Waar ben je naar opzoek?

Waarom doe ik het eigenlijk?

2 minuten lezen Shirley
Waarom doe ik het eigenlijk?

Als ouder zijnde, zijn er van die momenten dat je je afvraagt waarom je bepaalde dingen doet. Mijn top 7 vind je hieronder!

1. Opruimen

Of het nu de kamers van de kinderen zijn of de woonkamer. Het maakt allemaal niet uit. Eenmaal aan kant weten ze in het meest extreme geval binnen vijf minuten het te doen lijken alsof je niet net een uur aan het opruimen bent geweest.

2. Ramen zemen

Hoe leuk is het wel niet om gekke bekken te trekken voor het raam. Of nog beter, je tong uit te steken tegen het raam. Even de handjes tegen het raam te houden. Bij voorkeur als ze nog lekker plakkerig zijn van het fruit, wat ze net naar binnen hebben gewerkt.
Al het bovengenoemde is natuurlijk het meest aantrekkelijk als mama eindelijk de ramen een keer streeploos schoon gekregen heeft. Voor één minuut…

3. Vloeren vegen

Compleet kansloos! Zeker als je, zoals wij, een zandbak in de tuin hebt. Dagelijks moet er meermaals geveegd worden. Anders verandert de laminaatvloer vanzelf in een antieke, verweerde vloer dankzij schurend zand. Hele bergen veeg ik dagelijks op.

Lees ook: 5x waarom je trots mag zijn op een rommelig huis

4. Dweilen

Heerlijk. Na het vegen is al het zand weg. Als je de achterdeur op slot hebt gedraaid tenminste.

Even een dweil erdoor. Geen plakkerige vloer meer. Een frisse geur. Totdat je kind zich omdraait en minimaal één van de volle glazen van tafel af zwiept in zijn of haar enthousiasme. Je zou haast standaard de dweil in een hoekje laten staan. Alleen zul je dan altijd zien dat ze de eerstkomende week spontaan geen ongelukjes gebeuren. Tot het moment dat je het veilig genoeg acht om het schoonmaakspul weer op te ruimen.

5. Wassen en strijken

Naast het feit dat de wasmand nooit leeg is als je kinderen hebt, is er nog een reden dat dit een ondankbare taak is. Zeker met een meisje van negen in huis. Langzaam verandert zij in een dame die zich twee keer per dag omkleedt en besluit dat het eerste wat uit de kast gepakt wordt nooit goed genoeg is voor vandaag. De schoongewassen en gestreken kleding belandt op een grote, ongeordende stapel waar ze het liefst ook nog eens even het een en ander aan boeken en dergelijke bovenop gooit.

Dag nette gestreken stapeltjes in de kast, hallo gekreukte vodjes op de grond.

6. Afwisselend koken

Want je wilt dat je kinderen net als jij gevarieerd en gezond eten. Helaas denken zij daar anders over. Nog voor het op het bord ligt klinkt er een “Lust ik niet!” of “Ik heb geen honger!”. Duidelijk. De kok zijn in dit huishouden staat in de top zeven van meest ondankbare taak.

Lees ook: Ze eten niet met de pot mee. Nou en?!

7. Haren invlechten

Eindelijk is het je gelukt. Een prachtige invlecht in het nog sluike haar van je kleine peutermeisje. Die daarna besluit om zichzelf nog even van speldjes te voorzien en een zomerhoedje over haar oren te trekken. Je eindigt met een soort Pippi Langkous en het besef dat je je die tien minuten werk wel had kunnen besparen.

Er zullen ongetwijfeld nog wel meer momenten zijn dat je denkt: “Waarom doe ik het eigenlijk?!” Wat zijn die van jullie?

Bron beeld: Youtube

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 6 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen