Waar ben je naar opzoek?

To do lijstjes: de naakte waarheid!

3 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
To do lijstjes: de naakte waarheid!

Ik hou van orde, van plannen, van opruimen, van een leeg hoofd, een lege mailbox, een opgeruimd huis, lege wasmanden, een volle koelkast en opgeruimd speelgoed. Ik kan slecht stilzitten, ben altijd bezig of aan het werk. Er is altijd wel iets te doen wat mij te binnen schiet. Mijn to do lijst wordt dan ook elke dag aangevuld.

Het schrijven van to do lijstjes is een dagelijks ritueel geworden. Zonder ben ik nergens. Als ik iets niet opschrijf ben ik bang dat ik het vergeet. Mijn to do lijstjes en ik zien elkaar elke dag. Zeker na drie zwangerschappen is mijn geheugen een vergiet en zijn mijn agenda en To-Do lijstje mijn beste vrienden… of toch niet? Ik denk dat mijn To-Do lijstje daar anders over denkt. Toevallig kreeg ik vandaag een brief van hem…

Een brief van mijn to do lijst

Lieve Linda,

Joehoe, sorry dat ik je even stoor. Ik ben het! Je staart al de hele dag naar mij dus ik dacht… ik laat eens wat van mij horen. We leven al heel wat jaren samen. Jij en ik. We zijn in principe besties. Maar laten we eerlijk zijn; je verwaarloosd mij wel een beetje. Vind je zelf ook niet? Ik ga het nu ook maar gewoon zeggen hoor…

Lieve Linda, voor iemand met zoveel to do lijstjes maak je er wel een potje van. Om eerlijk te zijn ben je er eigenlijk helemaal niet goed in. Je kan prima alles opschrijven, ordenen en wegzetten maar het nakomen… daar hapert het. Sorry dat ik het moet zeggen maar je to do lijstjes zijn relatief NUTTELOOS. Zo, dat is eruit. Het is gewoon niet effectief wat je doet.

Mama’en: zorgen voor jezelf rondom het moederschap

‘Mama’en: zorgen voor jezelf, tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd’. Dat moet een goed boek zijn. Na het lezen van de inleiding was ik nog enthousiaster. De visie van Nina, sluit naadloos aan op mijn visie. Ondanks haar goede research…

  • Hanny Evers

To do lijstjes zijn nutteloos

Ik zeg het je nu maar; voordat je weer begint aan een nieuwe lijst voor morgen, overmorgen en volgende week inclusief gele Post-its overal en nergens opgeplakt want stel je voor je vergeet iets… Je plakt nog net niet gele Post-its op je kinderen om te zorgen dat je ze niet vergeet.

Zorg er eerst maar eens voor dat je je To-Do lijst van vandaag, vorige week, afgelopen maand en twee jaar geleden afwerkt voordat je aan een nieuwe begint. Misschien kunnen we het lijstje eens onder de loep nemen want zo gaat het niet werken. Er staan 467 dingen op het lijstje die we gaan bekijken…

467 to do’s

Punt 7: 10 kilo afvallen voor vrijdag 3 november

Hoe wil je dat gaan doen? Je at het overgebleven Halloween snoep op bij je ontbijt… Of bedoel je ’10 kilo afvallen voor 3 november 2021′?

Punt 354: Foto’s sorteren en fotoalbums maken

Je jongste dochter (8) begint zich al af te vragen waarom er van haar geen foto’s in huis staan. Op een enkele familiefoto na. Als ze naar een foto wijst en vraagt of zij dat is zeg je maar ja. Maar je voelt je schuldgevoel groeien…

Punt 32: Sorteer zomerkleding, ruim het op en leg de winterkleding in de kast

Wie ben je? Je moeder ofzo? Je hebt dit nog nooit gedaan en alle kleding ligt elk seizoen door elkaar heen. Badpakken, korte broeken, leggings met gaten, sokken die niet meer passen. Af en toe ruim je alles eens op maar echt sorteren doe je niet. De kasten zijn groot genoeg dus waarom zou je er tijd aan besteden?

Lees dat boek!

Punt 55: Meer lezen

Bedoel je boeken of je ellenlange to do lijstjes lezen? Want je zou in de praktijk waarschijnlijk sneller een boek lezen dan je to do lijst. Het boek is vast binnen drie jaar uit, je to do lijstje heeft drie jaar achterstand.

Punt 467: Lid worden van de krant

Why? Je hebt je smartphone waar je het nieuws op kunt lezen en je hebt niet eens tijd om de hele krant door te spitten. Elke week opnieuw… Na één bladzijde ben je alweer wat anders aan het doen. Zonde van je tijd en je geld.

Elke week hetzelfde

Punt 3: Boodschappen doen

Waarom staat dit überhaupt op je lijstje? Je doet elke zondagavond online de weekboodschappen. Dat zit gewoon in je systeem.

Punt 79: Tandsteen laten verwijderen en uitstrijkje laten maken

Alsjeblieft… vertel me dat dit niet op hetzelfde moment gebeurd.

Punt 44: Zolder opruimen

Waarom? Je woont in het buitenland. Niet nodig dus!

Punt 1: Een to do lijstje maken

Dat is het enige punt op je lijstje wat je ook daadwerkelijk gedaan hebt.

We hebben 9 punten besproken die eigenlijk wel van je lijstje kunnen. Gefeliciteerd! Nog 458 punten te gaan.

Lieve groet, je liefhebbende to do lijstje!

Ps. Volg je Love2BeMama al op Instagram?

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op dit moment wonen wij voor minimaal 6 maand op Curaçao.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Kerst met kinderen

Adventskalender zelf vullen: leuke ideetjes!

  • 17 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Kerst met kinderen

De 8 leukste adventskalenders

  • 24 uur geleden
  • 4 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas bingokaarten: leukste bingospellen voor pakjesavond

  • 24 uur geleden
  • 2 minuten lezen