Waar ben je naar opzoek?

Vader waarschuwt voor bacteriën in herbruikbare flesjes

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vader waarschuwt voor bacteriën in herbruikbare flesjes

Een bezorgde vader wil duidelijk maken dat herbruikbare waterflesjes een broedplaats zijn voor bacteriën. Zijn 7-jarige dochter is volgens hem daardoor ziek geworden. Hij wil daarom elke ouder waarschuwen met een foto die er niet om liegt. Brr!

Lees ook: Plastic waterflesjes hervullen gevaarlijk of goed?

Broedplaats voor bacteriën

De vader Craig Beresford (38) deelde een foto van een Sistema drinkfles die ernstig vies was via Facebook. Lang leven Facebook want op deze manier kan hij vele ouders bereiken en waarschuwen. Hij heeft de sluiting van de fles uit elkaar gehaald en daaronder trof hij iets ontzettend goors aan. Bekijk de foto maar. Die spreekt voor zich!

Bacteriën in waterfles

Deze flessen zijn ook in Nederland te koop. Tevens moet dit een waarschuwing zijn voor alle drinkbekers. Haal ze zoveel mogelijk uit elkaar en maak ze goed en grondig schoon.

Sistema drinkfles

Buikpijn

De doppen blijken een broedplaats te zijn voor bacteriën. Zijn dochter had ontzettend last van onverklaarbare buikpijn. Toen hij een vriend sprak die hetzelfde probleem had ging bij hem een lichtje branden. Ook hij gebruikte deze drinkfles. Hij heeft de drinkfles erbij gepakt maar kreeg in eerste instantie de sluiting niet uit elkaar. Vandaar dat hij ook nooit schoongemaakt werd. Uiteindelijk heeft hij hem met een mes geopend. En bovenstaande foto was het resultaat.

De ouders hebben de fles altijd goed schoongemaakt. Ook uitgekookt en met afwasmiddel. Maar dat bleek niet te helpen tegen de vorming van deze bacteriën.

Een gewaarschuwd mens…

De dochter heeft niet meer uit de fles gedronken en de buikpijn is niet teruggekomen. Vader is ervan overtuigd dat de fles en de bacteriën de oorzaak zijn maar het is nooit bewezen. Toch wil hij deze waarschuwing aan elke ouder meegeven. Controleer dus ook altijd de deksel van welke drinkfles dan ook. Ook als je hem moeilijk uit elkaar krijgt. Eigenlijk zegt dat al genoeg… niet kopen/gebruiken dan.

Nadat de vader dit bericht op Facebook had gedeeld werd deze ruim 50.000 keer gedeeld. Veel mensen reageerden ook met bovenstaande foto. Een woordvoerder van Sistema heeft aangegeven dat ze af weten van dit probleem en bovenstaande waarschuwing hebben meegenomen. Er is inmiddels een instructievideo gemaakt.

Bron: The Sun

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 1 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 6 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Welke rechten heeft een alleenstaande vader?

  • 6 uur geleden
  • 3 minuten lezen