Waar ben je naar opzoek?

VR bril Oculus Rift S: onze VR bril ervaring!

5 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
VR bril Oculus Rift S: onze VR bril ervaring!

Ik geef het toe: eigenlijk ken ik VR-brillen vooral van televisie. En dan met name van die filmpjes waarbij iemand met zo’n ding op denkt dat ze op de rand van een wolkenkrabber staan. Lachen om te zien, maar het leek me vooral zo een aankoop waar je misschien één of twee keer mee aan de slag gaat. Om vervolgens weer in de kast te smijten en nooit meer naar om te kijken. Ik had nooit verwacht dat een VR bril zoveel opties heeft. In ieder geval tot ik de VR bril Oculus Rift S uitprobeerde.

VR bril Oculus Rift S: onze ervaring

Sowieso zijn ze hier in huis gek op gadgets. Met name de mannen! Als hier een nieuw, electronisch apparaatje binnenkomt dan heb ik er twee naast me staan die met alle liefde willen kijken wat voor een snufjes er op hun nieuwe speeltje zit. Met een VR bril zijn ze dus ook als een kind in een snoepwinkel en ik? Als een soort van Scrooge in het technologische heden. Moet eigenlijk ook wel zeggen dat zo een ding best wel geinig is! Wij hebben de VR bril Oculus Rift S uitgeprobeerd en ik deel graag met jou onze ervaringen. Een VR bril ziet er hartstikke leuk uit maar het fijnste is om toch de persoonlijke review van iemand te lezen.

Wat is VR (Virtual Reality)

Om een lang verhaal kort te maken: Met een VR-bril op lijkt het alsof je in een andere wereld zit. Je zicht wordt letterlijk vervangen door het beeld in de bril. Dit is zo in elkaar gezet dat het lijkt alsof je er in staat. Het schijnt dat je ogen het beeld 3D maken. Iets wat het geheel nog veel realistischer maakt.

Ik ken een VR-bril dus weer vooral van televisie. Ik wist bijvoorbeeld ook dat het wordt gebruikt om chirurgen een veilige vorm van praktijktraining te geven en het tegenwoordig booming is om door middel van een VR-bril porno te kijken (ja echt!). Dat er ook nog een tal van kindvriendelijke opties op de bril zitten wist ik bijvoorbeeld niet. Zo kan je er gewoon spelletjes op spelen.

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

Je zal er als ouder waarschijnlijk ooit aan moeten geloven: een spelcomputer. En fair enough! Zo’n ding heeft in een huishouden met kinderen ook echt zijn voordelen. Het is en blijft een bron van eindeloos vermaak. Zeker bij slecht weer…

  • Denise Meijer

De VR bril Oculus Rift S

De VR bril Oculus Rift S is een zeer populaire VR bril momenteel. Tijdens de eerste lockdown was deze VR bril helemaal uitverkocht. Er was toentertijd een run op VR-brillen. Want ja, wat moest je anders?

De Oculus Rift S en: is deze VR-bril geschikt voor kinderen? Dit is namelijk niet bij elke bril het geval! Sommige mag je zelfs pas gebruiken vanaf een jaar of 13. Dit is gelukkig in het geval van Oculus niet het geval. Sterker nog: de bril bevat zelf al onwijs veel games die kinderen ook veilig kunnen spelen. Vooral mijn 11-jarige zoon vond het een geweldige ervaring. Het is natuurlijk niet elke dag dat je ‘in een spelletje kan stappen’. Iets wat toch wel een droom is van menig jonge game fanaat. En het is super leuk om dit te kunnen doen met je vrienden.

Het beeld van deze VR-bril is haarscherp en realistisch. Door middel van de twee controllers heb je controle over je handen in de Virtual Reality-wereld. Dit maakt het geheel nog realistischer en spelletjes zoals Tetris (die standaard op de Oculus Rift S staan) alleen nog maar leuker om te spelen. Je zweeft hierbij letterlijk in een virtuele ruimte om zelf Tetrisblokken weg te slaan. Ach… Zo kom je al gamend ook nog aan je beweging!

VR bril Oculus Rift S testen

Waarom de VR bril Oculus Rift S?

De Oculus Rift S heeft VR nog nooit zo toegankelijk gemaakt. Hij is super eenvoudig te installeren en heeft een hele scherpe beeldresolutie. Deze VR bril is erg geschikt voor de beginner die kennis wil maken met PC-VR. Er zijn al honderden exclusieve games beschikbaar in de Oculus Store. Je hoeft dus niet meer moeilijk te doen met spellen aanschaffen. Je sluit de Oculus Rift S aan op je computer en je bent direct in de virtuele wereld van de spelletjes. Heel fijn ook voor ouders dat je niet eerst ingewikkelde installatie menu’s door hoeft te spitten.

Misschien twijfel je om een VR bril aan te schaffen en weet je niet of het geschikt is voor kinderen? Ik denk dat als je hem met mate gebruikt en vanaf een jaar of 10, dat dit prima kan.

Is het een geschikt cadeau?

Als je wat meer te besteden hebt dan is de Oculus Rift S zeker een geweldig cadeau! Het is in ieder geval niet één van die gadgets die, zoals ik dus aanvankelijk dacht, na twee keer gebruiken wel de ‘jeu’ verliest en in de kast belandt. De talloze opties en spelletjes op de bril zorgen hier wel voor. Hij is wat prijzig, maar dat vertaalt zich in de kwaliteit. Het schijnt dat goedkopere brillen het toch ontbreekt aan realiteitsgevoel en je er zelfs misselijk of draaierig van kan worden. Bij deze bril is dit gelukkig niet het geval geweest.

En het leuke aan deze bril is dat hij voor het hele gezin te gebruiken is. Niet alleen de kinderen vinden het fantastisch om ermee te spelen, papa speelt er ook veel mee. Het is even wennen zo’n VR-bril want pas op dat je nergens tegenaan stoot, loopt of omvalt maar dat krijg je snel genoeg onder de knie. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg speelruimte hebt om je te bewegen.

De bril is vanaf een leeftijd van ongeveer 10 jaar goed te gebruiken en te bedienen. Ben je op zoek naar cadeaus voor jongens van 8+? Kijk dan even hier!

En voor mama?

Ik ben zelf geen fanatieke gamer, maar wist je dat je met een VR-bril ook op reis kan naar je favoriete vakantiebestemming zonder dat je zelf de deur uit hoeft? In tijden van corona een veilige optie om toch nog een beetje vakantiegevoel te krijgen. Niet te vergeten dat we met dit Nederlandse hondenweer allemaal graag met een cocktail aan het strand hangen. Dat alleen de versnapering echt is mag je voor twee seconden vergeten.

Uren spelen met de Oculus Rift S

Na het testen van de VR bril Oculus Rift S hebben wij de bril zelf aangeschaft. We hebben weken gezocht naar waar deze nog verkrijgbaar was. Opeens was hij weer beschikbaar en we hebben hem gekocht bij Amazon. In mijn leven heb ik al veel online besteld maar Amazon is een relatief nieuwe webwinkel voor mij.

Ik kan niet anders zeggen dan dat de service erg goed is, we de VR bril netjes geleverd kregen en deze ook nog wat goedkoper was dan op Nederlandse sites. Een aanrader dus om Amazon eens te raadplegen als je iets wil kopen. Met de avondklok in het vooruitzicht (mag ik even huilen) wordt de VR bril Oculus Rift S meer gebruikt dan ooit. We zijn er heel erg blij mee.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 4 maanden geleden
  • 1 minuut lezen