Waar ben je naar opzoek?

Vaders krijgen meer vaderschapsverlof: van 2 naar 5 dagen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vaders krijgen meer vaderschapsverlof: van 2 naar 5 dagen

Voor de zomervakantie schreef ik er al een blog over: wij willen langer vaderschapsverlof voor vaders. Ouders van Nu was de #papapetitie gestart en daar konden wij als Love2BeMama ons helemaal in vinden. En met ons vele andere vaders (en moeders). Op 10 augustus heeft Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van Nu, meer dan 40.000 verzamelde handtekeningen aangeboden bij minister Lodewijk Asscher. 

Uitbreiding vaderschapsverlof

Het doel is bereikt

We hebben goed nieuws. Het doel is bereikt; het vaderschapsverlof in Nederland wordt uitgebreid. Er zijn documenten in handen van RTL Nieuws waaruit dit blijkt. Er komt geld vrij voor meer vaderschapsverlof in Nederland.

Het waren zware crisisjaren en dit jaar is de begroting relatief makkelijk volgens minister Jeroen Dijsselbloem. Daarom krijgen de regeringspartijen VVD en PvdA 375 miljoen euro te besteden. De PvdA gaat dit besteden aan de zorg. Een onderdeel daarvan is dat vaders langer ouderschapsverlof krijgen. En dat gaat al in 2017 in. Zij krijgen dan 5 dagen betaald na een bevalling.

Gefeliciteerd Ouders van Nu met dit behaalde doel. Daar gaan heel veel (aanstaande) ouders heel blij van worden!

Bron: Ouders van Nu, RTL Nieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Spina Bifida: het verhaal van Veda (2)

  • 2 weken geleden
  • 9 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Baby met open ruggetje: het verhaal van Veda (1)

  • 2 weken geleden
  • 8 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Vtech Action Cam review: geweldige kindercamera!

  • 3 weken geleden
  • 2 minuten lezen