Waar ben je naar opzoek?

Vaders krijgen meer vaderschapsverlof: van 2 naar 5 dagen

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vaders krijgen meer vaderschapsverlof: van 2 naar 5 dagen

Voor de zomervakantie schreef ik er al een blog over: wij willen langer vaderschapsverlof voor vaders. Ouders van Nu was de #papapetitie gestart en daar konden wij als Love2BeMama ons helemaal in vinden. En met ons vele andere vaders (en moeders). Op 10 augustus heeft Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van Nu, meer dan 40.000 verzamelde handtekeningen aangeboden bij minister Lodewijk Asscher. 

Uitbreiding vaderschapsverlof

Het doel is bereikt

We hebben goed nieuws. Het doel is bereikt; het vaderschapsverlof in Nederland wordt uitgebreid. Er zijn documenten in handen van RTL Nieuws waaruit dit blijkt. Er komt geld vrij voor meer vaderschapsverlof in Nederland.

Het waren zware crisisjaren en dit jaar is de begroting relatief makkelijk volgens minister Jeroen Dijsselbloem. Daarom krijgen de regeringspartijen VVD en PvdA 375 miljoen euro te besteden. De PvdA gaat dit besteden aan de zorg. Een onderdeel daarvan is dat vaders langer ouderschapsverlof krijgen. En dat gaat al in 2017 in. Zij krijgen dan 5 dagen betaald na een bevalling.

Gefeliciteerd Ouders van Nu met dit behaalde doel. Daar gaan heel veel (aanstaande) ouders heel blij van worden!

Bron: Ouders van Nu, RTL Nieuws

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen