Waar ben je naar opzoek?

Tweede kind in het gezin is de herrieschopper

1 minuut lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Tweede kind in het gezin is de herrieschopper

Tweede kinderen uit het gezin zijn volgens een studie uit 2017 de herrieschoppers in het gezin. Een tweede kind heeft meer kans zich te misdragen dan andere kinderen uit het gezin. Dit onderzoek is uitgevoerd door Joseph Doyle, een econoom van het Massachusetts Institute of Technology.

Meer kans op problemen

Het onderzoek van Doyle toont aan dat het tweede kind, geboren in hetzelfde gezin, én vooral jongens, opstandiger zijn dan hun broers of zussen. Duizenden broers uit Europa en de Verenigde staten deden mee aan deze studie. Volgens de gegevens van het onderzoek hebben tweede kinderen tot 40% meer kans om op school in de problemen te komen. Ook hebben ze meer kans om in de maatschappij in de problemen te komen.

Onderzocht: Kinderen geboren in september zijn slimmer

In september 2017 heeft het Nationaal Bureau voor Economisch Onderzoek een studie gepubliceerd waaruit naar voren komt dat kinderen die geboren zijn in september, intelligenter zijn dan andere kinderen. Dit komt doordat ze de oudste zijn van hun leeftijdsgroep als…

  • Linda Bosscher

Schuld van de ouders?

Hoe dat komt? Een van de redenen, waarom kinderen dit probleem ervaren, kan herleid worden naar de ouders. Volgens Social Science Correspondent Shankar Vedantam kan dit komen doordat, bij een tweede kind, de opvoedstijl van een ouder kan veranderen.

Aandacht verdelen

Er zijn meerdere studies die dit hebben bekeken. Een eerste kind presteert op meerdere fronten vaak beter dan de tweede. Op opleidingsniveau, IQ, lonen en arbeidsmarktresultaten.

Bij een eerste kind hebben ouders alle tijd van de wereld. Bij een tweede kind wordt de aandacht verdeeld, logisch. Dit kan een mogelijke verklaring zijn waarom tweede kind herrieschopper van het gezin is.

Photo by Cristian Pantoja from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen