Waar ben je naar opzoek?

Twee weken hondenmama: hoe gaat het nu?

3 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Twee weken hondenmama: hoe gaat het nu?

Het is twee weken geleden dat we gezinsuitbreiding hebben gekregen. Max de hond is bij ons komen wonen. Hij moest wel wennen want hij kwam uit een pleeggezin met veel hondenvriendjes. Wij hebben verder geen honden waar hij mee kan spelen. Bij de opa’s en oma’s heeft hij wel vriendjes maar die ziet hij niet elke dag. Hij woont nu twee weken bij ons en we zijn al een echte hondenmama en hondenpapa. In deze blog vertel ik je hoe het gaat, wat erbij komt kijken als je een hond neemt en hoe het met Max gaat.

De gebroken nachten

Het is echt waar dat ze zeggen dat je er met een hond een baby bij krijgt. Als hondenmama en hondenpapa heb je weer gebroken nachten. Dat moet je je wel realiseren als je een hondje wil nemen. Als je een hondje in huis neemt komt daar best wat bij kijken.

De eerste dagen poepte en plaste hij in huis, heeft hij de hele bench onder gepoept (mag hondenmama schoonmaken 🙃), zijn matrasje al twee keer gesloopt, hij breekt de deuren open (dus die moeten allemaal op slot anders loopt hij weg!), hij heeft stiekem op de bank geslapen (al die haren!!) en het eerste speelgoed is opgegeten. Een hond moet je dus ook echt opvoeden. De hond laat zijn ‘ware aard’ ook pas zien als hij zich zekerder voelt en meer zelfvertrouwen binnen het gezin krijgt.

Verlatingsangst

Zo heeft hij ook best last van verlatingsangst. Hij is al heel erg gehecht aan mijn man en onze zoon. Zodra die het huis verlaten staat hij huilend voor de deur. Het duurt echt wel 20 minuten voordat hij uitgehuild is en hij dan eindelijk bij mij komt liggen. Ook de nachten vindt hij lastig en middenin de nacht laat hij wel van zich horen. Dan gaat mijn man eruit om hem even te laten plassen en hem gerust te stellen. Je hebt dus je gebroken nachten weer terug!

We trainen met hem dat hij af en toe even alleen thuis (in de bench) kan blijven en maandag gaan we op cursus. Hij moet nog een hoop leren; met zijn negen maanden is hij een echte puber.

We kunnen nu al niet meer zonder Max 💙

We love MAX

Het is wennen maar het gaat eigenlijk hartstikke goed! De kinderen zijn dol op hem, hij vindt het geweldig als ze thuiskomen uit school en zoekt ze op om lekker bij ze te gaan liggen. Het wandelen gaat goed, hij vreet de postbode niet op en hij wil dolgraag met ons mee als we op pad gaan. Ook met de honden van opa en oma kan hij overweg en hij zoekt echt de gezelligheid op.

Hij is nog maar twee weken bij ons. Het zal steeds meer gewenning worden voor hem en ons. Je moet een band opbouwen met de hond en dat doe je door veel met hem te doen, te wandelen en hem aan te halen.

Op gewicht?

De eerste dagen dat hij hier was had hij last van diareee. Dat wisten we ook en daar heeft hij ook een pil voor gekregen. Nu gaat dat beter! Hij heeft niet veel over dus mag wel wat aansterken met voer. We wilden even weten of hij niet teveel gewicht kwijt was geraakt en of hij op gezond gewicht was. Tijdens de eerste weging, twee weken geleden, was hij 15 kilo.

Laat je hond wegen en ontvang gratis een tennisbalwerper en weegboekje!!

Vandaag zijn we met hem naar de Welkoop geweest om hem te laten wegen bij de Honden Weegweken. Dat hij geen overgewicht heeft is wel duidelijk maar we waren wel benieuwd hoeveel hij precies weegt: schoon aan de haak bijna 17 kilo. Twee kilo aangekomen dus. Voor Max niet erg!

De Honden Weegweken

De Welkoop introduceert de Honden Weegweken omdat overgewicht gevolgen kan hebben voor de gezondheid van je hond. Ze kunnen daar gewrichtsproblemen, hartproblemen en kortademigheid door krijgen. Overgewicht kan ervoor zorgen dat je hond 2 jaar korter leeft. Het is van belang dat je overgewicht voorkomt.

Tijdens de Honden Weegweken (van 20 januari tot 16 februari 2020) kun je je hond gratis laten wegen bij de Welkoop. Tijdens deze periode krijg je dan een gratis tennisbalwerper en een weegboekje zodat je het gewicht van je hond de rest van het jaar in de gaten kan houden. Er staat altijd een weegschaal in de Welkoop winkels zodat je gedurende het jaar zijn gewicht in de gaten kan houden en, indien nodig, advies kan vragen aan de medewerkers.

In ieder geval is Max op gezond gewicht en kunnen we lekker met hem gaan spelen en een band opbouwen!

Dit is een gesponsorde blogpost.
Meer informatie over ons advertentiebeleid vind je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
  • Julie Broek zei

    Ik ben pas gestart met het volgen van je blogs. Je schrijft niet alleen interessante blogs, maar ook informatief. Ga zo door! We hebben ook kortgeleden een puppy in huis genomen. Ik ben het eens met wat je zegt. Ik herken allemaal punten die ik zelf ook beleefde. Je moet inderdaad tijd vrij maken en veel liefde tonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen