Waar ben je naar opzoek?

Top 10 Netflix filmtips (februari 2020)

3 minuten lezen Athena Hordijk Athena Hordijk
Top 10 Netflix filmtips (februari 2020)

De maand februari is alweer aangebroken. Wat gaat de tijd snel! De maanden ‘after’ de feestmaand december: grauw en grijs. Deze maanden kom je door, onder een dekentje op de bank. Met thee of wijn en de beste films op Netflix. Deze maand geef ik jou 10 Netflix filmtips om de maand door te komen. De 10 Netflix filmtips voor jou bij elkaar gezocht.

Tip 1: The Irishman (2019)

Ik moet zeggen dat dit de beste film is die ik in 2019 heb gezien. Een maffiaverhaal doet het altijd goed, en met deze cast (o.a Robert de Niro, Al Pacino en Joe Pesci) ben je verzekerd van een geweldige film. Veteraan Frank (Robert de Niro) groeit uit tot huurmoordenaar, maar heeft hij echt een rol gespeeld bij de verdwijning van Jimmy Hoffa? Het is een lange zit van maar liefst 3.5 uur, en je moet even in het verhaal komen maar daarna zit je gegarandeerd op het puntje van je stoel. Popcorn is aan te raden!

Tip 2: El Camino (2019)

De serie Breaking Bad ken je vast wel. Daarna volgt de film El Camino met in de hoofdrol nog steeds Aaron Paul als drugsdealer Jesse Pinkman. Jesse is net bevrijd van zijn gijzelnemers, als hij weer op de vlucht moet, deze keer voor de politie. En die spannende vlucht speelt zich af in, juist, zijn El Camino.

Tip 3: Extremely wicked, shockingly evil and vile (2018)

Wie kent hem niet, de beruchte seriemoordenaar Ted Bundy. In deze film die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal wordt hij vertolkt door Zac Efron, die de rol bizar goed speelt. Kijk mee naar het proces tegen Ted Bundy, die op alle mogelijke manieren probeert een gevangenisstraf te ontlopen. 

Tip 4: Bird box (2018)

Lichten gedimd, telefoon uit en zitten maar. Deze thriller is apart, spannend en mysterieus tot het einde. Door het bizarre verhaal wat vrij snel in de film begint is het lastig iets over de inhoud te vertellen zonder dingen te verklappen. Sandra Bullock speelt Malorie, een vrouw met een geweldig overlevingsinstinct probeert zichzelf en de mensen om haar heen veilig te houden. En voor wat? Daarvoor zul je gewoon moeten kijken! Gegarandeerd dat je daar geen spijt van zult krijgen.

Tip 5: Straight outta Compton (2015)

Een film over het begin van de rapgroep N.W.A. Kijk mee naar het ontstaan van de muzikale carrieres van onder andere Ice Cube, Dr Dre en Eazy E. N.W.A. wordt ontdekt door Jerry Heller die het managen van de groep op zich neemt. Maar het succes gaat niet over rozen en door de onderlinge verhoudingen valt de groep uit elkaar. Gebaseerd op ware gebeurtenissen kun je de rappers volgen op hun pad naar succes en tussendoor genieten van oldskool rapmuziek.

Tip 6: Bloed, zweet en tranen (2015)

Over deze film kan ik weinig zeggen behalve dat hij echt de moeite waard is. Het levensverhaal van volkszanger André Hazes, wie kent hem niet, wordt verteld zoals het was. De zware jeugd, het succes, het drankmisbruik en het uiteindelijke overlijden van Hazes. Ook al ben je geen Hazes fan zal je het verhaal achter de zanger ongetwijfeld interessant vinden.

10 Netflix series die je gezien moet hebben: januari 2020

Vanaf nu is dit een vaste rubriek bij Love2BeMama. In de wereld van de online streamingsdiensten zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom zoeken wij de leukste series, docu’s en films voor jou uit en komen…

  • Athena Hordijk

Tip 7: Bad moms Christmas (2019)

Oke oke, de feestdagen zijn voorbij maar toch. Het vervolg op Bad Moms in kerstsfeer is zelfs na de kerst nog hilarisch. Mila Kunis speelt weer Amy Fisher, die met de drukke feestdagen voor de boeg weer dreigt terug te vallen in haar rol als ‘perfecte moeder’. Gelukkig zijn daar haar vriendinnen om haar te herinneren aan hun pact om bad moms te zijn, zelfs met de kerst. Hardop lachen gegarandeerd!

Tip 8: Escape room (2019)

Een escape room, tegenwoordig een bekend fenomeen. Maar wat als de escape room iets te realistisch is? Een groepje mensen ontvangt een mysterieuze uitnodiging voor een escape room. Maar is een ontsnapping hier wel mogelijk, en is dat wel bedoeling?

Tip 9: The poison rose (2019)

John Travolta speelt privé-detective Carson Phillips die een verdwijningszaak in Texas aanneemt. De zaak blijkt complexer dan gedacht en al snel komen er meer problemen, complotten en lichamen naar boven. Met ook Morgan Freeman in de film is het echt een aanrader. Spanning, een goed verhaal en een net afgewerkt einde, niks op aan te merken!

Tip 10: Zwaar verliefd (2018)

Barbara Sloesen en Jim Bakkum spelen dierenarts Isa en meubelmaker Ruben. Als Isa de zieke hond van Ruben beter maakt kan Isa al snel niet meer stuk en al snel ontstaan er gevoelens. Maar is Isa niet te vaag over wat ze voor Ruben voelt? En staat de aanwezige ex niet in de weg van het stel? De film is iets anders dan het boek waarop het gebaseerd is, maar het is een leuke feelgood movie over liefde, lijnen en vriendschap.

Nog niet genoeg keus? Bekijk onze Netflix rubriek voor meer tips!

Photo by JESHOOTS.com from Pexels

Athena Hordijk

Ik ben Athena, getrouwd en thuisblijfmama van een jongeman.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen