Waar ben je naar opzoek?

Verstoppen voor je kind: lang leve het slot op… de toiletdeur!

3 minuten lezen Floortje Thieleman Floortje Thieleman
Verstoppen voor je kind: lang leve het slot op… de toiletdeur!

Verstoppen voor je kind, doe jij dat wel eens als moeder? Als je moeder bent dan is dat slot op de toiletdeur HEERLIJK! Een verademing, een momentje voor jezelf. Ervaren jullie dat ook zo? Ik wel. En oooooh, wat maak ik er daar de laatste maanden graag gebruik van! Waarom? Lees mee…

Verstoppen voor je kind…

Mijn zoon van 2 vraagt de laatste tijd zowat voortdurend aandacht. Hij zegt vol enthousiasme dat ik me daar of daar moet verstoppen en begint alvast te tellen. Hij loopt de twee meter mee naar de kliko wanneer ik het afval wegbreng of maakt er juist een drama van wanneer ik het doe. Hij wil de agenda die ik even bekijk, nu meteen zelf in handen hebben. Zijn vers ontdekte zin ‘niet eerlijk mama’, passeert vaak de revue. Hij wil ook mee de was ophangen (lief en vaak een zooitje). Of… hij wil met me mee naar het toilet.

Accuut last van constipatie

Door dat laatste kan je bijna niet anders dan verstopt raken. Vol energie en wederom vol enthousiasme loopt hij mee naar het toilet. Daar krijgt hij het liefst een verhaaltje voorgelezen. Hij heeft alvast bedacht welk boekje hij wil. In deze aprildagen komt Sinterklaas erg vaak aan bod. Gelukkig kan ik hem soms nog verleiden tot het spelen op een andere plek…

Mama verstopt kind stout

Laatst had ik een GRRR!-ervaring. Hij zat boven te spelen en ik trok me terug in het kleine kamertje. Alles leek boven goed te gaan.. Genieten!

Ik bleef dus wat langer zitten dan nodig en las een boek. Dat leek prima te kunnen dit keer. Maar dan staat ie op een gegeven moment bovenaan de trap te roepen: “Mama kijk!”. Ik kom toch maar het kamertje uit en zie hem bovenaan de trap staan met witte handen. Hij heeft een prijzig potje zalf uitgesmeerd over de pyjama van zijn vader. Oh noooooo!

Gatver, hoe ga je daar mee om? Neen Floor, eigen schuld. Je had hem niet zo lang alleen mogen laten! Zucht…

Eigen schuld versus me-time

Eigen schuld versus me-time

Bijzonder toch, dat ‘eigen schuld’ een van mijn eerste gedachten was? Eigen aan mammies? Ook aan pappies? Jammer. Want even pauzeren en niet enkel ouder-zijn, is heerlijk. En nodig. Dus hoog tijd om dat hele ‘eigen schuld’-gebeuren te laten vallen! Loslaten…

Er is zoveel dat we niet in goede banen kunnen leiden. Er zijn andere banen en die zullen ook genomen worden. Dat moeten we gewoon erkennen. Er zullen zalfjes door de kamer uitgesmeerd worden omdat je aandacht aan wat anders gaf. Er zal iets sneuvelen toen je net even aan het niksen was. Maar ook wanneer je wel oplet, zal je die zonnebrandcrème een keer vergeten te smeren. Of wat anders. Vul maar aan.

Naughty

En over dat prijzige potje zalf… Ik probeer mijn zoon duidelijk te maken dat dit echt niet kan. Op zich niet nodig, want hij weet dat ie iets verkeerds heeft gedaan. Ik ken zijn naughty lachje. Dat lachje komt ook naar boven wanneer hij op het parket of op de muur heeft getekend.

Eigenlijk lijken dat me wel leuke dingen om te doen. Vooral als je dat lekker zorgeloos doet. Stel dat je bijvoorbeeld tekeer mag gaan met een schaar in een ruimte met bruidsjurken? Helemaal losgaan? Lijkt me best een leuke ervaring. Én leuke me-time. Het leukste is het natuurlijk als het niet mijn eigen spullen zijn…

Een ontspannen mama

Ik vermoed dat ik een deze weken wel eens de tv zal aanzetten op een moment dat ik naar het toilet wil. Als ik mij wil verstoppen voor mijn kind. Aan mijn moederlijke brein kan ik het vast wel verkopen wanneer het een educatief filmpje is. Toch? En natuurlijk kan ik ook daar wel weer wat van vinden. Maar laten we eerlijk zijn: een minder geconstipeerde mama is een meer ontspannen mama. En omgekeerd! Misschien hoeft me-time niet op het toilet gezocht te worden. Maar voor nu is het slot op die deur echt wel lekker!

Voor alle mama’s: zorg goed voor jezelf! Jezelf verstoppen voor je kind is zo af en toe nog niet zo gek.

10x gratis ‘me-time’

Heb jij wel eens tijd voor jezelf? Ben je op zoek naar gratis me-time. Stop dan met zoeken en lees hier verder. Het managen van een gezin met  kinderen lijkt soms meer op het runnen van een bedrijf. Alle processen moeten op…

  • Love2BeMama
Floortje Thieleman

Hai! Ik ben Floortje Thieleman, een 34-jarige Vlaamse die nu 10 jaar enthousiast Bredase is. Ik woon samen met mijn vriend Bas, onze zoon Siebe en binnenkort ook met het dochtertje waarvan ik nu zwanger ben. Ons eerste kindje, Sem, overleed in 2015 tijdens de geboorte. Een van de pittigste én ook mooiste ervaringen van mijn leven. Waarom mooiste? Daar lees je meer over in enkele van mijn blogs…

Ik geniet van mijn werk als stembevrijdster en schrijfster. Bovendien geeft het ook ademruimte. Want als moeder van jonge kinderen is het zoeken naar een gezond evenwicht tussen moeder-zijn, partner-zijn en Floortje-zijn. Hoe doe jij dat?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 6 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 7 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen