snel, snel

Zijn we op tijd klaar? Dan lopen we naar school. Peuter voorop de fiets en de rest lopend ernaast. Onder protest, want een “Ik wil ook op de fiets!” komt minimaal eens per week voorbij. Op het schoolplein geluk als niemand gewond raakt door een val of botsing met een ander kind. Twee kinderen snel naar de eigen klas. Dan op de fiets door naar het kinderdagverblijf voor onze peuter. Afscheid nemen met een dikke kus en een verwijtende blik naar mama.

Ik trap stevig door en kom bij van de ochtendchaos. Als ik, aangekomen op het werk, mijn eerste koffie van de dag tap kijk ik alweer uit naar het moment dat ik de avondchaos in ga.

I love my kids!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen