Waar ben je naar opzoek?

Toeslagalarm: kinderopvang wijzigen

2 minuten lezen Shirley

mama belastingdienst kinderopvang wijzigen

Het stelt niets voor. Echt, zo gemakkelijk. Ze hebben het echt makkelijker gemaakt. Eenvoudiger. Dat beweren ze tenminste. Sinds die ene marketing Goeroe de slogan ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’ bedacht heeft zou het een fluitje van een cent moeten zijn.

Zou moeten zijn… Juist…

Met een diepe zucht pak ik dit keer de laptop. Eerst serieuze zaken voordat Facebook geopend wordt. Bloggen? Misschien straks. Nu eerst even iets regelen. Ik roep twee pagina’s op. Die van Toeslagen en die van de  kinderopvang. Even de twee juiste schermen achter elkaar en ik kan van start.

Onze Diva is acht en zal volgend jaar in groep 5, de bovenbouw, terecht komen. Naast het feit dat dat een impact heeft op haar, ons gezin en op ons als ouder, want wat wordt ze opeens groot, is er nog iets wat gaat wijzigen. De schooltijden. Op vrijdag heeft ze nu in de middag geen school en gaat ze naar de Buitenschoolse Opvang. Vanaf het nieuwe schooljaar komt daar dus verandering in. We krijgen een extra overblijf in de week en minder uren kinderopvang.

Tijd voor actie!

De belastingdienst heeft al aangegeven dat je wijzigingen zes weken van te voren door moet geven. En terwijl wij nog niet eens echt met onze vakantie bezig zijn levert snel rekenen op dat we dus nu actie moeten ondernemen. Oh, help!

Nou de schermen staan erop. Even spieken. Het gaat ons zo’n 13 uur in de maand schelen. Ik vermeld netjes dat dit in gaat op de eerste vrijdag in het nieuwe schooljaar. Wijzigen in een lopende maand en niet pas per de eerste van de maand. Ik ben dan altijd benieuwd of dat wel kan bij de Belastingdienst. Dat, en of ik echt wel op tijd ben. Want flexibiliteit daar zijn ze ook heel makkelijk in. Dat hebben ze niet.

Wat voor inkomen?

Nog even lezen of het aantal uur echt het enige is dat aangepast hoeft te worden. Gelukkig wel. De grootste fobie voor Toeslagen komt voornamelijk van de verschillende typen inkomen waarmee onze Rijksoverheid rekent. Toetsingsinkomen, verzamelinkomen, belastbaar inkomen en ga zo maar door. Elk inkomen is anders en rekent dus anders in toeslagen en aangifte. Jammer genoeg krijg ik echt maar één bedrag op mijn bankrekening gestort elke maand.

Dit keer was het een simpel klusje. Nog even snel de wijziging ook aan de opvang doorgeven. Dit gaat wel bijna mis doordat ik het verkeerde vakje aanvink. Opnieuw en nu goed. Ik kom alleen achter een ander, mogelijk verontrustend, iets. Blijkbaar zitten de kinderen op een school in een andere plaats. Weliswaar heeft de school dezelfde naam, maar hoe dit nu weer kan? Zeker nu gebruik gemaakt wordt van LRK-nummers. Eerdaags maar even navraag doen.

Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker jammer genoeg ook niet.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen