Waar ben je naar opzoek?

Vader met zes volwassen kinderen jaren in kelder in Ruinerwold

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vader met zes volwassen kinderen jaren in kelder in Ruinerwold

In mijn buurdorp Ruinerwold, in een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg, is in de kelder van de boerderij een vader (58) met zes volwassen kinderen aangetroffen. Ze wonen al jaren in de kelder op de boerderij en wachten op ‘het einde der tijden’.

Verwarde man

De oudste zoon, een man van 25 jaar, heeft de boerderij verlaten en meldde zich bij een café in Ruinerwold. RTV Drenthe meldt dit. De 25-jarige man was verward. De politie is gebeld en ook de burgemeester van De Wolden is gewaarschuwd.

Nadat de man zich gemeld heeft is de politie op onderzoek uitgegaan. Ze hebben de boerderij, waar hij vandaan kwam, doorzocht en achter een kast in de woonkamer hebben ze een trap naar de kelder ontdekt. Daar troffen ze de vader en vijf andere kinderen aan. De vader lag op bed omdat hij enkele jaren geleden een herseninfarct heeft gehad.

Zelfvoorzienend leven in kelder in Ruinerwold

De andere kinderen zijn tussen de 16 en 25 jaar en niemand heeft contact gehad met de buitenwereld. Ze leefden zelfvoorzienend, met een groentetuin en een geit, en hadden geen idee dat er nog andere mensen op de wereld leefden. De buren kenden het gezin niet. Volgens de buurman woonde er een man alleen en had hij de hele boerderij dichtgetimmerd.

Moeder onvindbaar

Waar de moeder van het gezin is is onbekend maar de mogelijkheid bestaat dat ze begraven ligt op het terrein.

De 58-jarige man wilde niet meewerken met het het onderzoek en is opgepakt. De familie is uit huis gehaald, ondergebracht op een recreatiepark en de woning is gecontroleerd op onder andere brandveiligheid. De politie houdt alle scenario’s open en het onderzoek is in volle gang.

Zo’n bizar verhaal dit. Je denkt dat dit altijd ergens anders gebeurd maar dit is om de hoek!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over baby’s en opvoeden

Hoeveel slaapt een baby in het levensjaar

  • 13 minuten geleden
  • 3 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Welke toeslagen krijg je als alleenstaande moeder?

  • 18 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Onderzoek bevestigd: jongste kind is grappigst

  • 18 uur geleden
  • 1 minuut lezen